Meg lehet élni havi 22.800 forintból?
"Táppénz szerintem nem jár munkanélküli segély időszaka alatt"
Nem is, de a normális ember az dolgozik, és munkából megy el táppénzre.
Te folyamatosan abból indulsz ki, hogy a példában forgó ember munkanélküli. Tehát nem fizet be az államnak semmiféle adót, járulékot, akkor meg még is mi a francra fel várod el hogy ezt az embert tartsa el az állam ha bármi baja van?
Oké, önhibáján kívül munkanélküli lett, mertmondjuk leépítés volt a cégnél, ráadásul a következő nap, mikor ment volna állásinterjúra eltörte a lábát, tehát több hónap felépülés instant.
Na az ilyen vis major helyzetekre képez az ember a keresetéből vésztartalékot.
Tessék, nem reklám de hirtelen ezt találtam forrásnak.
"Munkával / foglalkoztatottsággal kapcsolatos fedezetek
Jövedelembiztosítás munkanélküliség- és átmeneti munkaképtelenség esetére."
Napi 735 forintból veszel fél kg kenyeret és 2 majkremet. Vagy vajat, lekvárt.. És ezeket felvaltva eszed.
Amúgy régebben tényleg 9 hónap volt az allaskeresesi járadék. Most 3 hónap.
Vidéken sokkal nehezebb elhelyezkedni mint Budapesten például.
Tesómék Németországban élnek, ott 1 év a munkanélküli ellátás. 50 év felett pedig 2 év. És meg is lehet élni belőle
Kinek mit intéztett a kormánya...
Gondolom az x-et majd jó helyre teszed 26-ban.
"Csak azt mondom, hogy egyfajta létpénzt, létminimumot biztosítson az állam."
Elég gyorsan ingyenélő munkakerülők országává válnánk.
Az államnak az az érdeke a 22800 Ft-tal, hogy a munaknélküli minél hamarabb visszamenjen dolgozni. A példádban szereplő egyén ha amíg dolgozott és elment műtétre akkor máris kaphatott táppénzt (max 1 évig ha jól tudom). Ha munkanélküli időszakban robban le akkor marad a szeretotthon.
Az állam azért nem ad a hozzád hasonlóknak több pénzt mert akkor az élelmes emberek ezt kihasználnák. Hiszen nagyon jó munka nélkül megkapni "ingyen" pénzt bármennyi is az.
Abban egyetértek, hogy ez nagyon kevés pénz. De mondj egy olyan alternatívát amivel a hozzád hasonló szerencsétlen sorsú embereket 100%-os hatékonysággal ki lehetne szűrni a több százezer csaló közül!
A magam 50 évével többször voltam kórházban, táppénzen, munkanélküli csak pár hónapot voltam. Volt annyi eszem, hogy az aktív időszakomban raktam félre tartalékot. Te miért nem tetted ezt? Szűkösen de megéltem minden körülmények között.
Azzal takarózni, hogy kis faluban laksz ahol nincs munkalehetőség egy picit szánalmas. Én napi 30 km-t ingázom tömegközlekedéssel és sokan teszik ugyanezt.
Hibáztatod az államot, de a pénzügyi tudatlanságod miatt vagy nagy bajban.
Mielőtt elkezdenél politizálni, közlöm veled, hogy teljes szívemből gyűlölöm a narancsot.
"Csak azt mondom, hogy egyfajta létpénzt, létminimumot biztosítson az állam."
Amúgy ezzel lényegében azt akarnád, hogy mindenféle életében nem dolgozott munkakerülő, drogos, meg alkoholista a dolgozó ember pénzéből eléldegélhessen. Én ezt nem találom igazságosnak.
Csatlakozom a 27-es válaszolóhoz.
Én se narancs katona vagyok.
Reggelig tudnám sorolni mennyi problémám van a jelen kormánnyal.
De az hogy boldog boldogtalan kapjon annyi ingyenpénzt a semmire fel, amiből meg tud élni, nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!