K&H devizahitel visszatérítés! Kapott már valaki visszatérítést a K&H Banktól?
Üdvözletem mindenkinek!
Ezt a kérdést lényegében azért hoztam létre, hogy akik devizában vettek fel hitelt, azok itt megtudják beszélni észrevételüket.
Van már olyan aki a K&H banktól kapott elszámoló levelet? Ha igen, név nélkül persze, leírná mikor mennyi hitelt vett fel, végtörlesztette e már, vagy még fut a hitele? Ileetve, hogy mennyi penzt számoltak el?
Válaszokat előre is köszönöm.
Szerintem minden válaszoló nevében beszélek most.
Sok mindenki tájékozódhat ezekből a válaszokból.
Legyen szép napja mindenkinek!
Múlt heti infó a KH-ból, hogy a bankfiókban már ki tudják számolni, kinek mennyi jár vissza, de értesítő leveleket még nem küldtek.
Sajnos az a tapasztalatom a feltett kérdésekből, hogy a többség nincs tisztában azzal, hogy mi alapján kap majd visszatérítést, mert olyan adatokat adnak meg pl itt is a kérdéseknél, hogy "mennyi pénzt vettek fel, ebből mennyit fizetett vissza és mennyi volt az árfolyam a hiteligényléskor".
Nem lehet semmilyen következtetést levonni ezekből az adatokból, ugyanis a visszatérített összeg mindenkinek más és más lesz, hiszen még bankon belül is függ a felvett hitelösszegtől, a hiteltípustól, a választott kamatperiódustól, a devizanemtől, a futamidőtől, az igénylés napjától és ami a legfontosabb, A SZERZŐDÉSBEN FELTÜNTETETT ÜGYLETI KAMATTÓL ÉS AZ AZÓTA BEKÖVETKEZETT KAMATVÁLTOZÁSOKTÓL.
Több bankban is ugyanazt a hitelt eltérő kamaton kapták(kapják) az ügyfelek, hiszen számít az ügylet/ügyfél "kockázati besorolása is", ez miatt mindenkinél más és más összeget fog eredményezni a képlet.
Köszönöm a válaszokat. Remélem jó sokan fognak ide írni.
Nagyon kíváncsi vagyok ki mennyire lesz elégedett.
Kiváncsiságból felhívtam a K&H-t. Azt mondta az " Úriember "
eléggé unott hangon, hogy nem tudnak segíteni, meg kell várni az elszámoló levet. Valahogy érződött a hangján, hogy a t.....ke ki van a kérdésemtől. :D
Gondolom sokan csesztetik őket. :D
Egy kis infó akiket érdekel.
Egyik rokonom anno felvett 3,5 millió chf alapú hitelet. Amikor rögzített árfolyamon lehetett, vissza is fizette. ( 180 Ft )
A héten írtak neki jóvá a számláján 932000Ft-ot.
Igaz, nem K&H, hanem Erste.
Azért érdekes hogy az Erste bankosok már javában kapják vissza a pénzt, de a K&H még 1 levelet sem küldött ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!