Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Most mi a helyzet a Frank-hite...

Most mi a helyzet a Frank-hitelesekel?

Figyelt kérdés
Kisegiti őkett állam vagy nem? Hol tart most az árfoléyam? Nekem forint hitelem van szerencsére.... Köszönöm a válaszokat!
2011. jan. 25. 23:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/167 anonim ***** válasza:
30%
00.06-os nak."Én is szeretnék még két házat,új autókat,utazást.Persze más pénzéből.Majd kifizetem....Elsősorban ezek az emberek java része ,NEM MÉG két házra,ÚJ autóra,és UTAZÁSRA vette fel a hitelt.Ismétlem java része...Arra nem gondolsz,hogy lakást vettek,méghozzá csak egyet,esetleg a romost felújitották,hogy lakható legyen,netán a beteg gyerekük kezelésére kellett.Te összetéveszted a luxust,a szükséglettel,ami elég nagy baj,mert nem vagy tisztában evvel a problémával.
2011. jan. 27. 21:24
 42/167 anonim ***** válasza:
73%
Hidd el, nem én tévesztem össze a luxust a szükséglettel! És van, akinek a nyaralás is szükséglet, van, akinek pedig a saját lakás luxus. Akinek nincs rá pénze, az ne vegyen!!! A bérlet teljesen élhető alternatíva lenne, bizonyos embereknek az egyetlen megoldás. De nem, ők vásárolni akartak. Ráadásul más pénzéből. Na ez a luxus!
2011. jan. 27. 22:25
 43/167 A kérdező kommentje:
ez igy van más pénzét költenni...
2011. jan. 27. 22:49
 44/167 anonim ***** válasza:
22.25 nek "Ráadásul más pénzéből...." Most te kinek a pénzét véded ilyen vehemensen?Az államét?Mennyivel leszel nyugodtabb,ha történetesen a kormány nyúlja le azokat a milliárdoka?Volt már példa épp elég nem?Ők aztán valóban luxus nyaralásokra,luxus házakra,luxus autókra fogják költeni.És nem fogják meg kérdezni,hogy neked, vagy nekem tetszik-e.Akkor inkább a bajba jutott hiteleseken segitsenek akiket kiakarnak lakoltatni.És különben is mit cirkuszoltok?Egyenlőre még a halvány jele sincs semmiféle megoldásnak.Nagy valószinüséggel nem is lesz,legalábbis több milliárdos szinten.
2011. jan. 28. 00:25
 45/167 anonim ***** válasza:
66%

"Most te kinek a pénzét véded ilyen vehemensen?Az államét?"

A MIENKET! Ha az állam vállal felelősséget, akkor az adózókét, ha a bank van rákényszerítve, akkor a betétesekét!

A kormány így is lop, meg úgy is lop, és attól, hogy valamire költ, amire szerintem nem kellene, attól még nem fog kevesebbet lopni! Írhatnék arról is, hogy ne lopjon a kormány, de ez a kérdés nem arról szól, hanem a hitelesek megsegítéséről.

2011. jan. 28. 07:14
 46/167 anonim ***** válasza:
72%

Már bocsi, hogy idepofátlankodok a vitátokba de pl: én frankhitelt vettem fel havi 27000 ft volt az albérlet itt 35-40000. Úgy voltam vele ha már úgyis fizetem legalább az egyszer az enyém lesz. Azóta persze a duplája lett. Ennyi. Megszívtam.

Ja és hittem az ügyintézőnek aki 1-2000 ft os ingadozást mondott. Tudom.... hülye voltam és pénzügyi analfabéta.

2011. jan. 28. 08:01
 47/167 anonim ***** válasza:
Éppen erről írtam, amit az utolsó írt. Az emberek nagyon nagy többsége pénzügyi analfabéta. Elment a bankba és elhitte az ügyintézőnek, hogy pár ezer forintot fog emelkedni maximum a hitel. De miért ne hitte volna el?? Írtam, hogy minket is ráakart erőszakolni a deviza hitelre. Kihasználták az átlag emberek naivságát, nem tudását.
2011. jan. 28. 08:18
 48/167 anonim ***** válasza:
58%

Az ügyintéző is pénzügyi analfabéta. Nem azért fizetik, hogy neked jó tanácsot adjon! A pénzügyi tanácsadás külön "szakma", és jó drágán dolgoznak! (Nem kell idekeverni a magukat pénzügyi tanácsadóknak nevező hentesből átképzett ügynököket!)

Igen, aki az ügyintézőre hallgatott, megszívta. Még jó, hogy devizahitel felvételét, nem pedig a kútbaugrást javasolta az ügyintéző...

Arra való hivatkozással, hogy az albérlet drágább, csakis esetleg a forinthitel lehet indokolható. Már persze akkor, ha az ember *biztos* jövedelme forintban keletkezik. A devizahitel spekuláció, és megfelelő kockázatkezelés és biztosítás nélkül nagyon veszélyes terep. Most aztán ezt jó sokan megtanulták! Drága tanulópénz volt. Olcsóbb lett volna hallgatni azokra a "hülyékre", akik a drágább forinthitelt javasolták. De neeeem, ha valami pillanatnyilag kétezerrel olcsóbb, azt választom! Nincs ingyenebéd.

2011. jan. 28. 08:30
 49/167 anonim ***** válasza:
58%
Én nagyon körültekintő és óvatos vagyok az élet minden területén. Amikor felvettem a hitelt én forinthitelt akartam és az ügyintéző lebeszélt, hogy nem jó ez sokkal jobb. Én meg elhittem egyszer sem mondta, hogy kérdezzek meg egy szakembert. Én azt hittem ő a szakember és hallgattam rá.
2011. jan. 28. 09:16
 50/167 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez szomorú. Azt gondolta, hogy tudja, miről beszél.

„Az alapvető baj a világon az, hogy az ostobák oly magabiztosak, míg a bölcsek tele vannak kételyekkel.” (Bertrand Russell)

Tanulság: minél magabiztosabb valaki, annál kevésbé kell hinned neki! Közeli példa a kormány magabiztos kommunikációja az állami nyugdíjjal kapcsolatban, és a pénztárak túlzott hallgatása. Számomra itt sincs kétség, hogy melyiknek van igaza. NEM a hangos magabiztosnak.

2011. jan. 28. 11:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!