Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Meg lehet élni havi 22.800...

Meg lehet élni havi 22.800 forintból?

Figyelt kérdés
Aki elveszíti az állását, legfeljebb 3 hónapig kaphat munkanélküli ellátást a munkaügyi központtól. Ha addig nem talál új munkahelyet, jövedelempótló támogatást kérhet a kormányhivataltól, amelynek összege kemény 22.800 forint. Orbánék szerint ennyi elég a kajára egyáltalán?

tegnap 08:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 A kérdező kommentje:

A felmondási időt általában le kell dolgozni, vagyis kevés lehetőséged van munka után szaladgálni. Arról nem beszélve, hogy a munkáltatók közös megegyezéssel szokták elküldeni a dolgozót, mert abba nem lehet jogilag belekötni - és nem 30 nappal, hanem kiadják a szabidat és utána szűnik meg a szerződésed.

A szomorú magyar rögvalóság az, hogy sokan a fizetés előtti napokban már szívják a fogukat meg kölcsön kéregetnek, mert nincs árva egy büdös vasuk sem. Ja és az USA-ban sem az a jellemző, hogy megtakarítanak az emberek, inkább tele vannak hitelekkel. Aki nem tesz félre, nincs tartaléka, az rossz ember és magára vessen, ha bajba kerül?

Mondd ki bátran, 22.800 forintot sem adnál a rászorulóknak, mert legyen tartalékuk!

A hangzatos távmunka szó jól hangzik, de nem más, mint bedolgozás...vajon mennyit fizetnek azért, hogy mondjuk golyóstollakat raksz össze az alkatrészeiből? Vagy ingázzál órákat. Nem lehetne inkább a kistelepüléseken is munkahelyeket, megélhetési lehetőséget teremteni? Ezt kinek a feladata lenne elősegíteni, ha nem az államé?

Ha a 22.800 forintból mondjuk 60.000 forint lenne, az tényleg visszatartana sokakat a munkától?

A hitelkárosultak a hibásak, mert nem értenek magas szinten a pénzügyekhez és nem látnak a jövőbe sem és mert megtévesztették őket a reklámok meg a jutalékért dolgozó alkuszok. Érdekes, hogy amíg egyszintű bankrendszer volt, nem kerültek tömegesen adósságcsapdába az emberek, nem dőltek be hitelek, nem volt végrehajtó maffia. Úgy látszik, az állam valamit jól csinált régen.

A nettó minimálbér összege 177.400 forint, csókolom, élj meg belőle! Szobát bérelni, 10%-át félretenni nem kis kihívás...

Állambácsi ennyit intézett, legyen elég, gondoskodj magadról!

tegnap 19:56
 62/81 anonim ***** válasza:
100%
Mi alapján szűrnéd ki, hogy ki az, aki valóban vis major szorult helyzetben van és rászorulna jogosan a segélyre és ki a munkakerülő, drogos, alkoholista léhűtő?
tegnap 20:02
 63/81 anonim ***** válasza:
100%

“A felmondási időt általában le kell dolgozni, vagyis kevés lehetőséged van munka után szaladgálni.”

A munka törvénykönyve szerint munkáltató felmondás esetén a felmondási idő felére köteles a munkáltató felmenteni a munkavégzés alól.

“Arról nem beszélve, hogy a munkáltatók közös megegyezéssel szokták elküldeni a dolgozót, mert abba nem lehet jogilag belekötni - és nem 30 nappal, hanem kiadják a szabidat és utána szűnik meg a szerződésed.”

Közös megegyezéssel akkor lehet “elküldeni” valakit, ha olyan hülye az illető, hogy beleegyezik. Mivel az a felmondással ellentétben nem egyoldalú jognyilatkozat

“ A szomorú magyar rögvalóság az, hogy sokan a fizetés előtti napokban már szívják a fogukat meg kölcsön kéregetnek, mert nincs árva egy büdös vasuk sem.”

A barátnőm és a férje kb 700-750k-t keresnek ketten + szépkártya (operátor ill gépbeállító páros, egyiknek sincs érettségije vagy használható szakmája), egy gyerek van és saját hitelmentes lakás, kocsit se kell fenntartsanak. Illetve egész pontosan ennyit keresnek, ha nem mennek táppénzre, de mind a kettő rendszeresen táppénzen van feleslegesen (pl nincs elég szabi, akkor kiiratják magukat, mert fáj a hasuk stb) Soha nincs egy vasuk sem. Szerintük “ők nem szórják a pénzt”, amit én látok: többet költenek fejenként kajára, mint én, akinek nagyjából 3-4x-es a havi jövedelme, és én nagyon sokszor vagyok kénytelen étteremben enni, mivel utazom munka miatt folyamatosan. A gyerek minden szart megkap, amiért hisztizik a boltban, én 4-5 évente cserélek telefont, ők 1,5 évente. Egész őszintén nem tudom mire megy el a pénzük, mert felmutatni semmit nem tudnak, majdnem havi 100k-t ott hagynak a természetgyógyásznál ill.

A gyerek 9 éves, egy vasuk nincs félretéve másik lakásra, csak álmodoznak, pedig vidéki kisváros, a lakásárak itt nem a pestiek, hanem a mostani lakásuk eladásával röhögve kapnának hitelt, de az sok. Ellenben most vettek hitelre egy újabb tévét az egyszobás lakásba, mert kell egy a konyhába is.

tegnap 20:30
 64/81 A kérdező kommentje:
Oké, ebben van némi igazság. Ugyanakkor az érmének két oldala van. A makrogazdaságnak az a jó, ha pörög a fogyasztás illetve a termelés, szolgáltatás. Abból van növekedés, fejlődés, adóbevétel. Igaz, ez a természeti környezet pusztításával is együtt jár. Ugyanakkor a pénzügyi tudatosság elérése nem kívánatos egy piacgazdaságra épülő társadalomban, mert káros gazdasági folyamatokat indít el a fogyasztás visszaesése. És akkor újra felmerül az állam felelősségének kérdése.
tegnap 20:57
 65/81 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem szabad itélkezni .Lehet de felesleges..Nem lehet tudni ki miért tesz ezt vagy azt..Amúgy meg nyugaton is szűrik a lógost azokat akik csak ingyen akarnak élni..A munkanélküli hivatal ott is feltételeket szab és megkell tenni dolgokat amit senki nem kedvel Szóval húz el inkább dolgozni..Pl hülye munkákra közvetít ki véletlenül sem olyanra ami jó neked..Fútva keresel munkát..Viszont aki értelmes és tényleg ez a segítség kell neki annak nagy segítség egy megfelelő összeg..Tehát segítség ebbe belatartozik egy átképzés is ha arra van szükséged addig fizetnek neked..Nyílván nem annyit hogy gazdag legyél..De megélsz..
tegnap 21:20
 66/81 anonim ***** válasza:

“A felmondási időt általában le kell dolgozni, vagyis kevés lehetőséged van munka után szaladgálni.”

Megint csak a duma meg a rinya, meg a kifogások. Én úgy egyeztettem le interjút, mentem el interjúzni, vettek fel és váltottam, hogy előtte végig dolgoztam az előző helyemen. Pénteken még a régi helyre szólt a szerződésem, következő héten meg az újhoz.

tegnap 22:13
 67/81 anonim ***** válasza:
22%

"A nettó minimálbér összege 177.400 forint, csókolom, élj meg belőle! Szobát bérelni, 10%-át félretenni nem kis kihívás...

Állambácsi ennyit intézett, legyen elég, gondoskodj magadról!"

Ki keres ennyit ma Magyarországon he?

Teljesen képzetlen gyári operátorok megkeresik a 350-400 ezer nettót.

tegnap 22:16
 68/81 A kérdező kommentje:
Pl. pont állambácsi dolgozói, egyes közalkalmazottak. Portás, takarító, karbantartó, kertész, konyhás, mondjuk egy iskolában. Ennyire becsülik meg a közoktatásban dolgozókat (is).
tegnap 22:28
 69/81 anonim ***** válasza:

Te konkrétan ismersz személyesen az ismerettségeidben olyan "Portás, takarító, karbantartó, kertész, konyhás, közoktatásban dolgozó" személyt aki konkrétan minimálbért keres?

Egyenes igen vagy nem választ szeretnék, melléduma nélkül.

Nem állítom hogy nem létezik Magyarországon egy sem, aki esetleg ennyit keresne, de azért az esetek többségében már ők is többet keresnek ennél. Ha más nem papíron minimál, aztán borítékba kapják a többit.

tegnap 22:37
 70/81 A kérdező kommentje:
Nincsen boríték közszférában. Legfeljebb a munkaidővel tudnak játszani. Ennyit fizet a tankerület. Akkor keres többet a dolgozó, ha nyugger, mert csak 15% SZJA-t vonnak tőle, mást nem.
tegnap 22:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!