Miért kezdték el nyomni ezerrel a hitel reklámokat a bankok/hitelintézetek?
Attól félnek, hogy nem sokára jön a válság és akkor már senki nem mer majd hitelt felvenni?
Most még jól megszórják az embereket és kipréselik amit ki lehet a "vélt" válság előtt?
Vagy hülyeség?
Feltűnően megnőtt a hitel reklámok száma a tévében.
78
Na álljon meg a menet.
Nem, nem fogok szívni, mert egy éven belül zárok.
Kettő: munkahely elvesztése azt fenyegi, aki nem piacképes a munkaerőpiacon, amiért lehet TENNI.
Három: nem, nem vagyok csőlátású.Arról a tényről beszélek, hogy lehet ésszel is élni meg agyatlanul is.
És végül, négyes pont: nem, nincs eleve jó anyagi helyzetem. Hanem kibrusztoltam magamnak, amim van. Mindneki előtt nyitva az út, az anyagi helyzet az nem olyan, hogy nincs karod. Az nem változtatható meg, az anyagi helyzeted igen.
80
1, Nem egyéni siker.
2, Nem vagyok szánalmas.
3, Értem, hogy sért, amit a hozzáállásodról lerítam. Bocs a tükörért.
80
Értsd már meg, hogy a többes számú, egyetemleges kinyilatkoztatásaitok tesznek hiteltelenné. Sokan, nagyon sokan nem járnak rosszul, és nem a mázli miatt, hanem mert vették a fáradtságot, hogy megértsék a folyamatokat és kellő biztosítékokkal lépjenek a jó irányba.
Aztán vannak azok, akik hülyék, de azokat önmaguktól úgysem fogja tudni megmenteni senki.
"A megváltozott TÖRVÉNYI HÁTTÉR A GARANCIA RÁ."
Ebben az országban törvényről beszélni, törvényre hivatkozni??? ... :D Elég vicces...
Ott, ahol 2016-ban, hogy 50 % felettinek kellett volna lennie a részvételnek az érvényes szavazáshoz, a szavazók száma nem érte el az 50 %-ot, mégis SIKERES szavazásnak kiáltották ki , abszolút nem zavartatva attól, hogy ÉRVÉNYTELEN volt a népszavazás.
Ugyan már, akkor írják át a törvényeket, amikor akarják...
Törvényi garancia ebben az országban???
#77, a jogász azért nem megoldás, mert ő a hatályos törvényeket nézi elsősorban (no meg egy kicsikét a saját hasznát is). A pénzügyi tanácsadó azért jobb választás, mert ugyanakkora összegért fel tud készülni arra is, hogy a banknak nem mindig az a prioritása, hogy az ügyfél is jól járjon.
Mondjuk úgy: a banknak elsődleges célja, hogy ők jól járjanak. Aztán, ha közben te is jól jársz, nos, az nagyon faja. Ha viszont beüt egy pénzügyi hullámvölgy, a bank simán átkapcsol antiprofit üzemmódba, és a saját veszteségét az ügyfelek kárán fogja mérsékelni. Ilyenkor bizony megeshet, hogy a 200 ezer tartalék is úgy elolvad, mint a karamellcukorka a szájban.
Azért megy a szócséplés, hogy aki hitelt vesz fel, rosszul jár, mert a közelmúlt eseményei ezt igazolják. Biztos van olyan 1%-nyi ügyfél, aki jól jár a hitellel, de nem ez az általános.
Aki olyan hülye, hogy mindent hitelből oldala meg, az önként és dalolva fogja aláírni, amit eléraknak. A probléma ott kezdődik, hogy hitelt vesz fel...
Ne félj, én egy forintot nem fogom kölcsön felvenni a banktól. Addig nyújtózok, amíg a takaróm ér. Lehet, hogy nem fogok habzsidőzsizni, de legalább nem más pénzét költöm, és nem tud senki megfingatni anyagilag. Megtakarítást pedig bank nélkül is lehet képezni, de te ezt nem tudod.
A munkahely elvesztése pedig bárkit érinthet. Akkor is, ha senior programozó vagy. Mert könnyen meglehet, hogy valaki aládígér, és te pedig megtanulsz repülni.
"Mindenki osztja az észt, hogy nyissanak 4-5 lakástakarékot, felteszem a kérdést. Miből?"
A fizetésből. Mi abból fizetjük ezeket. Nem olyan nehéz azért 4 LTP-t fizetni, 80600 havonta. Mellette a törlesztő kb 23 ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!