Most komolyan nem lehet kiköltözni Amerikába?
Jövőre befejezem a gimit, kb 12 éves korom óta tervezem, sőt nem is tervezem, TUDOM, hogy én Amerikában fogok élni, dolgozni. Persze sosem gondoltam hogy csak úgy fogom magam és kimegyek, aztán azonnal kapok államolgárságot, de azért amiket most olvasok eléggé elszomorítanak, ilyeneket olvasok, hogy csak akkor kapsz zöldkártyát ha hozzámész amerikai állampolgárhoz, vagy ha mondjuk híres ember vagy, vagy olyan szakmád van [nem leszek híres kutató meg ilyenek szóval erre esély sincs..]
Egyszerűen nehezemre esik felfogni, hogy ennyire lehetetlen lenne elköltözni egy országba. Amiket olvasok azok mind azt jelentik, hogy az USA egy teljesen bezárt ország, ahova beköltözni bizony lehetetlen, mert azért valljuk be nem sokan vagyunk akik pont szerelembe esnek egy amerikaival vagy épp olyan munkánk van stb.. most komolyan ennyire nehéz lesz kijutnom? Nem mintha ez visszatartani, mert én igenis kifogok menni csak sokkal nehezebb lesz mint gondoltam. Most rosszul vagyok.
Minden ember más,mindenkinek megvan a saját elképzelése a világról és a saját igaza.
A green card lottery nyerteseítől nem kérik,vagyis nem követelmény a szponzor( eltartó).Jó ha van de nem követelmény. Aki az ügyben érdekelt a követségen minden felvilágosítást megkap.Én is így tettem.
A fórum nyitójának: nem lehetetlen az USA-ba költözni.CSAK nem kell az árral szemben úszni,mint azt sem tanácsos ,hogy széllel szembe brúnyálni. :)))
Robi
Már beszéltünk, nagyjábol tudod mi ujság velünk, de leirom. A párom amerikai állampolgár, de mivel nem élt itt az usaban pár évig és igy nem volt itt munkája, csak ugy jöhettünk vissza M.o.-rol, hogy megszereztük ezt az "affidavit of support" nevü okiratot, vagyis "eltartási szerzödést" egy itteni állampolgártol, PLUSZ egy rakás pénzt fel kellett mutatnunk. ez nem lotto de hasonlo helyzet. a lottosokkal is ez volt a személyes tapasztalatunk tavaly, ezért kellett küldjünk nekik egy ilyen papirt, és még kértek tölük pénzt is felmutatni. de ezek szerint sokmindentöl függhet a dolog ha nektek ez nem kötelezö. akkor pláne azt mondom, hogy nincs miért morognia annak aki nyer és feltételekbe ütközik, mert semmi megoldhatatlant nem kérnek :):)
-PHX-
EZ igaz.Nálam ez öröm stressz volt:))) Pont mikor már pakolásztunk be a bőröndbe és rákészültünk az indulásra jött ez a cím história.Azért írtam,hogy az árral kell úszni nem szemben vele.Igen ,mindent meg lehet oldani,ha akarja az ember. Köszönöm PHX.
Az én álmom is az USA. Orvos szeretnék lenni és őszintén szólva Magyarországon elég siralmas a helyzet mind a feészereltségben, mind pedig az orvosok fizetésében. Amerikában egy orvos kb. 30-szor annyit keres mint Magyarországon. Azért nem mindegy! Ja és nem csak a pénz miatt megyek ki: sokkal jobbak a lehetőségek, tetszik az ország, laknak ott rokonok, ÉS nem tetszik a magyar kultúra, a magyar ételek, a magyar hozzáállás a dolgokhoz, a magyarok eleve nem összetartóak, csak irigyek, és aki azt mondja h maradj itthon, csak nyugtatásból mondja mert ő nem tehette meg h kimenjen.
Hajrá mindenkinek aki ki akar menni!
Engem is megdöbbentettek, amit pár fórumon írtak a bevándorlásról. Néha már olyan érzésem volt, hogy egy észak-koreai kőművesnek nagyobb az esélye, hogy svájci állampolgárságú bankár legyen, mint egy magyarnak a zöldkártyára :D
A másik, hogy az ilyen kérdéseknél mindenki azt feltételezi, hogy nem beszélek angolul, a családom minimálbért keres és az minden álmom, hogy színész legyek(ez olyan szempontból igaz, hogy a féltestvérem és az apám is színész)
Annyi előnyöm van, hogy nekem élnek rokonaim Amerikában, bár nem hiszem, hogy sok kedvük lenne hozzám, van elég bajuk a 2 ovis gyerekükkel.
Most azon vagyok, hogy kijussak egy ottani fősulira, erre még van egy évem (egyelőre UCLA az esélyes).
Én főleg azért szeretnék kimenni, mert nem bírom ezt a magyar hozzáállást(aki optimista, az rögtön naiv stb...), ráadásul magánéleti okai is vannak. Pedig nekem vannak kapcsolataim, szóval Magyarországon sem élnék rosszul.
Bár én még nem jutottam ki, és akármennyire is klisé, de én is csak azt tanácsolom, hogy ne add fel! Amiket írtál ("TUDOM, hogy én Amerikában fogok élni"..."én igenis kifogok menni") kiváló és követendő gondolkodásmódot tükröznek. Tulajdonképpen már át is vetted az amerikai mentalitást, mert ők ilyen optimisták, ami nagyon helyes.
Én is már axiómaként kezelem, hogy ott fogok élni a közeljövőben.
Ui.: Nemsokára megyek letenni a TOEFL-t, ami neked sem ártana, ha a kivándorlásban gondolkozol.
Sok sikert!
Na a végére csak elfogytak a rosszindulatu emberek és megmutatkozott hogy azért vannak normális magyarok is. Öröm (és ritkaság) látni.
Nekem nem volt álmom az USA soha söt...., mégis itt vagyok mert ideszólitott a szerelem és mostmár örülök neki. :) Más egész életében erre vágyik mégsem éri el. Remélem midnenki eléri amit szeretne. És Robit "idézgetve" tényleg vannak normális magyarok is az USA-ban, akik nem olyanok mint az átlag aki eltünik ha tanács vagy segitség kellene. A férjem egyáltalán nem akart már szóbaállni itteni magyarokkal annyit csalódott bennük. Ha én is igy álltam volna hozzá, már több nagyon rendes ember barátságáról maradtam volna le. Szóval sok sikert mindenkinek. És ne általánositsunk. :):).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!