Tetszik nektek az új pet palack visszaváltós rendszer?
Ma vettem a DM-ben néhány ásványvizet. Most akartam kidobni a blokkot, ránézek és látom, hogy minden flakon ásványvíz árán felül fel van számolva 50 Ft.
Egy kicsi ásványvíz így 259+50 Ft. Fel is hívta a pénztáros a figyelmem arra, hogy ezeket már visszaválthatom.
Nektek tetszik ez a rendszer? Használtátok már az automatát?
Nekem érdekes lesz hurcolni a buszon a pet palackokat, hogy valahol visszaváltsam. Eddig mindent szelektíven gyűjtöttem.
Nem tetszik, akik eddig is szelektíven gyűjtötték azokat miért büntetik a +50 ft adóval?! Akik házhoz szállítással rendelik az ilyen üdítőket, azok majd az 50 ft-os palackokkal telepakolják az autót, addig meg sértetlenül gyűjtögetik a garázsban, és elmennek a legközelebbi beváltóhelyre csak emiatt? Akkor mi értelme a házhoz szállításnak?!
Legyen világos, ez egy adó, amiből a MOL finanszírozza a hulladék kiválogatását. Egy új adó, amiből megint az extra gazdagok tovább gazdagodnak! Köze nincs a környezetvédelemhez! Ne legyetek idióták!
A megoldás: bojkottálni kell az ilyen termékeket, egészen addig, amíg nem az eredeti árból adják vissza az 50 ft-ot.
Én mostanában vittem vissza flakonokat, viszont ma kettőt nem fogadott el a gép.
Pedig rajta volt a jelzés, illetve sértetlen volt. Úgyhogy ezt nem értem. Dobhattam ki a visszaváltó melletti kukába...
Semmi gáz ezzel is csak azt érik el, hogy majd mindent a piacon vesznek az emberek az ukránból / lengyelből behozott cuccokból! Azokon nincs ilyen és még olcsóbbak is!
EU ban szabad áruáramlás van!
Meg majd idővel a gyárakat is kiviszik oda ahol nincs ez a rendszer!
Vagy a minőség rovására fog menni, lásd édesítőszeres pepsi termékek negyed annyi cukorral mint hajdanán...
Én ettől parázok, odaviszem, aztán nem működik. Nem autóval vagyok, szóval ilyenkor egy rakat üres üveggel vásárolok, mint egy csövi?
Nem. Eddig itthon bedobtam a szelektívbe, két hetente meg elvitte a kukásautó a helyi hulladékkezelőhöz.
Most ehelyett fizethetek az üvegekért, palackokért. Oké, hogy visszakapom, csak addig benne áll a pénzem. Kamatot nem fizetnek érte. Utána még cipelhtem is vissza a boltba.
A végeredmény ugyanaz. Meliyk egyszerűbb? A kukásautó ugyanúgy jár a szelektívért, csak épp a boltba is el kell menie az automatákat üríteni. Plusz CO2. Nem látom semmilyen szempontból előnyét!
"akik ezt nagyiparban űzik, meg fogják oldani hogy talán nem látunk majd egyetlen eldobáltat sem az utcán, kevesebb szemétnek érződik"
Már alig várom, hogy kiforgassák a szelektív kukánkat a ház előtt és mindenütt szemét legyen...
69
Már nagyon sok helyen ez megy legalábbis itt Budapesten.
Kukázza ki boldog - boldogtalan, amivel nincs gond ha vki rá van szorulva csak akkor a többit tegye vissza ( különben van ilyen is, aki " rendet hagy" maga után, de azért a többséget nem ez jellemzi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!