Meg lehet élni havi 22.800 forintból?
A felmondási időt általában le kell dolgozni, vagyis kevés lehetőséged van munka után szaladgálni. Arról nem beszélve, hogy a munkáltatók közös megegyezéssel szokták elküldeni a dolgozót, mert abba nem lehet jogilag belekötni - és nem 30 nappal, hanem kiadják a szabidat és utána szűnik meg a szerződésed.
A szomorú magyar rögvalóság az, hogy sokan a fizetés előtti napokban már szívják a fogukat meg kölcsön kéregetnek, mert nincs árva egy büdös vasuk sem. Ja és az USA-ban sem az a jellemző, hogy megtakarítanak az emberek, inkább tele vannak hitelekkel. Aki nem tesz félre, nincs tartaléka, az rossz ember és magára vessen, ha bajba kerül?
Mondd ki bátran, 22.800 forintot sem adnál a rászorulóknak, mert legyen tartalékuk!
A hangzatos távmunka szó jól hangzik, de nem más, mint bedolgozás...vajon mennyit fizetnek azért, hogy mondjuk golyóstollakat raksz össze az alkatrészeiből? Vagy ingázzál órákat. Nem lehetne inkább a kistelepüléseken is munkahelyeket, megélhetési lehetőséget teremteni? Ezt kinek a feladata lenne elősegíteni, ha nem az államé?
Ha a 22.800 forintból mondjuk 60.000 forint lenne, az tényleg visszatartana sokakat a munkától?
A hitelkárosultak a hibásak, mert nem értenek magas szinten a pénzügyekhez és nem látnak a jövőbe sem és mert megtévesztették őket a reklámok meg a jutalékért dolgozó alkuszok. Érdekes, hogy amíg egyszintű bankrendszer volt, nem kerültek tömegesen adósságcsapdába az emberek, nem dőltek be hitelek, nem volt végrehajtó maffia. Úgy látszik, az állam valamit jól csinált régen.
A nettó minimálbér összege 177.400 forint, csókolom, élj meg belőle! Szobát bérelni, 10%-át félretenni nem kis kihívás...
Állambácsi ennyit intézett, legyen elég, gondoskodj magadról!
“A felmondási időt általában le kell dolgozni, vagyis kevés lehetőséged van munka után szaladgálni.”
A munka törvénykönyve szerint munkáltató felmondás esetén a felmondási idő felére köteles a munkáltató felmenteni a munkavégzés alól.
“Arról nem beszélve, hogy a munkáltatók közös megegyezéssel szokták elküldeni a dolgozót, mert abba nem lehet jogilag belekötni - és nem 30 nappal, hanem kiadják a szabidat és utána szűnik meg a szerződésed.”
Közös megegyezéssel akkor lehet “elküldeni” valakit, ha olyan hülye az illető, hogy beleegyezik. Mivel az a felmondással ellentétben nem egyoldalú jognyilatkozat
“ A szomorú magyar rögvalóság az, hogy sokan a fizetés előtti napokban már szívják a fogukat meg kölcsön kéregetnek, mert nincs árva egy büdös vasuk sem.”
A barátnőm és a férje kb 700-750k-t keresnek ketten + szépkártya (operátor ill gépbeállító páros, egyiknek sincs érettségije vagy használható szakmája), egy gyerek van és saját hitelmentes lakás, kocsit se kell fenntartsanak. Illetve egész pontosan ennyit keresnek, ha nem mennek táppénzre, de mind a kettő rendszeresen táppénzen van feleslegesen (pl nincs elég szabi, akkor kiiratják magukat, mert fáj a hasuk stb) Soha nincs egy vasuk sem. Szerintük “ők nem szórják a pénzt”, amit én látok: többet költenek fejenként kajára, mint én, akinek nagyjából 3-4x-es a havi jövedelme, és én nagyon sokszor vagyok kénytelen étteremben enni, mivel utazom munka miatt folyamatosan. A gyerek minden szart megkap, amiért hisztizik a boltban, én 4-5 évente cserélek telefont, ők 1,5 évente. Egész őszintén nem tudom mire megy el a pénzük, mert felmutatni semmit nem tudnak, majdnem havi 100k-t ott hagynak a természetgyógyásznál ill.
A gyerek 9 éves, egy vasuk nincs félretéve másik lakásra, csak álmodoznak, pedig vidéki kisváros, a lakásárak itt nem a pestiek, hanem a mostani lakásuk eladásával röhögve kapnának hitelt, de az sok. Ellenben most vettek hitelre egy újabb tévét az egyszobás lakásba, mert kell egy a konyhába is.
“A felmondási időt általában le kell dolgozni, vagyis kevés lehetőséged van munka után szaladgálni.”
Megint csak a duma meg a rinya, meg a kifogások. Én úgy egyeztettem le interjút, mentem el interjúzni, vettek fel és váltottam, hogy előtte végig dolgoztam az előző helyemen. Pénteken még a régi helyre szólt a szerződésem, következő héten meg az újhoz.
"A nettó minimálbér összege 177.400 forint, csókolom, élj meg belőle! Szobát bérelni, 10%-át félretenni nem kis kihívás...
Állambácsi ennyit intézett, legyen elég, gondoskodj magadról!"
Ki keres ennyit ma Magyarországon he?
Teljesen képzetlen gyári operátorok megkeresik a 350-400 ezer nettót.
Te konkrétan ismersz személyesen az ismerettségeidben olyan "Portás, takarító, karbantartó, kertész, konyhás, közoktatásban dolgozó" személyt aki konkrétan minimálbért keres?
Egyenes igen vagy nem választ szeretnék, melléduma nélkül.
Nem állítom hogy nem létezik Magyarországon egy sem, aki esetleg ennyit keresne, de azért az esetek többségében már ők is többet keresnek ennél. Ha más nem papíron minimál, aztán borítékba kapják a többit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!