Egyetértetek azzal hogy akkor lehet spórolni ha van
miből, a nincsből nem lehet?
Figyelt kérdés
Személyeskedés nélkül.
Én egyetértek ezzel mert először kifizetem a csekkeket, aztán kaja ( menüterv alapján) gyógyszerek háztartási dolgok.A maradékból ha van más kiadás pl elromlott háztartási gép, vagy elszakadt cipő.
És ha ezenfelül maradna azt félretenném de nem marad.
Csernok Miklós szerint fordítva kell. Legyen egy összeg, amit minden hónap elején elteszel, és úgy csinálsz, mintha nem létezne. Minden mást a fennmaradóból kell intézni. Nyilván ezt minimálbérből nem lehet.
2021. febr. 20. 14:55
2/121 A kérdező kommentje:
Persze de ha az elején félrerakom, aztán utána mivel már nem marad ....pl elszakadt cipő esetén, akkor ugyanúgy ahhoz kell nyúlni akkor meg ugyanott vagyok vele.
2021. febr. 20. 14:57
3/121 anonim válasza:
Pontosan. A kiadásokat le tudod vinni egy bizonyos szintig, de nem tudod levinni 0ra - csak akkor, ha eltartatod magad valakivel.
Száraz kenyéren és vizen élni pedig minden, csak nem hosszútávon fenntartható dolog.
2021. febr. 20. 14:58
4/121 anonim válasza:
Egyes esetekben lehet. De eddigi tapasztalataim alapján akik azt mondják, nincs miből spórolni, lenne, csak egyszerűen ő nem képes úgy beosztani a fogyasztását, hogy neki maradjon amit félre tud tenni. Pl rendszeres kifogás a "számlákat muszáj befizetni". Na igen, csak a számlán lévő összeg a legtöbb esetben simán lehetne kevesebb is több odafigyeléssel vagy némi áldozathozatallal, előre tervezéssel, stb.
2021. febr. 20. 14:59
5/121 anonim válasza:
Igaz. Ha pl. hiteled van, a spórolás, jobb életre való gyűjtés szép álom marad csupán.
2021. febr. 20. 14:59
6/121 anonim válasza:
Az oke de nem minden honapban fog elszakadni a cipod es tonkremenni a mikro. A felretett penz pont ezeknek a dolgoknak a fedezesere kellene hogy elmenjen, azert rakod felre hogy ha beut a sz.r akkor legyen mihez nyulni, persze mellette uj dolgok vetelere is teszed felre, de ha valami hirtelen dolog van akkor nyilvan ehhez nyulsz.
2021. febr. 20. 15:00
7/121 A kérdező kommentje:
6 Ezek példák de eddig minden hónapban történt ilyen ha nem nekem akkor páromnak vagy éppen gyógyszer kellett mert betegek voltunk , vagy éppen a kocsin romlott el valami...stb
Mindig van valami ilyen kiadás.
De szerintem az alap elv jó,mert ezekkel kell kezdeni hogy csekk, kaja és gyógyszerek.
2021. febr. 20. 15:03
8/121 anonim válasza:
Nekem az jött be, hogy hó elején x összeg félre van téve, amihez csak legszélsõségesebb esetekben nyúlok, és ami marad abból kifizetem a számlákat, a többi kajára van. Ésszel kell.
2021. febr. 20. 15:04
9/121 anonim válasza:
Kérdező, a kocsi javítása pont nem jó kifogás. Most utálni fogsz, de ha valaki nem engedheti meg magának - mert a költségei lerabolják a kasszát -, akkor nem szabad tartani
2021. febr. 20. 15:07
10/121 A kérdező kommentje:
8 És akkor ha épp úgy jön ki utolsó napokon nincs kaja? Ez nem hangzik túl jónak. De akinek több s fizetése biztos beválik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!