Meg lehet élni havi 22.800 forintból?
Ezért kell 6 hónapra elég tartalékot képezni. Amíg az nincs meg addig legalapvetőbb élelmiszeren + vízen kell élni. Nincs cigi, alkohol, új telefon, új ruha, de még tea vagy kávé sem.
tegnap 09:33
12/78 A kérdező kommentje:
Ja, "kell". Miközben Orbánék szétlopják az országot meg felesleges kormánykommunikációra, értelmetlen konzultációs ívekre szórják a közpénzt. Nem inkább a munkanélküli segély időtartamát kéne a háromszorosára emelni, amennyi régen is volt? Pl. ha az utóbbi 15 évben összefüggően van 9 év munkaviszonyod, legalább 9 hónapig járjon a segély. Ennyi idő elég lehet az elhelyezkedésre. 3 hónap alatt adódhat egy műtét, egy betegség vagy valami más, ami megakadályoz a munkakeresésben.
Én nem tudom mit nem lehet azon érteni, hogy a fidesz és támogatói szerint akinek semmije sincs az annyit is ér. Ha majd úgy érzik megtehetik, akkor ezt is el fogják venni.
tegnap 10:06
14/78 A kérdező kommentje:
Aki azt a lehetőséget választotta, hogy napi 735 forint elég kajára, írja már le nekem, mit vásárolna az üzletben, amiből ezt megvalósítja!
Ki mondta hogy abból a 22.800Ft-ból kell megélni?
Mit csinált a delikvens 3 hónapig hogy nem talált munkát?
Azért általánosságban kijelenthető hogy ma Magyarországon aki akar, az tud dolgozni. Azok sírnak ilyenen, akik segélyen akarnak élősködni munka helyett.
Az elmúlt 8-9 évben max 1-2 hónapot voltam munkanélküli, volt hogy úgy váltottam munkát, hogy egyik nap még a régi munkahelyre szólt a szerződésem, másik nap már az új helyre. Pedig nincs semmi speckó felsőfokú képesítésem, csak egy érettségi aztán szevasz.
Ez egy jól működő rendszer.
Ha nem így lenne, sokkal több munkakerülő ingyenélő lenne, aki segélyből tengetné magát az állam csöcsén mert büdös neki dolgozni.
tegnap 10:22
16/78 A kérdező kommentje:
Nem adódhat olyan élethelyzet, ami miatt kicsúszol a 3 hónapból?! Ami akkor is csak 3 hónap, ha előtte évtizedeket dolgoztál szünet nélkül. És ha ez valamiért megtörténik, mindössze annyi pénzt kapsz, amiből konkrétan kajára sem futja! És ez rendben van így?!? Amúgy mi a fenét lehet élősködni akár mondjuk havi 50 ezerből? Nem azok a valódi élősködők, akik luxusban élnek és milliárdokkal károsítják meg az állami költségvetést??
"Nem adódhat olyan élethelyzet, ami miatt kicsúszol a 3 hónapból?!"
Milyen élethelyzet?
Mondj konkrét példát.
tegnap 10:34
18/78 A kérdező kommentje:
Mondtam. Pl. nagyműtét vagy baleset vagy betegség, ami több hónapos kórházi kezelést illetve lábadozási időt igényel.
Pont a közeli családi környezetemben volt ilyen eset nem rég.
Erre való a táppénz.
Vagy aki még előrébb gondolkodott, annak esetleg volt olyan keresetpótló biztosítása, ami ilyen esetekben fizet.
De sajnos itt Magyarországon ez a "kultúrát" hozták a kommunizmusból, hogy minden bajra az államtól vagy más jóakaratú emberektől várják hogy megsegítse őket. Egyéni felelősségvállalás az nulla.
Csak a sírás hogy miért nem ad az állam...
tegnap 10:42
20/78 A kérdező kommentje:
Azt tudod, hogy az államot végső soron mi alkotjuk, az állampolgárok. Ha ez az elvárásunk az állam felé, akkor az államnak ezt kell(ene) teljesítenie. Az állam köteles lenne megfelelően gondoskodni az állampolgárairól! Táppénz szerintem nem jár munkanélküli segély időszaka alatt, de ha mégis jár, tuti nem hosszabbítja meg az ellátás időtartamát. A keresetpótló biztosításról tényleg nem tudom, hogy micsoda.
Kapcsolódó kérdések: