Tetszik nektek az új pet palack visszaváltós rendszer?
Ma vettem a DM-ben néhány ásványvizet. Most akartam kidobni a blokkot, ránézek és látom, hogy minden flakon ásványvíz árán felül fel van számolva 50 Ft.
Egy kicsi ásványvíz így 259+50 Ft. Fel is hívta a pénztáros a figyelmem arra, hogy ezeket már visszaválthatom.
Nektek tetszik ez a rendszer? Használtátok már az automatát?
Nekem érdekes lesz hurcolni a buszon a pet palackokat, hogy valahol visszaváltsam. Eddig mindent szelektíven gyűjtöttem.
Igen 6 hónapig lehet beváltani.
Egyetértek veled, annak éri meg aki egyszerre sokat vissza tud vinni.
Ja meg azt hiszem, hogy van olyan lehetőség is, hogy bankkártyára utalják az összeget. Ahhoz applikáció kell ha jól emlékszem.
Nekem ezekkel sok gondom nem volt és nem is lesz.
Nem vásárolok ilyen italokat, csak nagyon ritkán. Általában akkor, ha vendégeket várok. Egyszer kibírom, hogy kocsival beutazok 30 kilométert a városba, és visszaváltom őket.
Ha rendszeres fogyasztó lennék, biztosan kukában kötnének ki, nekem nem éri meg vacakolni velük darabonként 50 forint miatt.
Olyan szempontból szerintem jó hogy a hajléktalanoknak kell az 50 Ft és emiatt összeszedik!
Személyes példa
Miskolcon az egyik Ouchan ( bocs ha rosszul írtam) -nál rengeteg volt a sörösüveg a műanyagpalack stb. Kirakták egy ilyen automatát vagy 5 éve és sokkal tisztább lett a környezett hisz az ott lévő 1-2 csöves mindig összeszedi viszaváltja és vesz magának kenyeret vagy akit akar.Erre néhány hónapja elvitték mind a kettőt és újra szemetes az egész hisz már "nem éri meg" összeszedni a többi putris ember még eldobálja a palackokatm
36-os
Tényleg kösz Auchan
És nem tudom én ugyanazokat az embereket láttam vagy néha néha ilyen többkosaras konvojokat láttam még.gondolom ők a városban gyűjtögettek és néha néha lementek az Auchan-ig.
De a lényeg ugyanaz tisztább volt a környezet.
Nekem tetszik a rendszer. Aki nem akarja visszaváltani az fogja fel úgy hogy 50 Ft-tal emelkedett a termék ára. (A palackokat rakja ki a kula mellé és majd valaki elviszi). Ha ezt nem tudja elfogadni akkor meg ne vásároljon betétdíjas terméket.
Az egész rendszer olyan mint az 1990-es évek elejéig volt Magyarországon. Akkor szinte csak visszaváltható üvegpalackok voltak (nem műanyag, hanem rendes üveg).
Újabb lehúzás "környezetvédelem" címszó alatt!
Az a baj, hogy el fog terjedni más termékre is pl aludoboz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!