Tetszik nektek az új pet palack visszaváltós rendszer?
Ma vettem a DM-ben néhány ásványvizet. Most akartam kidobni a blokkot, ránézek és látom, hogy minden flakon ásványvíz árán felül fel van számolva 50 Ft.
Egy kicsi ásványvíz így 259+50 Ft. Fel is hívta a pénztáros a figyelmem arra, hogy ezeket már visszaválthatom.
Nektek tetszik ez a rendszer? Használtátok már az automatát?
Nekem érdekes lesz hurcolni a buszon a pet palackokat, hogy valahol visszaváltsam. Eddig mindent szelektíven gyűjtöttem.
Nem foglalkozom vele több okból sem!
1. Nem én adom el környezetszennyező csomagolásban a termékeket!
2. Nem fogok külön helységet fenntartani arra a lakásomban, hogy mások személyre szabott hülyeségeinek felelhessek meg, sőt, felkelni sem fogok csak azért hajnali háromkor, hogy szépen élére vasaltan, kihipózva - és mit tudom én milyen állapotokban - vihessem el én azt a ganéjt, amit vagy visszavesznek vagy nem, vagy kezelnek, vagy nem.
3. Időről-időre többet és többet fizetek azért, hogy az életem által generált szemét tárolva legyen, elszállításra, ill. feldolgozásra kerüljön.
4. Én nem szennyezem nagyüzemben a környezetet, - nem én hajigálom tele a folyókat, tengereket, óceánokat a legkülönfélébb környezetet súlyosan szennyező anyagokkal, - élen a pet palackokkal - és még csak autóba sem vagyok hajlandó beülni csak azért, hogy 30 méterrel odébb kiszállhassak belőle, - sokan egyedül ülnek egy kocsiban és még a budira is azzal mennek! (Az már megint egy külön lemez, hogy ha az országok vezetéseinek a gépjármű fenntartás vonzataiként szorgalmasan szedegetett 10000 féle adó és járulék jól jön, akkor jöjjenek jól a környezettudatos megoldások finanszírozásai is!)
5. Én csak az árral sodródom, amikor rákényszerítenek arra, hogy ne javíttassak meg bármit is, hanem vegyek újat, - mert mindent szándékosan (!) úgy terveznek meg a mérnökök, hogy ne érje meg elromlás esetén javíttatni! -NEM csodával határos módon, a mai napig meg van és működőképes a - szocializmus idején gyártott - diótörőm, mechanikus darálóm.
Az "elektromos csodadarálómból" már a fene tudja, hányszor, kik, ill. mit gyártottak újra! -Nem a szocializmust éltetem, egyszerűen csak száraz tény, hogy a fogyasztó társadalomban milyen szinten nézik tömegesen hülyének az embereket! A szocializmusban ideológiailag nézték hülyének az embereket, a kapitalizmusban ideológiailag és így is megteszik!
A környezetszennyezés már a termékek gyártásakor, csomagolásakor elkezdődik, - nem etikus ezt azokon behajtani, akiket arra kényszerítenek, hogy ezeket vásárolják, használják! Sokat számít az is, hogy ezzel ellentétben szét van minden olyan apró részlet is szabályozva, tudományoskodva, amelynek semmilyen hatása nincs a környezetre és ezért minden a többszörösébe kerül, mint amennyiből megoldható lenne a léte, forgalmazása.
Szórakozzon ezzel, akinek ez a szexuális fétise, de én nem veszek részt abban, hogy számos dologgal párhuzamosan még ezen a vonalon is hülyének nézzenek!
Pénzbe kerül:
Elmennem bármiért...
Megvásárolnom,
Hazahoznom.
Eltakarítanom a nem kívánatos hozadékait.
A hozadékok elszállítása, kezelése.
Minden után is fizetem a 30000 %-os áfát, - bármit (nem) teszek!
Hagyjuk már Ibolykát!
Gyűlölöm ezt az egész kib***ott rendszert.
Kezdték a rohadt kupakkal. Nehogy már normálisan lehessen tölteni, urambocsá normálisan visszazárni a palackot! Mert olyan k**vára védeni kell a természetet.
Most meg ez. Majd naponta fogok menni a boltba itt nejlonokkal? Félórákat be fogok áldozni, hogy visszakapjak 150 Ft-ot mondjuk? Röhejes ez az egész rendszer!
Az egész utcánk úszik a cigicsikkekben, töményes italok üvegében, kutyaürülékben, a konténereket pedig állandóan szétk*rják a cigány guberálók. Ezzel bezzeg nem foglalkoznak. De ha én a kupakot rajtahagyom a palackon, és nem a szemetesbe dobom ki, attól majd megváltom a világot.
Na elmehetnek a p1csába...!
#14: Drasztikusan fogalmaztál, és le is pontoztak, de van igazság az írásodban én úgy gondolom. Nem is kevés...
#15: Én is tegnap kaptam először ilyet. Nem maradsz ki semmiből. :) Legalább nem fizeted addig a plusz 50 forintokat.
De azt visszaváltáskor nem visszakapod?
Én sem találkoztam még eddig ilyen pet palackokkal, de felmerül bennem egy kérdés: Ha nem szabad összelapítani a palackokat, ergo nagyobb a térfogatuk, nagyobb a méretük, akkor kevesebb szállítható belőlük mondjuk 1 adott kamionnal vagy nem tudom mivel a bolttól az újrafeldolgozó üzemig, vagyis akkor többet kell fordulnia a kamionnak, hogy ugyanazt a mennyiségű palackot eljuttassa A-ból B-be újrahasznosításra. Vagyis több benzin, több kipufogógáz, nagyobb környezetszennyezés. Eddig felfért mondjuk 4-5 tonna kilapított pet palack a szállító kocsira (csak kitaláltam egy számot), most meg majd a "levegőt" fogjuk fuvarozni ide-oda, mert jó ha 1 tonna fel fog férni a kilapítás nélküli sértetlen palackokból, mivel sokkal nagyobb helyet foglalnak el. Tehát ötször annyit kell fordulni, hogy ugyanazt a mennyiséget el tudják szállítani a boltból, mint eddig. Ötszörös benzinköltséggel meg ötszörös környezetszennyezéssel tényleg valóban óvni fogjuk a környezetünket? A műanyagoktól biztosan... Cserébe a levegőt terheljük túl, akkor meg majd rájövünk, hogy az meg azért nem jó. Ez megint olyan nekem, mint ahogy mindig lenni szokott: amit nyerünk a réven, azt elveszítjük a vámon.
Így meddig lesz fenntartható ez az újfajta rendszer? 3 év múlva rájönnek majd, hogy így sem jó?
Eleve nálam ott kezdődik a környezetvédelem, hogy a műanyag flakonok előállítása helyett újra át kellene állni az üvegre és a természetes alapanyagú csomagolóanyagokra, amennyiben a termék jellege megengedi azok használatát.
A #13-as válaszoló 49%-on áll jelenleg, piros színű karikával. Nekem a passzív hozzáállása nem igazán pozitív és kevésbé szimpatikus, de nagyon sok igazság vagy részigazság van abban, amit írt, sok pontos és korrekt helyzetértékeléssel. Ezért én is zöldet adtam neki. Sokszor tényleg nem a "kisemberen" kéne számon kérni azt, amiről a "nagyok" tehetnek. A '90-es évektől kezdődően kifejezetten jövedelmező iparág lett a műanyag csomagolóanyagok gyártása, cégek ezrei marakodtak a koncon, hogy ki szakítson belőle minél nagyobb hasznot, évtizedeken keresztül mérhetetlen mennyiségben öntötték a nyakunkba a szemetet. Most meg hogy már megfulladunk benne (míg ők ezercsilliárd-milliárdosak lettek), mi lettünk a hibásak érte, nem ők, akik elárasztottak minket vele. Van ebben némi visszásság és disszonancia.
Elvileg az automata ledarálja, szóval onnan már kis térfogattal szállítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!