Miért kezdték el nyomni ezerrel a hitel reklámokat a bankok/hitelintézetek?
Attól félnek, hogy nem sokára jön a válság és akkor már senki nem mer majd hitelt felvenni?
Most még jól megszórják az embereket és kipréselik amit ki lehet a "vélt" válság előtt?
Vagy hülyeség?
Feltűnően megnőtt a hitel reklámok száma a tévében.
A költséget? Tudod, attól még, hogy azt hiszed nincs valaki fizeti.
Nyilván a vevő.
Akkor meg miért nem jó ugyanaz hitelből?
El nem tudom képzelni egyébként ki az az eladó aki ilyen butaságba beleegyezik ahelyett, hogy egyben megkapná a pénzét. Esetleg valami nagyon eladhatatlan ingatlan esetén.
12
NEM veszünk fel hitelt vésztartalék nélkül.
Ha igen, akkor nem a bankot hibáztatjuk meg a körülményeket, ui. akkor magunk vágtuk el a saját torkunkat, felelőtlenségünkben. Ennyi.
Részletfizetés? Aha, persze. Ingatlanra? Ne röhögtess. És a tulajdoni viszonyok? Senkit nem engednék a lakásomba, amíg a 100%-ot ki nem fizette.
Biztos a tulajdoni viszonyok is részletekben :)
Akkor meg ügyvédre költhető egy vagyon.
De tényleg tök életszerűtlen az egész.
Mi lakástakarékokbol úgy fogjuk kifizetni a hitelt, hogy tulajdonképpen negatív kamatunk lesz, azaz még akkor is megérte volna a hitel felvétel ha amúgy lett volna elég pénzünk. Most akkor van értelme részletfizetéssel és az azzal járó zavaros jogi helyzettel kínlódni?!
#21, nemtudom milyen költségről beszélsz. Én már vásároltam részletre - és pontosan annyit fizettem érte, amennyiben megállapodtunk, egy forinttal se többet.
Az eladónak ettől semmi baja nem lesz. Elég sokan beleegyeznek ilyen "butaságba", szimplán mert Magyarországon nem Krőzusok élnek, akik zsebbű' kicsapják a tíz misit az asztalra, ha kecót akarnak venni, hanem hónapról hónapra élnek, és csak részletre tudják megvenni a kérót.
Hitelből azért nem jó ugyanaz, mert egyrészt hitelt CSAK olyanra veszünk fel, ami vissza is hozza az árát, másrészt a hitelnek vannak kamatai, akkor is, ha a bank azt hazudja, hogy nincs, harmadrészt pedig mert még ha működne is a dolog, 3 komplett lakás árát fizeted ki a végére.
Mellesleg a banknak is oroszlánrésze volt abban, hogy a hitelválság akkorára dagadt, amekkorára, nem kell őket se mosdatni, vastagon benne volt a kezük.
A tulajdoni viszonyokat szerződéssel ugyanúgy meg lehet oldani, mint a banknál.
24
NEM fizeted ki 3 lakás árát, 3-4%-os kamatokkal, előtörlesztésekkel, ltp-kkel jelenleg kamatmentes részletre veszed gyakorlatilag.
NEM, nincs mindig kamat, a 0%thm az annyi, számos dolgot vettem így.
NEM, nem ugyanazok a tulajdonviszonyok, mint a banknál, magánszemély kikényszerítési lehetőségei nem olyanok, mint egy banké, késedelmes fizetés vagy nemfizetés esetén.
NEM csak olyan dolot veszünk hitelre, ami behozza az árát, az ingatlan tipikusan nem ilyen.
Szezont keversz a fazonnal.
Az ingatlan behozza az árát. Mi havi kemény 14 ezer forint kamatot fizetünk a banknak. Ennyiért hol bérelsz akár csak szobát is?
Meg milyen 3 lakás ára? Lakástakarékoknak hála kevesebbet fogunk fizetni mint amennyit felvettünk. Szóval még nyerünk is rajta. Manapság 3-4% környékén lehet hitelt kapni. Röhejesen olcsó a hitel jelenleg és évekre be lehet fixalni.
#25, ha a hitel olyan, simán kifizeted. A hitelkamaton nyerészkedik a bank. Ha keveselli a befolyt jövedelmet, emeli a kamatot is.
0% THM ugyanolyan, mint a 0 forintos telefon. Átrázás. Lehet, hogy kamat nincs, de másként behajtják rajtad az összeget, neféljcsak.
Persze, nem kötelező hitelre olyan dolgot venni, ami vissza is hozza az árát, csak akkor nem kell ajvékolni, ha fejre áll a dolog és jön a behajtó. A devizások is ezen szívták meg, felvettek minden szarra hitelt, aztán mikor jött a nagy gonosz bank, hogy hé öcsém, vissza kéne fizetni, teleajvékolták a médiát azzal, hogy a nagy gonosz bank elveszi a lakásukat (ami sohase volt az övéké).
Az ingatlan akkor hozza be az árát, ha pl. üzlethelyiségeet bérelsz. Ha laksz benne, csak folyamatosan amortizálódik. Havi 14 ezret fizetsz, ez oké...de meddig? Majd számold össze végén az összköltséget, és hasonlítsd össze az ingatlan eredeti árával. Lesz ám szájtátás rendesen.
A lakástakarék pedig NEM hitel. Alma és körte a kettő.
Még mindig nem érted. VAN 0%-os thm. Sőt, 0 ft-os bankszámla is, tranzakciós díj nélkül.
Nem, nem alma és körte.
Jelen adat: 20 millió hitel, 15 évre, 2.3%-os kamattal, DE: lakáskasszákat beleforgatva negatív kamatot hozott és 8 év alatt lett kifizetve. Még nyertünk is rajta. TÉNY.
"Az ingatlan akkor hozza be az árát, ha pl. üzlethelyiségeet bérelsz. Ha laksz benne, csak folyamatosan amortizálódik. Havi 14 ezret fizetsz, ez oké...de meddig? Majd számold össze végén az összköltséget, és hasonlítsd össze az ingatlan eredeti árával. Lesz ám szájtátás rendesen."
Meddig? 40 millióért vettem a lakást. Ltp-ket beforgatva végül nekem 38 millába került :))))
És másfél év múlva eladtam 75 milláért.
Amortizáció? Aha.
A lakástakaréknak a világon semmi köze a hitelhez. Teljesen más konstrukció. Lakástakarékkal még senki nem került adósságspirálba. Hitellel viszont rendszeres a dolog.
A 0%-os THM és a 0 forintos bankszámla még mindig átverés. Mikulás nem létezik, olyan nincs, hogy puszta jófejségből a bank semmi költséget nem von le. Lehet, hogy közvetlenül valóban nem kér érte pénzt, de más, indirekt módokon simán megszedheti magát rajtad.
Lehet, hogy neked bejött a dolog, és sikerült úgy machinálnod, hogy még nyertél is rajta. Ez sajnos azonban nem igaz automatische az összes hitelesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!