Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Most komolyan nem lehet...

Most komolyan nem lehet kiköltözni Amerikába?

Figyelt kérdés

Jövőre befejezem a gimit, kb 12 éves korom óta tervezem, sőt nem is tervezem, TUDOM, hogy én Amerikában fogok élni, dolgozni. Persze sosem gondoltam hogy csak úgy fogom magam és kimegyek, aztán azonnal kapok államolgárságot, de azért amiket most olvasok eléggé elszomorítanak, ilyeneket olvasok, hogy csak akkor kapsz zöldkártyát ha hozzámész amerikai állampolgárhoz, vagy ha mondjuk híres ember vagy, vagy olyan szakmád van [nem leszek híres kutató meg ilyenek szóval erre esély sincs..]

Egyszerűen nehezemre esik felfogni, hogy ennyire lehetetlen lenne elköltözni egy országba. Amiket olvasok azok mind azt jelentik, hogy az USA egy teljesen bezárt ország, ahova beköltözni bizony lehetetlen, mert azért valljuk be nem sokan vagyunk akik pont szerelembe esnek egy amerikaival vagy épp olyan munkánk van stb.. most komolyan ennyire nehéz lesz kijutnom? Nem mintha ez visszatartani, mert én igenis kifogok menni csak sokkal nehezebb lesz mint gondoltam. Most rosszul vagyok.

2011. ápr. 25. 20:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 anonim ***** válasza:
88%
17:01: Nem viszalyt akarok szitani, de szerintem azert nem tudsz hiteles lenni, mivel (ha jol vettem ki a szavaidbol) meg sosem voltal az USA-ban, igy nem tudod osszehasonlitani a dolgokat. Ha valaki mar volt es azt mondja, hogy koszi, nem nekem valo, akkor rendben, de igy olyanrol irsz, amirol semmi tapasztalatod nincs. Nem vagyunk egyformak. Van, akinek ez tetszik, masnak mas. Nagyon eloiteletes vagy.
2011. ápr. 26. 17:16
 32/88 anonim ***** válasza:
68%

Tényleg nem értem miért kell bántani a kérdezöt. Sokkal tájékozottabb mint eddig bármelyik fiatal akivel beszéltem, és a weblapom miatt volt már szerencsém jónéhányhoz...

Kanada biztos hogy jó ötlet, csak még hozzátenném, hogy jóval drágább az élet mint itt az USA-ban. NEM lebeszélésképp mondom, csak tény, attól még ne mondj le róla, mert sokkal jobb mint M.o.

"turbóhungarocentrikus díszmajmok" - jajj ez nagyon tetszett. :) Made my day. :)

Nem tudom szabad-e itt ilyeneket irni, nem az oldalamat akarom reklámozni, nincs belöle hasznom, csak segiteni szeretnék, talán a forumon találsz egy-két apró infot ami segit. Már lezártam a bevándorlós témát, de irtak/irtunk benne olyanokat ami számodra talán hasznos lehet. Arizona Magyarul a weblap neve, ott megtalálod a forumot.

Azért jó látni hogy nem haltak még ki a rendes magyarok...a sok bunkó között azért akadnak itt segitökészek és jóindulatúak is. Öket hallgasd meg, ne a "másik oldalt"...fiatal vagy, bármi összejöhet.

Zöldkártyalottó nyertes magyarokat ismerek, többet is, az egyik pár nagyon jó barátunk is lett, most fognak kiköltözni idén. Ök is irtak a forumon. Ezzel kapcsolatban azt ajánlom, hogy akkor kezdj neki a ZK lottónak, ha anyagilag megteheted hogy kigyere, nézz utána ez mennyi pénz (rengeteg sajnos...) mert ha nem lesz meg a megfelelö összeged, nem enged ki a bevándorló hivatal, hiába nyertél. Söt kell egy itteni amerikai vagy PR itteni lakos ismerös is, mert a pénz is hiába van meg ha ismerösöd nincs aki segit, szintén nem engednek ki és elveszited a vizumot is. Sajnos ez igy van. Szigoruak.

Mégegyszer: örülök hogy ilyen sokan vagytok jószándékuak a kérdezövel. Jó látni. :) Egyébként a magyarság itt is öli egymást, ahelyett hogy legalább ilyen messze összetartana...hihetetlen....

2011. ápr. 26. 17:33
 33/88 anonim ***** válasza:

Kedves Kerdezo,

en mar 8 eve itt elek es van egy ket dolog amit szeretnek veled megosztani. Legyszives irj egy privit es megirom a tapasztalataimat ;)

Udv,

2011. ápr. 26. 18:51
 34/88 anonim ***** válasza:
40%

"A válasz megírásának időpontja: ma 09:39"

Azt nem értem, hogy az ilyen magukat felsőbbrendűnek képzelő idióták, akik a net előtt lógatják a töküket mi a jó francot írosgatnak ide, ha nekik ilyen aranyéletük van. Biztos szegény túl sok heti hetest néz, én sajnos kevés ilyennel futok össze. (szerencséjére)

2011. ápr. 26. 19:54
 35/88 anonim ***** válasza:
32%

"Azt nem értem, hogy az ilyen magukat felsőbbrendűnek képzelő idióták"

Félreértettél :) Ha valaki itt felsőbbrendűsködött, az a turbómagyar oldal volt!

2011. ápr. 26. 21:19
 36/88 anonim ***** válasza:
32%
És ez neked miért fáj? Senki sem tol le téged sem, ha pl. LMp-s rendezvényen veszel részt. És szerintem teljesen normális, ha felháborodok azon, hogy egy MAGYAR oldalon a MAGYAR kultúrát ócsárolják. (más értelmesebb oldalakon, elhajtottak volna melegebb éghajlatra, vagy megkeresnének és jól állba vágnának)
2011. ápr. 26. 21:48
 37/88 anonim ***** válasza:
34%
Szívem joga eldönteni, hogy melyik kultúra tetszik, melyiknek akarok a részese lenni; és elmondhatom a véleményemet is. Ez nem magánbeszélgetés, így nem is fog érdekelni, hogy te mit gondolsz rólam, vagy bárki más. Egy kivándorlós kérdésben szerves része van a kiindulási országnak is, és arról ilyenkor őszintén kell nyilatkozni. Ha tetszik, ha nem; továbbra is le fogom írni a véleményemet, természetesen a szabályoknak megfelelően, és olyan stílusban is.
2011. ápr. 26. 22:26
 38/88 anonim ***** válasza:
58%
Sztem kétféle ember van Magyarországon aki azt vallja hogy neki jó ott. A politikus aki a másik zsebéböl él, és az, aki nem teheti meg hogy eljöjjön onnan ezért úgy döntött hazudik és rosszindulatuan lehurrogja azt, aki megtehette...
2011. ápr. 27. 04:03
 39/88 anonim ***** válasza:
37%
Igen, elmehet ez teljesen az ő dolga. De akkor meg ne csinálja azt, hogy kint van és visszafele pofázik. Akkor maradjon is ott és ott ossza az eszet. Én így gondolom, és szerintem ez is a helyes felfogás.
2011. ápr. 27. 08:42
 40/88 anonim ***** válasza:
44%
Megérteném ezt az intoleranciát, ha ez a magyar kultúra fóruma lenne, vagy legalább olyan kategória lenne ezen fórumon belül. Ez szimplán egy kivándorlós kérdés, és itt helye van az őszinte véleményeknek is; lehet, neked valaki "ossza az eszét", másoknak meg lehet benne valami közös pont, és teljesen normális, hogy megosztjuk nyíltan a gondolatainkat arról az országról, amelyben születtünk. Amúgy meg nem ócsároltam, mocskoltam be obszcén módon; csak leírtam, hogy rám nem illenek, teljesen távol állnak tőlem a tipikusan magyarnak címkézett vonások. Amúgy ezer kérdésben is találhatsz negatív magyarságképet, csak tudod nem sokan mondták, hogy hazugság lenne ;) Mindig csak ez az elhallgattatás, acsarkodás megy; de minden magyar tudja, hogy mik jellemzők erre a nemzetre; és a XVI. századtól kezdve voltak ilyen vádak. Természetesen érveid neked sem voltak. Innentől kezdve én itt lezárom, és bármilyen választ írnék erre a kérdésre; nem neked szánom.
2011. ápr. 27. 09:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!