Most mi a helyzet a Frank-hitelesekel?
"Most te kinek a pénzét véded ilyen vehemensen?Az államét?"
A MIENKET! Ha az állam vállal felelősséget, akkor az adózókét, ha a bank van rákényszerítve, akkor a betétesekét!
A kormány így is lop, meg úgy is lop, és attól, hogy valamire költ, amire szerintem nem kellene, attól még nem fog kevesebbet lopni! Írhatnék arról is, hogy ne lopjon a kormány, de ez a kérdés nem arról szól, hanem a hitelesek megsegítéséről.
Már bocsi, hogy idepofátlankodok a vitátokba de pl: én frankhitelt vettem fel havi 27000 ft volt az albérlet itt 35-40000. Úgy voltam vele ha már úgyis fizetem legalább az egyszer az enyém lesz. Azóta persze a duplája lett. Ennyi. Megszívtam.
Ja és hittem az ügyintézőnek aki 1-2000 ft os ingadozást mondott. Tudom.... hülye voltam és pénzügyi analfabéta.
Az ügyintéző is pénzügyi analfabéta. Nem azért fizetik, hogy neked jó tanácsot adjon! A pénzügyi tanácsadás külön "szakma", és jó drágán dolgoznak! (Nem kell idekeverni a magukat pénzügyi tanácsadóknak nevező hentesből átképzett ügynököket!)
Igen, aki az ügyintézőre hallgatott, megszívta. Még jó, hogy devizahitel felvételét, nem pedig a kútbaugrást javasolta az ügyintéző...
Arra való hivatkozással, hogy az albérlet drágább, csakis esetleg a forinthitel lehet indokolható. Már persze akkor, ha az ember *biztos* jövedelme forintban keletkezik. A devizahitel spekuláció, és megfelelő kockázatkezelés és biztosítás nélkül nagyon veszélyes terep. Most aztán ezt jó sokan megtanulták! Drága tanulópénz volt. Olcsóbb lett volna hallgatni azokra a "hülyékre", akik a drágább forinthitelt javasolták. De neeeem, ha valami pillanatnyilag kétezerrel olcsóbb, azt választom! Nincs ingyenebéd.
Igen, ez szomorú. Azt gondolta, hogy tudja, miről beszél.
„Az alapvető baj a világon az, hogy az ostobák oly magabiztosak, míg a bölcsek tele vannak kételyekkel.” (Bertrand Russell)
Tanulság: minél magabiztosabb valaki, annál kevésbé kell hinned neki! Közeli példa a kormány magabiztos kommunikációja az állami nyugdíjjal kapcsolatban, és a pénztárak túlzott hallgatása. Számomra itt sincs kétség, hogy melyiknek van igaza. NEM a hangos magabiztosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!