Banif plus Banktol valaki mar kapott ertesitest akinek deviza hitele volt?
krisz1124 nevű
Mi is hasonló összeget vettünk és fizettünk vissza, remélem kb. ennyi jön nekünk is, bár ahogy itt sokan írják, hogy nem is kaptak hát... na!! Az is érdekes, hogy most meg kitolják a hó végéig, de az emberek figyelmét felhívják,hogy tartsa be a határidőt...pfffúúújjj!!!!
Érdemes elolvasni ezt a cikket!
117-esnek:
Speciell én is 2008-ban, pontosabban augusztusban vettem fel 1,6m hitelt, ami idén augusztusban jár le. Bár nem kaptam még levelet a banktól, de az összes befizetett csekk megvan, meg a papírok hozzá, és excell-ben összeadtam az összeset és hozzáraktam még a hátralevő 3 havi részletet. Így kijött, hogy a visszafizetett összeg az 1,6m-ós hitelre pontosan 4,2milla!! Ami jóval több mint egy milla (igaz hosszabb a futamidő is)
Kíváncsi leszek mennyit adnak vissza...
Már fentebb írtam,hogy 0 Ft elszámolást kaptam.
1,656 mFt vettem fel, 7 évre. Tavaly októberben járt le. Semmi késedelmem, sem kedvezményem nem volt. Azt írták, hogy a törvény alapján megállapították, hogy tisztességtelen elszámolás nem történt.
Előzményként: amikor a tavaly októberben lejárt a hitelem, kaptam egy 2013-as elszámolást. Előtte soha semmit. Ekkor kértem egy teljes futamidőre történő elszámolást, amelyet megküldtek. Külön kérdeztem, történt-e egyoldalú kamatemelés, mekkora árfolyamrést alkalmaztak. Erre nem kaptam konkrét választ, de beidézték a szerződésemet, hogyan történik a kamat és a törlesztő részlet számítása.
A végén megírták, hogy a törlesztőrészlet ujrakalkulálásához az OTP Bank ZRt.11óra utáni első deviza eladási árfolyamot veszi figyelembe.(a szerződésemben ez nincs így rögzítve. Talán egy másik peres ügyük mkiatt.)
Nos , akkor ezek szerint van árfolyamrés az MNB -hez képest. Jól gondolom? Megnéztem a neten, mert fent van, keressétek ki. (MNB deviza több évre, napra visszamenőleg.)
Természetesen megy ezek alapján a panaszlevél. A kamatemelést nem tudom ellenőrizni. Ötlet?
Laszlo 1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!