László Pál kérdése:
Banif plus Banktol valaki mar kapott ertesitest akinek
deviza hitele volt?
111/669 anonim válasza:
Szia!
Én negyedikén kaptam 0 forintos elszámoló levelet. Nem számoltak árfolyamrést.
2015. máj. 7. 22:45
112/669 szisza88 válasza:
Sziasztok. Én megkaptam kedden. Már lezárt szerződésem van. 2008.06-2013.06 hóig fizettem 940.000 Ft-nyi CHF-et vettem fel. Az elszámolt összeg 49.800 Ft. Keveslem, bár ahogy látom, van aki nem is kap?! Azzal azért vitatkoznék a részükről, hogy nem volt kamatemelés, ugyanis 160 Ft-os árfolyamon vettem fel a CHF-et és volt olyan hónap, amikor az eredeti törlesztőm 2-szeresét fizettem, pedig 320 Ft nem volt akkoriban soha a frank.
Telefonon kértem részletes elszámolást, állítólag 5 munkanap.
Érdekesnek találom, hogy más bankoknál (hozzáteszem nagy bankoknál) jóval magasabb összeg jött mindenkinek vissza. Nagyon nem hiszem hogy a Banif ilyen nagyon korrekt volt és korrektebb mint a vezető bankjaink.
Annak aki egyből a PBT-hez fordul csak annyit h én úgy olvastam hogy végig kell menni előtte a banki panasz procedúrán... Nem kevés idő, de úgy gondolom egy próbát megér. Ezt az összeget ígyis-úgyis megkapom. Kitartás!
2015. máj. 8. 00:34
Na most már a média is foglalkozik a bankkal , mert most láttam a tv2 a híradóban, hogy az egyetlen bank aki nem tartotta be a határidőt és büntetést fognak kapni. Csak sajnos ez rajtunk nem nagyon segít ha ennyire nem korrektül számolnak el az emberekkel. Nálam még mindig semmi tőlük!
2015. máj. 8. 08:37
Én is láttam a híradót, nálam sincs még semmi. Nagyon kíváncsian várom, de lehet, hogy majd a levél felbontása előtt beveszek egy nyugtatót és leülök.
2015. máj. 8. 10:58
115/669 klins válasza:
Gondolkodik rajtam kívül valaki a panasztételen ??
2015. máj. 8. 11:43
116/669 halacska000 válasza:
Kedden kaptuk meg az elszámoló levelet. NEM JÁR VISSZA SEMMI. 2007-ben felvettünk 2173000 forintot, 10 év futamidővel. 0 forint a túlfizetésünk a 2015. január hónappal bezárólag készített kimutatás alapján, ellenben még van megközelítőleg 1200000 forint tartozásunk az utolsó 2 év 2 hónapra. Nagy összegre nem számítottunk, de a 0 forint "felülmúlt" minden várakozásunkat.
2015. máj. 8. 11:51
117/669 scs001 válasza:
Nekem is 0-Ft. túlfizetést állapítottak meg. 2008. szeptemberben 1.650.000-Ft. autóhitelt vettem fel, amit 4 év alatt fizettem vissza, 2012. szeptemberében zárták le a hitelemet. 2.945.000-Ft-ot fizettem vissza, amiből szerintük 1 Ft. sem volt tisztességtelenül elszámolva sem az árfolyamnál, sem a kamatemelésnél. Mondjuk azt előttem már itt leírta valaki, hogy pofátlanul nagy kamattal helyezték ki annó a hiteleket-nálam ez 15,5 % volt kezdésnek-amin persze nem kellett emelgetni, mert eleve tisztességtelen volt.( 2008.09. hóban a forint hitelnek volt ekkora a kamata...) Az is igaz, hogy aláírtam a szerződést tehát elfogadtam ezt a kamatot. Mindenképpen panaszt nyújtok be, csak jó lenne, tudni, hogy mire hivatkozzak. Egyébként ha van , aki kap vissza pénzt és ugyanakkor kötötte a szerződést nagyjából, mint én, akkor az hogyan lehetséges, hogy neki emeltek kamatot, vagy volt árfolyamrés, nekem meg nem? Nem gondolnám, hogy egyedileg volt megállapítva az emelés vagy az árfolyam minden egyes hitelnél, ha viszont központilag minden ügyfélnek, akkor meg mindenkinek járna. Érdekes dolgok ezek, véleményem szerint a legszemetebb bankot sikerült megtalálnunk az összes közül.
2015. máj. 8. 12:25
118/669 halacska000 válasza:
Az elszámoló levélből nem derül ki semmi sajnos, jobb ötlet híján első lépésként ezért kértük a részletes elszámolás megküldését az 58/2014. MNB rendelet 2.§. (8) bekezdése alapján (5 munkanapon belül meg kell küldenie a banknak postai vagy elektronikus formában, illetve lehetővé kell tennie, hogy a honlapjukon lekérdezzük).
Nem vagyok pénzügyi szakember, nem tudom mit fognak küldeni, s az alapján jutunk-e valamit előre, vagy kiderül-e "hol volt, hol nem volt az árafolyamrés"...
2015. máj. 8. 12:35
119/669 anonim válasza:
Ma tették fel a tájékoztatót, hogy sok esetben csak május VÉGÉN küldik az elszámolást!!!!! Ekkora mocsok egy bandát!
[link]
2015. máj. 8. 14:07
120/669 anonim válasza:
Igen már én is láttam. Egyébként élő szerződéssel várom a levelüket. 1,5-öt vettem fel 84 hóra. Most decemberben járna le. Nem túl lelkesítőek azok a számok amiket itt olvasok....
2015. máj. 8. 14:57
Kapcsolódó kérdések: