Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Tetszik nektek az új pet...

Tetszik nektek az új pet palack visszaváltós rendszer?

Figyelt kérdés

Ma vettem a DM-ben néhány ásványvizet. Most akartam kidobni a blokkot, ránézek és látom, hogy minden flakon ásványvíz árán felül fel van számolva 50 Ft.

Egy kicsi ásványvíz így 259+50 Ft. Fel is hívta a pénztáros a figyelmem arra, hogy ezeket már visszaválthatom.

Nektek tetszik ez a rendszer? Használtátok már az automatát?

Nekem érdekes lesz hurcolni a buszon a pet palackokat, hogy valahol visszaváltsam. Eddig mindent szelektíven gyűjtöttem.

jún. 12. 20:20
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
83%

Nem tetszik, akik eddig is szelektíven gyűjtötték azokat miért büntetik a +50 ft adóval?! Akik házhoz szállítással rendelik az ilyen üdítőket, azok majd az 50 ft-os palackokkal telepakolják az autót, addig meg sértetlenül gyűjtögetik a garázsban, és elmennek a legközelebbi beváltóhelyre csak emiatt? Akkor mi értelme a házhoz szállításnak?!

Legyen világos, ez egy adó, amiből a MOL finanszírozza a hulladék kiválogatását. Egy új adó, amiből megint az extra gazdagok tovább gazdagodnak! Köze nincs a környezetvédelemhez! Ne legyetek idióták!

A megoldás: bojkottálni kell az ilyen termékeket, egészen addig, amíg nem az eredeti árból adják vissza az 50 ft-ot.

júl. 6. 15:38
 62/77 A kérdező kommentje:

Én mostanában vittem vissza flakonokat, viszont ma kettőt nem fogadott el a gép.

Pedig rajta volt a jelzés, illetve sértetlen volt. Úgyhogy ezt nem értem. Dobhattam ki a visszaváltó melletti kukába...

júl. 6. 15:44
 63/77 anonim ***** válasza:
100%
Nem tetszik mert nyűgöt, macerás, és engem senki nem kérdezett.
júl. 6. 16:03
 64/77 anonim ***** válasza:

Semmi gáz ezzel is csak azt érik el, hogy majd mindent a piacon vesznek az emberek az ukránból / lengyelből behozott cuccokból! Azokon nincs ilyen és még olcsóbbak is!

EU ban szabad áruáramlás van!

Meg majd idővel a gyárakat is kiviszik oda ahol nincs ez a rendszer!

Vagy a minőség rovására fog menni, lásd édesítőszeres pepsi termékek negyed annyi cukorral mint hajdanán...

júl. 6. 16:05
 65/77 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Én ettől parázok, odaviszem, aztán nem működik. Nem autóval vagyok, szóval ilyenkor egy rakat üres üveggel vásárolok, mint egy csövi?

júl. 6. 16:17
 66/77 anonim ***** válasza:

Nem. Eddig itthon bedobtam a szelektívbe, két hetente meg elvitte a kukásautó a helyi hulladékkezelőhöz.

Most ehelyett fizethetek az üvegekért, palackokért. Oké, hogy visszakapom, csak addig benne áll a pénzem. Kamatot nem fizetnek érte. Utána még cipelhtem is vissza a boltba.

A végeredmény ugyanaz. Meliyk egyszerűbb? A kukásautó ugyanúgy jár a szelektívért, csak épp a boltba is el kell menie az automatákat üríteni. Plusz CO2. Nem látom semmilyen szempontból előnyét!

júl. 19. 21:10
 67/77 anonim ***** válasza:
Máshol is kiírtam, hogy mennyire vergődős a lakásban gyűjtögetni, érezni a szagát, a legyekkel hadakozni stb. De végülis én kiraktam egy átlátszó kukazsákban a szemetes mellé őket, fél óra múlva már nem volt ott. Nem germózok vele, mert ismerem magam annyira, hogy ha elkezdene a gép velem kekeckedni, hogy mit miért NEM LEHET, meg elkezdené visszaköpdösni, akkor géprongálás kísérletében ráborítanám az egészet és otthagynám a pitschäba. Így kb egy-két hét alatt megvan egy zsáknyi, valakinek meg jól jön, ha el tudja vinni és beváltja. Ha tüskét vesz, Isten éltesse, nekem nem baj.
júl. 19. 21:15
 68/77 anonim ***** válasza:
100%
én ösztönösen elkezdtem nézegetni az eldobáltakat utcán, 3-4 mellett is elsétáltam, és ha tudnám hogy már mindegyik csomagolás fixen átállt és hasonló állapotok lennének, én bizony lehajolnék érte összeszedegetni ha épp boltba megyek, 300 forint mínusz a boltban számít nekem. ebből arra következtetek hogy akik ezt nagyiparban űzik, meg fogják oldani hogy talán nem látunk majd egyetlen eldobáltat sem az utcán, kevesebb szemétnek érződik
júl. 19. 21:20
 69/77 anonim ***** válasza:
61%

"akik ezt nagyiparban űzik, meg fogják oldani hogy talán nem látunk majd egyetlen eldobáltat sem az utcán, kevesebb szemétnek érződik"

Már alig várom, hogy kiforgassák a szelektív kukánkat a ház előtt és mindenütt szemét legyen...

júl. 19. 21:47
 70/77 anonim ***** válasza:

69

Már nagyon sok helyen ez megy legalábbis itt Budapesten.

Kukázza ki boldog - boldogtalan, amivel nincs gond ha vki rá van szorulva csak akkor a többit tegye vissza ( különben van ilyen is, aki " rendet hagy" maga után, de azért a többséget nem ez jellemzi)

júl. 25. 12:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!