Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tetszik nektek az új pet...

Tetszik nektek az új pet palack visszaváltós rendszer?

Figyelt kérdés

Ma vettem a DM-ben néhány ásványvizet. Most akartam kidobni a blokkot, ránézek és látom, hogy minden flakon ásványvíz árán felül fel van számolva 50 Ft.

Egy kicsi ásványvíz így 259+50 Ft. Fel is hívta a pénztáros a figyelmem arra, hogy ezeket már visszaválthatom.

Nektek tetszik ez a rendszer? Használtátok már az automatát?

Nekem érdekes lesz hurcolni a buszon a pet palackokat, hogy valahol visszaváltsam. Eddig mindent szelektíven gyűjtöttem.

jún. 12. 20:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 anonim ***** válasza:
70, ez nem újdonság! Nálunk lomtalanításkor is mindig ez megy. Hiába rakod ki szépen zsákokban, dobozokban a cumót, mert a hulladékos cég is ezt kéri. Ha csak ömlesztve kiszóród, elmelétileg nem viszik el. Semmi kifogásom az ellen, hogy ha valaki valamit tud hasznosítani a szemetemből azt elvigye. De az esetek 99,9%-ban a vasazók jönnek, mindent szétdobálnak, úgy hagyják. Aztán mikor rájönnek, hogy nincs benne fém, akkor mint akik jól végezték dolgukat, szétdobálva mindent otthagynak és lelépnek. Legalább arra venné a fáradtságot, hogy amit kiszórt, visszarakná!
júl. 25. 12:40
 72/77 A kérdező kommentje:

Nálunk pont emiatt megszüntették a lomtalanítást ebben a formában. Mert ugyanez a széthajigálás volt. Most már előre be kell jelenteni aki szeretne valamit kirakni a lomtalanításos napokon, aztán gyorsan végigmegy az utcában a kukáskocsi.

Egyébként ebbe a visszaváltós rendszerbe belelendültem. Családdal gyűjtjük otthon a flakonokat, aztán ha összegyűlik egy nagyobb mennyiség, elviszi aki megy kocsival amúgy is az adott boltba bevásárolni.

A környezetemben mostanra szinte mindenki visszahordja. Kezdenek megbarátkozni az emberek ezzel úgy látom.

júl. 25. 12:51
 73/77 anonim ***** válasza:
És mindig sikerül beváltani? Nekem azt írta ki, nem veszi vissza, rajta van az 50-es, abban a boltban vettem, de mégsem.
júl. 25. 13:28
 74/77 A kérdező kommentje:

Nekem is volt olyan amit nem vett vissza. Nem értettem mi az oka. De eddig összesen 2 db volt ilyen.

Lehet még döcögős a rendszer.

júl. 25. 13:47
 75/77 anonim ***** válasza:
29%

Aztán ez az 50 ft meddig marad 50 ft?

Szerintem jövőre lesz ez már 150 ft is!

Az senkinek sem ugrik be, hogy ez is emelhető?

Ennyire ne legyünk már retró hangulatba, mert ez már régen nem a 80-as évek üvegvisszaváltós rendszere!

Az se véletlen, hogy épp most jön ki az energiaválság közepén, eddig senkit se érdekelt 20 évig, hogy visszahorják-e a palackokat, dobozokat!

júl. 25. 14:36
 76/77 anonim ***** válasza:

Nameg abban, hol a ráció akkor, hogy a lengyel 50lp vagy mi jelölésü xixo-n nem számolják rá az 50 ft ot?

Se a többi "exportra" ami idehaza kerül valahogy mégis eladásra pl a san benedettokon is ott az 50lp lengyelül !

júl. 25. 14:39
 77/77 anonim ***** válasza:

76

Mondjuk az vicces lenne felszámolnák rá tekintve a gép nem ismeri fel úgyhogy te kifizetnéd érte, de vissza nem kapnád az 50 Forintot.

Mohu oldalán ment is a morgás pont a napokban láttam ezzel kapcsolatban pár kommentet.

júl. 25. 14:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!