Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyetértetek azzal hogy akkor...

Egyetértetek azzal hogy akkor lehet spórolni ha van miből, a nincsből nem lehet?

Figyelt kérdés

Személyeskedés nélkül.

Én egyetértek ezzel mert először kifizetem a csekkeket, aztán kaja ( menüterv alapján) gyógyszerek háztartási dolgok.A maradékból ha van más kiadás pl elromlott háztartási gép, vagy elszakadt cipő.

És ha ezenfelül maradna azt félretenném de nem marad.

Nem konkret összeg kapcsán csak az elv érdekel

2021. febr. 20. 14:51
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/121 A kérdező kommentje:

86 Igen tervezek ültetni a kertbe.Tavaly is volt ültetve ide igaz alig Volt ami sikerült de ezen van még mit fejlődni.

89 Azért ő vásárol mert ő van autóval,és útba esik neki letudja. Meg így a Lidl Tesco olcsóbb mint ha én venném meg helyben. Már nézi az árakat megtanulta. Meg ő aztán betartja a listát , nem

Csinál olyat, hogy Uhh ez akciós akkor vegyünk.

Mondjuk minden egyre drágább ezt mások is mondják, lehet nem vagyok profi a beosztásban de meloban is sokan panaszkodnak , akik családra főznek azok pláne,hogy rengeteg elmegy.

2021. febr. 20. 19:01
 92/121 A kérdező kommentje:

Meg kicsit úgy érzem szélmalom harc.... amit az egyiken megfogok pénzt , elmegy a másikra.

Pl Nem fűtöttem be sporoltam a fával aztán úgy megfáztam le betegedtem elment gyógyszerre több mint ami a fa àra volt .

2021. febr. 20. 19:03
 93/121 A kérdező kommentje:

Meg ezernyi ilyen példa van és nehéz egyensúlyt találni.

Mert oké drága a benzin .... de ha ketten elmennénk busszal anyukámékhoz többe kerülne a 2 teljesáru jegy mint a benzin . Ritkán járunk kb két havonta.

2021. febr. 20. 19:04
 94/121 anonim ***** válasza:

Érthető, hogy miért ilyen a bevásárlási rendszeretek, de változtassatok rajta. Biztos van hetente vagy kéthetente egy nap, amikor közösen el tudtok menni a tescóba. Ha ezen kívül tényleg csak egy kiló kenyérért ugrik be, az már jó.

Tudja egyáltalán, mennyi liszt van otthon, mennyi tészta, milyen mosóport használtok? Mert nagyon elképzelhető, hogy hatalmas akciókról csúsztok le azzal, hogy kizárólag a te általad írt listáról vásárol.

2021. febr. 20. 19:18
 95/121 A kérdező kommentje:

94 Nem egyszerre van szabadnapunk,mert ő hétfőtől péntekig jár, én meg ugye folyamatosban 2t megyek 2t nem.

Én hiába vagyok otthon egyedül nemtudok elmenni bevásárolni.

Lidl sajatmarkas dolgokat veszünk főleg a Tesco csak néha.

2021. febr. 20. 19:36
 96/121 anonim ***** válasza:
91%
95, akkor pont kijön, kéthetente hétvégén el tudtok menni vásárolni.
2021. febr. 20. 19:42
 97/121 A kérdező kommentje:

96 Lehet kipróbálom így, bár szkeptikus vagyok miatta. Direkt megbeszéltük kinek mi a feladata a háztartásban, nem akartam

Úgy járni hogy “jaj semmit se csinál az uram “ megszokta, hogy ő bevásárol most meg megyek vele.

De megpróbálni meg lehet.

2021. febr. 20. 19:51
 98/121 anonim ***** válasza:
100%

De ugye azt érted, hogy ha elmész vele vásárolni, azzal még nem vagy beljebb? Direktbe figyelned kell az árakat, és három másodperc alatt ki kell tudnod számolni fejben, hogy ha most akciós a desznajlapocka, akkor olcsóbb-e, ha abból csinálsz valamit, vagy inkább maradj az eredeti tervnél.

Vagy persze az is megoldás, ha a menüt akciókra alapozva írod. Fogod az akciósújságot vagy felmész a honlapra, aztán nézed, hogy mi olcsó, meg már olyat régen nem főztél, na akkor legyen az. Jé, a liszt is akciós, úgyhogy Pisti azt is hozzál egy tízes csomaggal, mert amúgy is elhasználok egy hónapban annyit.

2021. febr. 20. 20:00
 99/121 anonim ***** válasza:
65%

#86:

“Elképesztő mennyiségű időt lehet spórolni saját járművel. Ezt érdekes módon senki nem számolja, pedig örök igazság: az idő pénz!”

Ezt annyira tudjak hajtogatni sokan esz nelkul, csak eppen altalanossagban nem igaz.

Akkor igaz, ha a megsporolt idovel kezdesz is valamit. Maszek munkat vallalsz, tulorazol, barmit, amitol tobb beveteled lesz.

Az, hogy kesobb indulsz el/hamarabb ersz haza, de otthon csak elvagy magadban es nem “termelsz”, az bizony semmifele penzt nem jelent!

Es igen, van, akinek megeri a plusz kiadas a kenyelmet, de nem akkor, amikor az alapveto letbiztonsagi tartalek sincs meg es felretenni sem tud az ember. Ez az idoszak nem a kenyelemrol szol.

2021. febr. 20. 20:00
 100/121 A kérdező kommentje:

98 Fejben ez nehéz , mert én nagyon lista írós kipipálós vagyok, és ha ott helyben megváltoztatom a menüt tuti kimarad valami aztán szaladhatok a Coopba pótolni.

De megpróbálom ,kiváncsi vagyok rà ezzel lehet e spórolni.

2021. febr. 20. 20:12
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!