Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Meg lehet élni havi 22.800...

Meg lehet élni havi 22.800 forintból?

Figyelt kérdés
Aki elveszíti az állását, legfeljebb 3 hónapig kaphat munkanélküli ellátást a munkaügyi központtól. Ha addig nem talál új munkahelyet, jövedelempótló támogatást kérhet a kormányhivataltól, amelynek összege kemény 22.800 forint. Orbánék szerint ennyi elég a kajára egyáltalán?

tegnap 08:29
 71/95 anonim ***** válasza:
Tehát akkor nem ismersz ilyen embert személyesen.
tegnap 22:51
 72/95 A kérdező kommentje:
Elárulom, hogy a közmunkás minimálbér még kevesebb. Azok sem kapnak zsebbe semmit.
tegnap 22:57
 73/95 anonim ***** válasza:
37%

Gondolom közmunkást is pont annyit ismersz mint minimálbér kereső embert. Nullát.

Csak keresed itt a példákat hogy tudj min hisztériázni, miközben az életben nem is találkoztál még ilyen emberekkel.

Miért jó ez neked?

tegnap 23:07
 74/95 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem is nagyon kevés ember fog 177ért dolgozni. Van az mondjuk 220 is. Zsebbe. Nem sokkal több, de több.
tegnap 23:39
 75/95 anonim ***** válasza:

Teljesen képzetlen gyári operátorok megkeresik a 350-400 ezer nettót

Álmodban esetleg.

ma 00:54
 76/95 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem vagyok tanulatlan képzetlen sem.De anno nem vettek fel operatornak.Tobbszor utasították el
ma 02:15
 77/95 anonim ***** válasza:

#60 "Te szerencsétlen ha valakit kirúgnak annak nem igen van 30 nap felmondási ideje."

Ez csak akkor van így, ha azonnalival rúgják ki, ahhoz viszont alapos indok kell (pl a munkavállaló súlyos kötelességszegése). Rendes felmondás esetén (pl létszámleépítés) él a felmondási idő, ráadásul a felét nem kell le sem dolgozni.

"A felmondási időt általában le kell dolgozni"

Mint írtam is, rendes felmondás esetén a felmondási idő felére felmentenek a munkavégzés alól. Ha meg te mondasz fel, akkor nyilván csak akkor adod be a felmondást, mikor már megvan az új munkahely.

"Arról nem beszélve, hogy a munkáltatók közös megegyezéssel szokták elküldeni a dolgozót"

Mármint azt a hülyét, aki aláír egy számára kedvezőtlen közös megegyezést. NEM vagy köteles aláírni az ilyet, csak ha neked is tetszik.

Képzeld, engem küldtek már el közös megegyezéssel. Azt aláírtam, méghozzá azért, mert akár azonnalival is elküldhettek volna (volt már írásbeli figyelmeztetésem), mivel hozzám vágtak egy havi végkielégítést, ami nem is járt volna. De nekik így könnyebb volt, mint vállalni a jogi hercehurcát az azonnali hatályú felmondással, én meg már amúgy is utáltam a helyet.

"A szomorú magyar rögvalóság az, hogy sokan a fizetés előtti napokban már szívják a fogukat meg kölcsön kéregetnek, mert nincs árva egy büdös vasuk sem."

Igen, mivel Magyarországon a pénzügyi kultúra a béka hátsója alatt van. Az emberek nem tudnak bánni a pénzzel és sokan elköltik baromságokra a pénzt, utána meg sírnak.

"A hitelkárosultak a hibásak, mert nem értenek magas szinten a pénzügyekhez és nem látnak a jövőbe sem és mert megtévesztették őket a reklámok meg a jutalékért dolgozó alkuszok."

Ha az ember keres nettó 300-at, amiből félre tesz 50-et és erre bevállal egy olyan hitelt, aminek 100 ezer a törlesztője, akkor IGEN, ő a hibás.

"A nettó minimálbér összege 177.400 forint, csókolom, élj meg belőle!"

Nem tudom, feltűnt-e, de a minimálbér nagyon régóta a létminimum alatt van. És nem sokan keresnek ténylegesen ennyit, mert aki minimálbérre van bejelentve, annak 80%-a szürkefoglalkoztatott és borítékban kap még mellé.

Egyébként ha 20 évesen pályakezdőként minimálbéres vagy, az nem feltétlen a te hibád, de ha 35 évesen is, az már igen.

ma 08:41
 78/95 anonim ***** válasza:

"Mint írtam is, rendes felmondás esetén a felmondási idő felére felmentenek a munkavégzés alól."

Ez is egy nagy baromság, mert megbeszélés kérdése. Van, hogy a munkáltató másnap már elenged.

ma 08:43
 79/95 anonim ***** válasza:
32%

"Teljesen képzetlen gyári operátorok megkeresik a 350-400 ezer nettót

Álmodban esetleg."

Szeretnél látni bérpapírokat vagy mi?

Én nem a levegőbe beszélek, meg puffogok mint te, hanem konkrétan tudom hogy ennyiket keresnek. Túlórákkal még többet is, de azt le sem mertem írni nehogy stroke-ot kapj tőle.

ma 09:00
 80/95 anonim ***** válasza:
#79: Ja, igen mutass bérpapírokat igen. Kíváncsi vagyok akkor is ilyen nagyokos vagy-e mikor bizonyítanod kell állításod.
ma 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!