Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyetértetek azzal hogy akkor...

Egyetértetek azzal hogy akkor lehet spórolni ha van miből, a nincsből nem lehet?

Figyelt kérdés

Személyeskedés nélkül.

Én egyetértek ezzel mert először kifizetem a csekkeket, aztán kaja ( menüterv alapján) gyógyszerek háztartási dolgok.A maradékból ha van más kiadás pl elromlott háztartási gép, vagy elszakadt cipő.

És ha ezenfelül maradna azt félretenném de nem marad.

Nem konkret összeg kapcsán csak az elv érdekel

2021. febr. 20. 14:51
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/121 A kérdező kommentje:

108 Igen, itt egy szép házban élhetünk kisebb kompromisszummal, aztán mehetnénk ( ha volna miből) egy pici lukat 100ezerért bérelni.

Akkor ugyanott lennék, ahol most csak rosszabb lakhatási körülményekkel. Mert amivel többet keresnénk máshol ( ha egyáltalán többet mert ez se tuti) elmenne a lakbérre. Egy idegen zsebét tömnénk aki ezzel jól járna az csak ő. De összességében nem maradna több.

Mentek el innen a faluból nagy tervekkel egy pár, Győrbe. Mikor ezt átélték, hogy szép pénz a fizu az ittenihez képest de a lakhatás miatt a kajára és egyébre annyi marad mint itt a faluban. Végülis hazaköltöztek és nem pénzt hoztak hazaa hanem adósságot.

Ritka,akinek bejön.

2021. febr. 20. 22:08
 112/121 A kérdező kommentje:
110 Nálunk nem opcio a költözés családi dolgok miatt sem, de igen mások tapasztalatát okulva nem érné meg.8szor annyit nem keresnénk az tuti, ekkora fizetés különbség nincs a mi szakmánkban Èn egy gyàrban vagyok, logisztikai részen,más megyében is van ez a gyár de ugyanannyit fizet ott is!
2021. febr. 20. 22:11
 113/121 qkker1 ***** válasza:
45%

"De vidéken még jó szakmával sincs ezer lehetőség, nem lehet vàlogatni mert nem talál mást."

Akkor el kell költözni, oda, ahol van!

2021. febr. 21. 09:42
 114/121 qkker1 ***** válasza:
26%
Persze, könnyebb a kifogásokat gyártani!
2021. febr. 21. 09:43
 115/121 anonim ***** válasza:
100%

Èn egy gyàrban vagyok, logisztikai részen,más megyében is van ez a gyár de ugyanannyit fizet ott is!

de más megyében lehetnek más lehetőségek is, nem csak ez az ugyanolyan gyár létezik. hol van az kőbe vésve, hogy csak ott dolgozhatsz? amúgy a két szabanapodon nem tudsz pluszmunkát vállalni? (nyilván nem a pihenés és a házasság rovására)

falun sokszor vannak idős, röghöz kötött emberek, náluk a kertben? ház körül? ha kapnál a segítségedért 10 tojást, két szatyor zöldbabot, vagy egy vödör meggyet, azzal is beljebb lennétek

2021. febr. 21. 09:54
 116/121 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb félrerakási mód a bevételek növelése. Egy bizonyos szint alatt a spórolás megegyezik a saját ujjadba harapással.
2021. febr. 21. 10:03
 117/121 A kérdező kommentje:

113 leirtam családi okok miatt nem költözhetünk , meg saját ház mellett az albérlet pénzkidobás lenne. Pár sorral ezelőtt irtam le, amivel többet kereshetnénk elvinné az albérlet , és rosszabb körülmények között élhetnénk

115 Nem csak itt dolgozhatok, de a környéken még ez az egyik legnormálisabb hely ( Bar kinek mi a szempontjai) máshol is hasonló a bér.

Az a baj ezeket elvégzik a szociális gondozók, van vagy 5-6 a faluban szociális közmunkás akik az időseknek segítenek.

Ma közösen vásárolunk be meglátom tudok e így spórolni majd körülnézek alaposan mi akciós.

2021. febr. 21. 10:06
 118/121 anonim ***** válasza:
100%

Az akciós újságot előre kellene megnézni (és az alapján, illetve az otthoni készlet alapján kellene írni a menüt). Az ritka, hogy valami úgy legyen akciós a boltban, hogy nem szerepel az újságban.

A helyszínen inkább az a figyelendő, hogy az újságbeli akciónál van-e jobb ár a normál árú termékek között. Illetve mindig érdemes megnézni a közeli lejáratú termékeket (ahol 30-50%-kal viszik le az 1-2 napon belül lejáró dolgok árát).

2021. febr. 21. 11:20
 119/121 anonim ***** válasza:
100%

118-ast folytatom. Nekem is hasonló dolgok jutottak eszembe, mint a 115-nek, de már azokra is jött válasz tőled.

Még az jutott eszembe, hogy a szabad napodon nem tudnál-e eljutni a boltba, ahol jól körülnézhetnél, és ezt úgy időzíteni, hogy a párod érted tudjon menni autóval? Nem rendszeresen, csak néha.

Megértem, hogy nem szeretnéd a bevételeteket megírni, ugyanakkor sokkal tisztább képet adna, könnyebben lehetne segíteni, ha tudnánk, milyen dolgokat vesztek (nasik, mindenből a márkásat, stb.)... Két keresetből, csak rezsivel, még ha van is autó, úgy képzelem, odafigyelve ki lehetne jönni.

De igazad van, tényleg nem ezt kérdezted. Azt hiszem, az emberekben csak beindult a segíteni akarás, hogy egy ismeretlent segítsenek jobb élethelyzetbe hozni.

Sokan megválaszolták a nyitót, csak hát túl sok variáció nincs.

Egyetértek, hogy csak akkor lehet spórolni, ha van miből, de ha nincs elég bevétel, akkor ez olyan, mint egy fogyókúra, fejben dől el. Mert ha kevés a pénz, akkor bizony lejjebb kell adni az igényekből, le kell mondani a vágyott márkáról, stb., és ez nagyon nehéz.

Próbáltam én is több módon a spórolandó pénzt elkülöníteni (hó elején, hó végén). A hó eleji picit jobban bejött, de nyilván, ha kellett valami, ugyanúgy hozzá kellett nyúlnom, de volt sok fölösleges kiadásom, főleg tárgyi, amit fejben kellett leszámolnom.

Van sok spórolási technika az interneten, a Kiszámoló blog például (melynek a szerzőjét az első válaszoló említette), vagy Youtube-on is vannak jók (angol nyelven pláne, de magyar is biztos akad).

A spórolás sajnos fájdalmas, mint például egy szentimentális embernek megválni a tárgyaktól.

2021. febr. 21. 11:51
 120/121 anonim válasza:
63%
Végülis jó lehet kézben cipelni a halom szerszámot, a bevásárolt dolgokat. 😂 Főleg ha falun laksz ahol még a buszhoz is 1 órát kell sétálj amit ha lekésel, akkor ülhetsz ott egész nap a következőre várva. Némelyik kommentelőt kiraknám egy ilyen helyen pár hónapra, és megnézném mihez kezdenének. Az viszont tény hogy a párod valamit nagyon rosszul csinál. Van kocsi, villanyszerelő szakma. A legcsövesebb helyen meg kéne keresnie a napi 15-t legalább. De ennyit inkább egy segédmunkás kap. Szakmával inkább 20-25 naponta. Ha normális helyre megy akár még több is. Kisseb melókat, ha nem is hivatalosan, csinálhatna akár ott helyben is a munka mellett. Azzal is nagyon sokat meglehet keresni. Van kocsitok, van saját házatok, nincs gyerek ahogy kivettem a kommentekből és még sem tudtok spórolni. Itt valamit ti csináltok nagyon rosszul szerintem. És ezzel nem ellenséges akarok lenni csak furcsa. Mi is voltunk, és néha még most is vagyunk ilyen helyzetben szóval tudom milyen.
2021. febr. 21. 11:56
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!