Miért kezdték el nyomni ezerrel a hitel reklámokat a bankok/hitelintézetek?
Attól félnek, hogy nem sokára jön a válság és akkor már senki nem mer majd hitelt felvenni?
Most még jól megszórják az embereket és kipréselik amit ki lehet a "vélt" válság előtt?
Vagy hülyeség?
Feltűnően megnőtt a hitel reklámok száma a tévében.
"Havi 14 ezret fizetsz, ez oké...de meddig? Majd számold össze végén az összköltséget, és hasonlítsd össze az ingatlan eredeti árával. Lesz ám szájtátás rendesen."
Őszintén szólva teljesen mindegy, hogy meddig. Mivel a havi 14e alternativaja a 100 ezres albérlet ami viszont soha nem lesz az enyém. De egyébként csak bő 3 évig, utána lakástakarékokbol előtörlesztéssel fizetjük. És miközben havi 14e mínusz addig 4db LTP az havi 24e plusz, tehát tulajdonképpen nyerünk havi 10-et. A végén az jön ki, hogy nyertünk kb 400 ezret.
Na lett száj tátás neked?
Mert nekem nem, én nagyon pontosan megterveztem, kiszámoltam mindent. :)
Hát neked mindegy :D az oké. Bárcsak mindenki elmondhatná ugyanezt!
Nem mondtam, hogy feltétlen albérletbe kell menni, de ennek messze nem az az alternatívája, hogy rohanjunk hitelér' a bankba, aztán sírjunk, ha nem lesz miből visszafizetni,és viszi a bank a kérót.
És nem sírt itt senki, ezt te képzeled bele.
És DE, nekünk az alternatíva a nagyon drága albérlet lenne, ami ráadásul két pici gyerekkel igencsak bizonytalan, rengeteg albit ki se adnak gyerekes családnak.
Itt senki nem sírt, a Hitelkárosultak blogján, közmédiában stb. viszont annál többen.
Deeeeeeeeeeeeeeeeeee szerintem ha nagyon szétnéznék, itt is találnék bedőlt hiteles nyafizást.
Az emberek többségének alapból nincs is szüksége hitelre. Hogy a többség "rendben fizetné", az erősen kérdéses, mert nincs hét, hogy ne olvasnék a sajtóban olvasói cirmogást elszállt törlesztőrészletekről. Ha az a kiabáló kisebbség pedig annyira kisebbség lett volna, nem lett volna belőle országos botrány, kilakoltatási moratórium, és egyéb nyalánkságok. Vannak igen, akik vissza tudják fizetni a hitelt - többnyire azok, akik voltak olyan hülyék, hogy pénzügyi tanácsadót is alkalmaztak, esetleg olyasmibe fektették a hitelt, ami vissza is hozza az árát, nemcsak nyeli a pénzt.
Ráadásul most itt van ez a CSOK, amit szokás szerint mindenki úgy értékelt, hogy húsz misi zsebbe. Ha bedől a hitelük, szokás szerint jajgatnak majd egy sort, a hülye adófizetők úgyis kifizetik majd helyettük...
Azért tartunk itt, mert megsegítettük a hiteleseket, ők meg azóta is úgy járnak a bankba mások pénzéért, mint a jó kútra vízért.
35
A lakáshitelek mennyiségének és a nem fizetet hitelek számának összevetését javaslom: csodálkoznál. Nagyon.
A nagy többségrendesen kifizeti, sőt, nyer is vele.
Ezek nyilvános adatok: olvass utána.
"Pénzügyi tanácsadót" nem alkalmazunk hitelfelvételhez, pláne százezrekért :) Ez ostobaság. Ügyvédet alkalmazunk, aki tudja szerződést értelmezni, PLUSZ megtanulunk számolni. Ennyi.
30
NEM, automatikusan senkire nem igaz semmi. TENNI kell érte. Nem hisztizni.
1, Ltp és hitel nem két külön dolog, képesnek kell lenni két dolgot egyszere látni.
2, VAN 0%-os hitel, most fizettem ki.
3, VAN 0 ft-os bankszámla. Jó ügyfélnek kell lenni hozzá. Ennyike.
#36, a nagytöbbség már csak azért se nyerhet vele, mert a lakosság pénzügyi kultúrája valahol 50 emelettel van a béka segge alatt.
Nyernek vele...igen, 2008 előtt is ezt gondolták, hogy ők olyan ügyesek és okosak, majd túljárnak a bank eszén :DDD Ja és sose kerülnek adósságspirálba, azok mind hülyék voltak, velük sose fordulhat elő ilyen!
Nem kötelező pénzügyi tanácsadót alkalmazni, ennek ellenére aki megteszi, valószínűleg úgy gondolja, jobb pár százezret elveszíteni mint sokmilliót. Amelyik cég meglépte, az meg is úszta a válságot. Volt olyan, aki nem alkalmazott pénzügyi tanácsadót, mondván, azok mind hülyék, nem is tudják, mit beszélnek. Aztán jól rá is faragtak...
Az ügyvéd pedig, természetesen, ingyen, jófejségből dolgozik ugye :DDD
"Az emberek többségének alapból nincs is szüksége hitelre."
Nem hinném, hogy a többség zsebből tud lakást venni. Akkor meg mégis csak szükség van a hitelre.
Téged nagyon megtéveszt a media. Nem fogod fel, hogy sok ezren rendben fizetik a hitelt de az nem hír értékű. Hír abból lesz ha kilakoltatás van.
A fentebb vitatkozóknak, bedőlt -hitel, rendben fizető hitel ügyben: jelenleg kb. 47-48 ezer bedőlt devizahiteles CSALÁD van (tehát nem egy embert érint).
Ez a cikk elég alaposan körbejárja a dolgot, érdemes elolvasnotok:
A végén lévő pár sorra külön felhívom a figyelmet:
"Ahogy a fentiekből kiderült, a hitelek nem fizetéséből fakadó szociális probléma jó része nem oldódott meg Magyarországon. Több százezer család küzdhet jövedelemletiltással, és megközelítheti a 100 ezret is azoknak a jelzáloghiteles háztartásoknak a száma, amelyeket a hitel nem fizetése miatti kilakoltatás réme fenyeget - immár hosszú évek óta. Részben közülük kerül ki a KHR negatív listáján (régi nevén a BAR-listán) szereplők többszázezres tábora. Pontos számukat nem ismerjük, de azt a BISZ Zrt. adataiból tudjuk, hogy több mint másfélmillió regisztrált mulasztással rendelkeznek a "BAR-listán".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!