K&H devizahitel visszatérítés! Kapott már valaki visszatérítést a K&H Banktól?
Üdvözletem mindenkinek!
Ezt a kérdést lényegében azért hoztam létre, hogy akik devizában vettek fel hitelt, azok itt megtudják beszélni észrevételüket.
Van már olyan aki a K&H banktól kapott elszámoló levelet? Ha igen, név nélkül persze, leírná mikor mennyi hitelt vett fel, végtörlesztette e már, vagy még fut a hitele? Ileetve, hogy mennyi penzt számoltak el?
Válaszokat előre is köszönöm.
Szerintem minden válaszoló nevében beszélek most.
Sok mindenki tájékozódhat ezekből a válaszokból.
Legyen szép napja mindenkinek!
Kedves Sorstársak!
Íme a K&H bank végig kirakosgatta a gusztustalan, jól eldugott pdf dokumentumait. Az utolsó - április 21-én kelt - pdf dokumentumot csak úgy lehet megtalálni, ha előbb belépsz két almenübe is. A régieket sem lehet ám a főoldalon megtalálni, hanem ott is minimum egy almenüt meg kell keresni.
Sajnos mi nem változtathatjuk meg egyoldalúan a szerződéseinket és nem mondhatjuk azt, hogy oké, innentől a ki nem fizetett pénzeink kamata 500% és punktum, különben visszük a banképületeket.
Olvassátok végig a dokumentumokat, hogyan tájékoztat a K&H az elszámolások kiküldésének határidejéről. Gondolom kivárásra játszanak, hátha Csányinak ad igazat Strasbourg...
"Igazságtalannak és érthetetlennek tartja Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a devizahiteles törvényt, ezért annak ügyében Strasbourghoz fordul."
...és a dokumentumok,időrendi sorrendben:
ajajj...de én nem értem, mert már többen irták megkapták a devizás kh elszámolást...akkor most mi van??
A páromat tegnap úgy tájékoztatták, hogy egyedül a fogyasztói hitelek ügyében nem a lakás hitelek ügyében lesz csúszás
Én tegnap felhívtam az mnb-t. Nekem azt mondták minden hitel amit magánszemély vett fel, fogyasztói hitel. Mivel mi vagyunk a bankok számára a fogyasztók. Elviekben a munkahelyemen ma tudok beszélni a céges jogásszal, hogy van e érteme perelni a bankot, mivel nekem háromszor írásban arról tájékoztattak, hogy 04.30.-ig megkapom.
Mivel írásos hivatalos dokumentumról van szó szerintemez így megtévesztésnek minősül.
Viszont a honlapjukon meg azt találtam, hogy az ingatlan hitelek, mint pl. lakásvásárlási hitel az nem fogyasztói hitel.
Itt a cím
Lehet, hogy korán vergődtünk? :
I. A fogyasztási kölcsön fogalma, formái
A fogyasztási kölcsön a mindennapi élet szokásos használati tárgyainak megvásárlásához, javíttatásához, illetve szolgáltatások igénybevételéhez - a természetes személy részére - nyújtott kölcsön, valamint a felhasználási célhoz nem kötött kölcsön, ha a kölcsönt a természetes személy nem üzletszerű tevékenysége keretében veszi igénybe.
A pénzügyi intézmények által nyújtott fogyasztási hitelnek számos formája létezik, lehet például:
személyi hitel,
folyószámlahitel,
hitelkártya,
az áruházakban, kereskedelmi egységekben igényelhető, gyors elbírálású áruhitel.
Sajnos hiába vergődtünk. Csak az nem, aki lakásvásárlási hitelt vett fel. Ugyanis az, aki szabadonfelhasználható jelzálogot vett fel, az is fogyasztói hitel, mivel nincs megadva, hogy a hitelt mire adták ki.
K&H-tól idáig autóvásárlási hitelek elszámoló leveleit küldték ki.
Itt meg van adva hogy mire adnak hitel. Autóvásárlásra.
Minden egyéb hitel, ami szabadonfelhasználható, az személyhitel, csak fedezetet kérnek rá. Szóva ha nem autó vásárlásra vagy ingatlan vásárlásra vettünk fel magán személyként hitelt, akkor sajnos fogyasztói hitelünk van.
269!
Amire hivatkoznak a PDF doksikban:
"(2)3 E törvény hatálya nem terjed ki:
a) a hitelkártyához vagy fizetési számlához kapcsolódó és
b) az állami kamattámogatással nyújtott lakáscélú forint alapú
kölcsönszerződésre."
...és amire kiterjed:
E törvény hatálya a 2004. május 1. napja és az e törvény hatálybalépésének napja között kötött fogyasztói kölcsönszerződésre terjed ki. E törvény alkalmazásában fogyasztói kölcsönszerződésnek minősül a pénzügyi intézmény és a fogyasztó között létrejött deviza alapú (devizában nyilvántartott vagy devizában nyújtott és forintban törlesztett) vagy forint alapú hitel- vagy kölcsönszerződés, pénzügyi lízingszerződés, ha annak részévé a 3. § (1) bekezdése vagy a 4. § (1) bekezdése szerinti kikötést is tartalmazó általános szerződési feltétel vagy egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel vált.
(1a)2 E törvény alkalmazásában fogyasztói kölcsönszerződésnek minősül - az (1) bekezdésben foglaltakon túl - a pénzügyi intézmény és a fogyasztó között létrejött deviza alapúnak nem minősülő deviza hitel- vagy kölcsönszerződés, pénzügyi lízingszerződés, ha azt az (1) bekezdésben meghatározott időpontok között kötötték, és annak részévé a 4. § (1) bekezdése szerinti kikötést is tartalmazó általános szerződési feltétel vagy egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel vált.
Tehát a deviza alapú jelzáloghitelek is. Ráadásul lentebb van még olyan, hogy talán a 2015. április 21-én kelt PDF dokumentumban tisztességtelennek ítélt felülvizsgálatot még kétszer meg lehet támadni. A 16-án lezárt felülvizsgálat fellebbezési díja 1,5 millió forint volt, a másodiké 2,5 millió, a harmadiké 3.5millió...tehát 7.5 millióból 3 hónapot tudják tolni a kifizetést, addig meg bármi történhet. Nekik megér ennyi pénzt. Félelmetes ez az egész, persze lehet nem jól értelmezem a törvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!