Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Most mi a helyzet a Frank-hite...

Most mi a helyzet a Frank-hitelesekel?

Figyelt kérdés
Kisegiti őkett állam vagy nem? Hol tart most az árfoléyam? Nekem forint hitelem van szerencsére.... Köszönöm a válaszokat!
2011. jan. 25. 23:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/167 A kérdező kommentje:
jogos az utolsónak a kérdése!
2011. jan. 30. 10:29
 72/167 anonim ***** válasza:
54%
Ez szó szerint igy van,a stilusoddal van baj.Sugárzik belőled a rosszindulat.És véleményem szerint egyáltalán nem vagy tájékozott,ebben a hatalmas problémában amiben embereket földönfutóvá teszik,vagy tettek.Olvasgasd a történeteket,hogy milyen összegekre mennyit fizettek MÁR vissza,és MÉG mennyivel tartoznak.Példa:5 milliós hitel,3 év pontos törlesztése mellett,most 8,5 millió.És ez igy korrekt?Ezért tanácsolnám,hogy elöbb tájékozódj.
2011. jan. 30. 10:42
 73/167 anonim ***** válasza:
100%
Engem az otp tájékoztatott, ha árverezésre kerül a sor, első hónapban az ingatlan 50% ért, 2. hónapban az ingatlan 25%-ért teszi ki amennyiben nem kel el az első hónapban. Tehát éri a 100%-át. Csak nem mindegy hogy egy fél év alatt vagy 1-2 hónap alatt kel el aztán még ami fenn marad azt fizetem én. Neki mindegy mennyiért kel el.
2011. jan. 30. 10:56
 74/167 anonim ***** válasza:
58%
"nem hiszem,hogy másnak kellene,hogy fizessen a hibájukért"Egyenlőre itt akik még csak fizettek azok,a hitelesek.Itt még senki egy forintal sem lett megkárositva,a hitelesek megsegitésére.És ahogy elnézem a mai politikát nem is lesz.Kár őket már előre elátkozni....Majd elmegy másra a pénz!!!
2011. jan. 30. 10:59
 75/167 anonim ***** válasza:
91%

Lehet, hogy az én memóriám túl jó, de anno 2009-ben már kaptak egyszeri támogatást a bajba került hitelesek : [link]

Az más kérdés, hogy a kezdeményezésről azóta nem sok szó esik, de anno a munkatársaim több mint fele igényelte ezt a támogatást, mind megkapta a 100.000 ftot, de tudok olyat is, akinek a házastársa is megigényelte, és éppúgy megkapta a plafont.

Ne higgyék azt a hitelesek, hogy az elkövetkezendő 20 évben róluk fog szólni ez az ország. Vegyék már észre, hogy ők laknak abban a házban, amit "csak" hitelből tudtak megvenni. Senki nem kényszerítette őket rá.

Nekem is devizahitelem van, nem sírok, mert a számításim alapján, még mindig kevesebbet fizettem eddig, mintha az elejétől forinthitelem lett volna. Hiszen ne felejtsük el, hogy mindenki hülyének nézte a forinthiteleseket, mert akár a dupláját is fizették a devizaalapúaknak.

Nekem még megvan az akkori kalkulációm, most 200 Ft-tal fizetek többet havonta, mint akkor a legkedvezőbb forinthitelt választottam volna.

2011. jan. 30. 11:23
 76/167 anonim ***** válasza:
66%

"Példa:5 milliós hitel,3 év pontos törlesztése mellett,most 8,5 millió.És ez igy korrekt?Ezért tanácsolnám,hogy elöbb tájékozódj."

:) KAMAT! ÉS ÁRFOLYAMVÁLTOZÁS! Nem hiszem el, hogy ez tényleg nem fér a fejedbe! Igen, teljesen korrekt, hogy a hitelért kamatot kérnek, és teljesen korrekt, hogy ugyanazt a CHF-et kérik vissza, amit odaadtak! Még akkor is, ha közben megváltozott az árfolyam! Az adós szerette volna, hogy márpedig neki CHF-ben tartsák nyilván a tartozását!! Abban lett nyilvántartva. Fizessen! Vagy váltsa át forintra, ha azt tartja jobbnak! Mindegy, de ha már elköltötte mások pénzét, fizesse is vissza! És nem, mások nem ingyen adták a pénzt, hanem kamatért! Úgyhogy azt is fizesse meg! Persze, én is szívesen vennék fel bármekkora összeget akármilyen kamatra és akármilyen devizában, ha évekkel később is csak a kiutalt forintösszeget kellene visszafizetnem. 0% THM árfolyamkockázat nélkül! Persze! Hol a fenében élsz te?!? Majd körülötted forog a világ, mi?!?

2011. jan. 30. 11:55
 77/167 anonim ***** válasza:
11.23-nak.Bocsáss meg,de azt nem CSAK a bajba jutott hitelesek vették igénybe.Nagyon sokan kaptak akiknek nagyobb közüzemü elmaradásuk halmozódott fel,vagy akik önhibájukon kivül állás nélkül maradtak.Csodálom,hogy a környzetedben ennyien megkapták,mivel az állam nem osztogat csak úgy 100 ezer forintokat, fűnek fának.Hogy te még tudod fizetni,annak örülj, de várd ki a végét.Még van munkád,a részleteid stabilak.De ez utóbbiak bármikor változhatnak.Akkor mit fogsz csinálni?
2011. jan. 30. 13:04
 78/167 anonim ***** válasza:
54%
11.55.ös."Neked meg az nem fér a fejedbe közel két napja",hogy ezek a "korrekt" kamatok mint ahogy nevezed,nem csak a duplájára hanem már a triplájára emelkedtek.A CHF emelkedése egyáltalán nincs arányban avval, amit a bankok művelnek.Hogy megnyugodjál ezt nem én találtam ki,hanem szakemberek.Egész európában ilyen aljas banki politika nincs mint itt.(ezt sem én találtam ki,mielött szivrohamot kapnál)Már javasoltam,hogy egy kicsit jobban tájékozódjál,például az evvel foglalkozó oldalakon.
2011. jan. 30. 13:23
 79/167 anonim ***** válasza:
91%

A kamatokat nem a bankjaink, hanem az országkockázat határozzák meg! Ilyen a nemzetközi helyzet (és egyre fokozódik..:).

De megint csak, ezzel a hitelfelvevők tisztába kellett, hogy legyenek. Választhattak volna kiszámíthatóbb, hosszabb kamatperiódust, akkor nem lenne ilyen gond egyelőre. Csak az drágább volt. Megint ugyanaz a lemez: kockáztattak a jobb kamatokért cserébe, de nem jött be...

Amúgy pedig bármikor ott van a visszafizetés lehetősége. Ha mégsem tetszik a buli, ki lehet szállni belőle. Ja, gondolom az a megoldás sem tetszik!

Én amióta deviza-hitelezés van, azt mondtam mindenkinek, ha nem akar kockázatot vállalni, ha forintban van jövedelme, forintban adósodjon el. Persze senki nem fogadta meg, gondolom azt hitte, rosszat akarok neki..:) Mi másért javasolnám a drágább törlesztőt. Nem ismerték fel sokan a kockázatokat... Sokan ugyanezért lottóznak. Nem mérik fel helyesen a kockázat/nyereség viszonyokat.

Majd miután az arcukba van az tolva, akkor meg elkezdenek mindenkit hibáztatni. Pl. a bankokat. Ahelyett, hogy az egész pénzügyi világ működését tanulmányoznák szabadidejükben.

2011. jan. 30. 13:37
 80/167 anonim ***** válasza:
58%
Ezt én is olvastam,hallottam,hogy a CHF emelkedése,nem áll arányban evvel a radikális törlesztő részlet megemelésével.Távoli rokonom él svájcban,de még ő is csodálkozott,hogy itt mi folyik a bankok és a hitelesek közt.Ott is szigorúak ez nem vitás, de nem minden áron az a cél,hogy emberek ezreit az utcákra tegyék.
2011. jan. 30. 15:25
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!