Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Most mi a helyzet a Frank-hite...

Most mi a helyzet a Frank-hitelesekel?

Figyelt kérdés
Kisegiti őkett állam vagy nem? Hol tart most az árfoléyam? Nekem forint hitelem van szerencsére.... Köszönöm a válaszokat!
2011. jan. 25. 23:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/167 anonim ***** válasza:
100%

01:24 ne haragudj, de a hiteleket nem a kormány vette fel. A megelőzésnek a legtutibb módja, hogy senki nem ír alá szerződést úgy, hogy nem olvassa el, és nem érti pontosan, miről van szó.

Mert tudom, sokan így jártak, gőzük nem volt arról, hogy mi az az árfolyamingadozás. A banki ügyintéző mondta, hogy semmi, azzal nem kell törődni, ők meg nem törődtek vele.

Számomra alapvető, hogy ha aláírok egy szerződést, akkor előtte addig olvasom, amíg meg nem értem az utolsó betűig. Ez nem nagy ördöngösség. És főleg nem az állam feladata.

Nem tudom, mi az az árfolyamingadozás? Google, könyvtár, megnézem, megértem.

Itt nem szerencsétlen cselekvőképtelenekről van szó, hanem felnőtt emberekről. Nem kéne a felelősséget az államra hárítani. Max. annyiban, hogy nem propagálja eléggé, hogy olvasd el, mit írsz alá. Bár ez józan paraszti ésszel is nyilvánvaló.

2011. jan. 26. 01:42
 12/167 anonim ***** válasza:
100%

"törvényben rögzíteni a maximális kamatot, vagy egy időre befagyasztani az egész deviza alapú hitelfelvételt"

Minek? Senki nem áll mögéd egy puskával, hogy most pedig te hitelt fogsz felvenni. Nem kell felvenni és kész. Legfeljebb még egy évig albérletezel, ennyi.

2011. jan. 26. 01:44
 13/167 anonim ***** válasza:
82%

A helyzet változatlan, őrülten megemelkedett a törlesztő. Véleményem szerint nem is az a baj, hogy elveszítik az ingatlant hanem az, hogy nem kerülnek ki ettől még az ügyletből. Pl.: nekem is frankhitelem van, 60 helyett 120-at fizetek most már. Én tudom még fizetni, de ha nem tudnám, akkor hiába adnám el a lakást. A lakást ugyanis 10-ért vettem, most ér 8-at (pang az ingatlanpiac), a devizahitelem tőkerésze meg 9millió helyett 13 most. Tehát még ha ki is szállnék ebből a dologból, akkor is ott maradna 5 millió hitelem 20-30 évre. Ez pedig lehetetlenné tenné azt, hogy valaha újra megpróbáljak lakást venni vagy egyáltalán megéljek, mert ugye simán tiltanának a fizetésemből.

De én is nagyon egyetértek azzal, hogy felelősebben kellett volna hiteleket felvenni az embereknek, de a bankok sem etikusan jártak el. Nálam például az ilyen mértékű emelkedés nem az árfolyamemelkedés miatt lett hanem azért, mert a bank egyoldalú szerződésmódosítással majdnem megduplázta a kamatot. Na ezt nem szabadna engedni a bankoknak!

2011. jan. 26. 06:52
 14/167 anonim ***** válasza:
16%

"Na ezt nem szabadna engedni a bankoknak!"

Rendben, de ha a banknak vállalnia kell a chf kamat kockázatát (vagy akár a forintét), akkor jóval magasabb kamattal fog hitelt adni. Mondjuk éves 6% helyett éves 35%-ra. Akkor meg az lenne a baj. És/vagy nem adnának 20-30 évre, csak 5-re max. ÉS nem hitelez ingatlanérték 70%-át, csak 20-at.. Lehet keménykedni, de a bank adta neked a pénzt, hadd szabja már meg ő a feltételeket! Te meg legfeljebb nem élsz a lehetőséggel.

2011. jan. 26. 07:17
 15/167 anonim ***** válasza:
92%

Én nem értek egyet a frankhitelesek megsegítésével. Nekem is frankhitelem van, de fizetem. Mikor felvettem, kalkuláltunk és inkább kevesebbet vettem fel, minthogy ne tudjam visszafizetni.

DE

Azon szerintem jogosan háborodhatunk fel (a fizető hitelesek), hogy azért emelik meg a kamatjainkat, mert a nemfizetket nem lehet kilakoltatni, tehát a bankok rajtunk akarják behajtani az elmaradt hasznukat.

Azon végképp kiakadtam, mikor én fizettem szépen a hitelemet, a főnököm meg felvett 2 éve 150.000 Ft állami támogatást, mert nem fizetett.

Akkor miért is éri meg nekem fizetnem? CSak azt támogatják aki felelőtlen! Hát ne támogassákE!!!

2011. jan. 26. 11:21
 16/167 anonim ***** válasza:
21%
Frankhitelem van nekem is nem is egy.Szépen lassan mind bedől mert nem tudom fizetni.Sorba mondák fel a hiteleimet ennek ellenére nem várok senkitől segítséget,főleg nem az államtól.Nem kell általánosítani,hogy mindenki onnan várja.Ezeket a hiteleket én vettem fel még a válság előtt.Hülye voltam,felvettem.Én egy dolgot várok csak,mégpedig,hogy a bankok adjanak olyan lehetőséget,hogy ki tudjam fizetni és legalább enni maradjon.De ezzel szemben ők olyan ajánlatokkal bombáznak,hogy a felmondott hitelre fizessek havi 140-et stb.Vicces.Talán belátják egyszer,hogy ha olyan feltételeket szabnak ami teljesíthető akkor elkezdenek fizetni végre azok akik akarnak csak nem tudnak ilyen magas részleteket kinyögni.
2011. jan. 26. 12:44
 17/167 anonim ***** válasza:
100%
12:44-es egyetértek veled én is így vagyok. Nekem csak annyi kell, hogy legyen munka amiért fizetést kapok és visszafizetném a hiteleket. Vagy valami más megoldás, nem kérem ,hogy fizessék helyettem vagy ilyesmi. 120 ezer maradt volna havonta mi erre kalkuláltunk és nekünk ez elég is lett volna 3 emberre (rezsi+kaja , stb)Csak sajnos munkahelyem megszűnt és az ország keleti felében elég nehéz munkát találni.
2011. jan. 26. 13:40
 18/167 anonim ***** válasza:
72%
11.21-es 83%-nak.Nemtudom honnan veszed,hogy azért emelik a bankok a törlesztőrészleteket,mert sokan nem tudnak fizetni.A bankok mindenféleképpen emeltek volna,mégha egy bedőlt hitel sem lenne.De mindentől függetlenül,hogy te MOST még tudsz fizetni,az egy dolog,DE nem tudhatod mi lesz veled mondjuk öt év múlva!!!Én is hiteles vagyok,én is sza@ban vagyok,de semmiben nem számitok az államra,magam oldom meg.Ha jobban tájékozódnál,hogy emberekkel mit művelnek a bankok,akkor nem irogatnál ilyen kommenteket.
2011. jan. 26. 13:55
 19/167 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Tényleg nagyon sajnálom a bajba jutott hitelesek, csak attól tartok, hogy akkinek van attól veszik el, például a bankbetéteket, ilyen vészforgató könyv nem lehetséges?
2011. jan. 26. 15:51
 20/167 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj a bankbetétesek miatt, nem azt fogják elvenni. Ezek a legálisan működő uzsoraintézetek megszerzik a pénzüket, hiszen egyoldalú kötelezettségvállalást irattak alá veled. És a vicc hogy az ingatlanárak is a béka feneke alá estek, tehát szabadulni sosem tudsz tőle. Én 3 éve percre pontosan törlesztek, nekem is duplája a hitelem, 3,5 millát vettem fel, most tartozok 5,5-el. Hogy is fejezzem ki szépen magamat.... Mi ez ha nem átverés. És még képesek lennének belerángatni a szerencsétlen eladósodott embereket Ft, meg Eur alapú átváltásra, még egy jót kaszálnának rajtuk, csak fulladjanak bele. Igenis az államnak kellett volna időben beleavatkoznia ebbe az egészbe és nem szabad kezet adni ezeknek a keselyűknek. És ha kilakoltatják a családokat akkor mi lesz, sátortáborban helyezi el őket, mint katasztrófák idején, mert az biztos az lesz. Örülök minden megfontolt embernek aki nem esett adósságcsapdába, de senki nem jókedvében vett fel hitelt, hanem egy élhetőbb élet reményében.
2011. jan. 26. 16:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!