Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyetértetek azzal hogy akkor...

Egyetértetek azzal hogy akkor lehet spórolni ha van miből, a nincsből nem lehet?

Figyelt kérdés

Személyeskedés nélkül.

Én egyetértek ezzel mert először kifizetem a csekkeket, aztán kaja ( menüterv alapján) gyógyszerek háztartási dolgok.A maradékból ha van más kiadás pl elromlott háztartási gép, vagy elszakadt cipő.

És ha ezenfelül maradna azt félretenném de nem marad.

Nem konkret összeg kapcsán csak az elv érdekel

2021. febr. 20. 14:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/121 anonim ***** válasza:
80%

Nekem is az jon be, ha ho elejen elmegy a felretett penz kulon szamlara es a maradekbol elek. Csinaltam regen a kiadasaimrol tablazatot, nezem, hogy mennyi a rezsim, mennyit fogyasztok. Akciosan veszem a kajak egy reszet, megtervezem hogy mit fogok enni.

Szerintem, ha valaki ho vegen rak felre, akkor latja, hogy a felretett penz is ott van es megeshet az, hogy elkolti az illeto, hisz meg ugy is van penz.

2021. febr. 20. 15:09
 12/121 A kérdező kommentje:
9 Nem foglak utálni, de a kocsi a munkába járáshoz muszáj, enélkül páromnak nem lenne állása. Nem mindenki városban él, vagy olyan helyen ahol jó a közlekedés.
2021. febr. 20. 15:11
 13/121 A kérdező kommentje:

11 Értem a logikát van benne valami

Én ugyanúgy írom mondjuk 16.-án is mit veszek és azt ami a főzéshez kell plusz dolgokat nem szoktam erre írtam a menütervet. Ugyanúgy 31. Én is és így nincs az,hogy hús csak hó elején jut pl.

2021. febr. 20. 15:12
 14/121 anonim ***** válasza:
89%

Ez így értelmetlen vita, mert csak tippelgetsz te is meg a válaszolók is.

Neked kellene elöször összeírni, mennyi a jövedelmed, és mennyi a fix kiadás: ebbe a befizetések, rezsi tartozik bele, semmi más.

A maradék az, amit be kell osztani, és itt indul a legtöbb embernél a pazarlás (meg a rezsinél). Ugyanis ha spórolni akarsz, akkor föleg a kajára nagyon oda kell figyelni, fejenként 40ezer Ft böven elég egy före, ha nem rendelsz mindig, nem félkész vagy készételeket veszel, hanem csak alapanyagokat és te magad fözöl. Emellettmeg kell tervezni egy heti étrendet elöre és ahhoz tartani magad, nem pedig "amit megkívánok", mert ez rengeteg plusz kiadás. Kaját kidobni nem szabad, csak annyit vegyél, ami elfogy, ha van maradék, azt át lehet alakítani vagy lefagyasztani.

Ugyanez érvényes a rezsire is, az áram, víz, gáz és fütésköltségeket a legtöbb embernél legalább egy harmadával lehet csökkenteni, ha tudatosan használja ezeket.

Ami meg az elszakadt cipö, stb-t illeti, ezek nem havi szinten történnek, egy-egy cipö akár évekig eltart, ha rendesen ápolod, illetve nem a legolcsóbbat veszed.

Szóval LEHET spórolni, csak akarni kell, meg tényleg odafigyelve, tudatosan élni.

2021. febr. 20. 15:16
 15/121 A kérdező kommentje:

Nekem nem értelmetlen érdekel más hogy látja, de ahány ember annyi élet sajnos / szerencsére nem vagyunk egyformák.

Elfogadom más véleményét is.

2021. febr. 20. 15:18
 16/121 anonim ***** válasza:
100%

Voltunk elég rossz anyagi helyzetben a családommal. Anyukám ekkor úgy fogalmazta meg, hogy spórolni is az tud igazán, akinek már van pénze. Mert a "gazdag" akkor vásárol, amikor akcióban van valami - pl. cukrot, lisztet, akármit. A szegény, meg akkor amikor igazán szüksége van rá.

De ez a szónak a másik értelmében vett spórolás. Kevésből megspórolni, tényleg nehéz. Ilyenkor az ember praktikákhoz folyamodik. Nagyszüleim szokták azt a mondást mondani, hogy "nincs az a kevés, ami elég ne lenne, és nincs az a sok, ami el ne fogyna".

Végső soron nem szabad engedni, hogy beszűküljön a látásmódod. Kevésből (kis fizetésből) keveset lehet spórolni, akármennyire is igyekszik az ember olcsó dolgokat vásárolni, kevésből élni. Ezért érdemes keresgélni és képezni magad. Lehetőleg valami keresett szakmára. Persze, ha valakinek mondjuk élete a tanítás, nem fog elmenni kőművesnek vagy villanyszerelőnek akkor sem, ha az jobban fizet.

2021. febr. 20. 15:19
 17/121 A kérdező kommentje:

14 Jah reagàlva, sosem rendelünk itthon főzünk, menüterv van.Néha van maradék azon volna mit javítani.

Cipőben pl én valamiért cipőgyilkos vagyok szerintem úgy járok,hogy széttaposom hamar, mondjuk nem is drágákat veszek mert tudom a hülye járásom miatt szétmenne az is.

2021. febr. 20. 15:21
 18/121 anonim ***** válasza:
31%
Persze. Az nem spórolás, hogy nem veszek karajt, mert nincs rá pénzem, csak farhátat.
2021. febr. 20. 15:24
 19/121 A kérdező kommentje:

16 Igen vannak igazságok ebben.

Sokan mondják ezt a képezd magad, csak ugye szintén pénzbe kerül,pl egy egyszerű szakma a műkörmös tanfolyam 280 ezer Ft. Nekem erre nem telik. Ha valami csoda folytán telne rá, melóból nincs lógás mert jön a levonás és csak néha néha tudnék bejàrni a tanfolyamra, akkor meg hogy tanulnám meg. Patthelyzet ez.

2021. febr. 20. 15:25
 20/121 anonim ***** válasza:
86%

#19 akkor ne műkörmözzél, hanem tanulj meg angolul. Ha eléred ezt az oldalt akkor a yt-ot is, tele van angol oktatóanyaggal ingyen. Csak időt igényel.

Fb csoportokban találsz olyat aki fog veled beszélgetni angolul szintén ingyen.

angollal már azért elég sok hely megpályázható, vagy épp munkahelyen belül is lehet mozogni.

2021. febr. 20. 15:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!