Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Most komolyan nem lehet...

Most komolyan nem lehet kiköltözni Amerikába?

Figyelt kérdés

Jövőre befejezem a gimit, kb 12 éves korom óta tervezem, sőt nem is tervezem, TUDOM, hogy én Amerikában fogok élni, dolgozni. Persze sosem gondoltam hogy csak úgy fogom magam és kimegyek, aztán azonnal kapok államolgárságot, de azért amiket most olvasok eléggé elszomorítanak, ilyeneket olvasok, hogy csak akkor kapsz zöldkártyát ha hozzámész amerikai állampolgárhoz, vagy ha mondjuk híres ember vagy, vagy olyan szakmád van [nem leszek híres kutató meg ilyenek szóval erre esély sincs..]

Egyszerűen nehezemre esik felfogni, hogy ennyire lehetetlen lenne elköltözni egy országba. Amiket olvasok azok mind azt jelentik, hogy az USA egy teljesen bezárt ország, ahova beköltözni bizony lehetetlen, mert azért valljuk be nem sokan vagyunk akik pont szerelembe esnek egy amerikaival vagy épp olyan munkánk van stb.. most komolyan ennyire nehéz lesz kijutnom? Nem mintha ez visszatartani, mert én igenis kifogok menni csak sokkal nehezebb lesz mint gondoltam. Most rosszul vagyok.

2011. ápr. 25. 20:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
71%
elnézést még hozzátenném, hogy nem azért olyan nehéz ide bejönni mert az amerikaiak "übermensch"-nek érzik magukat, hanem mert képzeld el mi lenne ha mindenki bejöhetne aki be akar jönni......
2011. ápr. 26. 01:57
 22/88 anonim ***** válasza:
100%
En is igy ereztem egesz eletemben kerdezo, mint te! Nem tudom, hogy ferfi vagy no vagy, de szerintem is a (szerelembol valo igazi) hazassag vagy a nagyon magas vegzettseg/megfelelo, kelendo szakma (=eu. szakma) a megoldas. Nem lehetetlen, de nehez. Gondolj bele, hogyha olyan konnyu lenne, akkor mar a fel vilag ide koltozott volna Afrikabol, Azsiabol. Igy is rengeteg a bevandorlo. Persze, hogy zart, hisz minden tonkre lenne, ha nyitottabb lenne. Igy is sok az illegalis bevandorlo is. En azt tudom neked mondani, hogyha nagyon akarod, semmi sem lehetetlen, csak meg kell minden lehetoseget ragadni. Zoldkartya lottozni, ismerkedni, hatha megtalalod az igazit es a kelendo szakmat kitanulni. Ebbol azert valamelyik osszejon, mert pl. a szakmadat te valasztod, az nemcsak a szerencsen mulik. Ha szorgalmas vagy, minden lehetseges. Nekem sikerult. Neked sok sikert kivanok, ne add fel!
2011. ápr. 26. 06:42
 23/88 anonim ***** válasza:
19%
Nem édes, hogy 14 évesen itt harcoskodik, miközben eddigi élete legnagyobb befektetése egy Garfield magazin volt? Kisöreg, fogalmad sincs, hogy mi van "odakint", ha látnád a különbséget, akkor nem csaholnál itt.
2011. ápr. 26. 08:38
 24/88 anonim ***** válasza:
45%

Hú, na ezért nem kérek a magyarokból, nekem ezek a turbóhungarocentrikus díszmajmok vágják ki a biztosítékot. Nekem ezek az idegenek. Nem tetszik a magyar kultúra: se a zene, se a tánc, se a magyar konyha, gagyi filmek, gagyi TV műsoraitok; se a stílusotok, a bezárt, begyöpösödött, felsőbbrendűsködő gondolkodásotok; ahogy viselkedtek nap mint nap, az utcán, a boltban; a magyar történelem irtózatos; a hungarikumokat csak megmosolygom. Semmi értelme ebben az országban élni.

Kérdező: ne hallgass rájuk, ha nem is rögtön, de biztosan kijutsz; addig meg NY-Európa (szigorúran nyugat!!), Ausztrália, és Kanada is nyújt lehetőségeket.

(Ha akarsz egy jót röhögni a díszmagyarokon, olvasgass ezen az oldalon: [link] )

2011. ápr. 26. 09:39
 25/88 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Egy darabig teljesen úgy éreztem mint te.

Nagyon tetszett/tetszik Amerika (nem a pénz miatt)de rájöttem ,hogy nagyon kicsi az esélyem.

Aztán elkezdtem nézegetni Kanadát.

Rájöttem ,hogy az utcák kb ugyan olyanok mint az Usa-ban az emberek itt is kedvesek szép a táj vannak szép élhető nagyvárosok és sok lehetőség.

Nekem személy szerint Calgary városa tetszik.

Sok jó hallani róla. Még Vancouver-t szokták dícsérni de nekem Calgary jobban tetszik.:)

Amiben kevesebb az Usa-tól az az ,hogy földrajzilag nem olyan sokszínű.Usa-ban van örök hó és sivatag is.

De viszont Kanada-ból bármikor átmehetnél az Usa-ba "kirándulni" mivel vancouver például ottvan a határ melett de Calgary sincs messze.

Letelepedni Kanadába pedig sokkal könnyebb és az emberek is befogadóak.Kanada neked nem tetszik?

2011. ápr. 26. 10:29
 26/88 anonim ***** válasza:
81%

2.: a negatív hozzáállásod valami elképesztő.

valakiakitnemismersz válasza: ".."

majd ha kicsit is felnőttél és átgondolod a helyzetet akkor beláthatod hogy igenis jobb elhagyni ezt az országot mintsem hogy a beled kidolgozd azért hogy aztán az általad említett "színes fémtolvajokat" és politikusokat tartsd el (te meg élj meg a maradékból ahogy tudsz). lehet undorodni 1-2 esetleg 3 év múlva amikor már mindent másképp fogsz látni..

23:55 : azért ennyire ne utáld az országod amiben ugyan még "jelenleg" élsz..nem porfészek ez csak elcsúfították..

PHX: köszönjük! ;) jól írtad ha nem tetszik lépj tovább.. sok mindenkinek ezt kéne szem előtt tartania.

és végül de nem utolsó sorban kérdező:

próbálkozz meg (mint azt előttem már páran írták) au-pair -ként kimenni, ha jól tudom akkor egy évig legálisan kint tartózkodhatsz egy év alatt pedig rengeteg minden történhet. fő a pozitív gondolkodás és hozzáállás. lehet hogy találsz egy társat legyen az férfi vagy nő akihez aztán hozzámehetsz/elvehetsz feleségül.

amit még olvastam "zöldkártya lottó". próba-szerencse, meg lehet próbálni ha nyersz akkor mehetsz, ha nem akkor sem vesztettél semmit, hisz egy év múlva újra megpróbálhatod!

utolsó írta hogy próbáld meg kanadát. az sem utolsó, megélni ugyanúgy meglehet ott is mint az usában..

nekem szerencsére van rokonom kanadában ahol érettségi után várnak rám, bár sajnos(?) a "végállomás" számomra is az usa lenne..sok sikert neked!

2011. ápr. 26. 11:08
 27/88 A kérdező kommentje:

Látom nagyon elfajultak itt a dolgok :| De mindenesetre az ilyen hungarista beszólások egyáltalám nem fognak befolyásolni, és ahogy már valaki előttem is mondta: nekem pont ezek az emberek az idegenek.. Amerikában ha elmész egy nagyvárosba, eleve nem az lesz, hogy amerikaiakkal leszel körülvéve, ezeken a helyeken a világ minden tájáról vannak emberekk, nem sokan vannak törzsgyökeres amerikaiak. Multi városokban senki nem fog idegenként kezelni, persze ezt nehéz felfogni néhány magyarmániásnak, mivel ők saját magukból indulnak ki. Idegnnek nézik azt aki itt van és nem magyar..

Persze Kanada is nagyon tetszik, még Ausztrália meg Új Zéland is, nem mondom hogy ezek rosszabb országok lennének mint az USA, lehet, hogy jobbak is, de nekem nem ez a célom és nem ez az álmom..

Amíg nem tudok kijutni amerikába addig mindenképp kimegyek Angliába, elvégre az a legkönnyebb, uniós ország..

amúgy köszi a bíztató válaszokat mindenkinek akik írt, jó olvasni hogy van aki ott van kinn : )

2011. ápr. 26. 12:00
 28/88 anonim ***** válasza:
Ha van kedved írhatsz privit, én most szedem össze a dolgokat az usai aupairkedéshez. :)
2011. ápr. 26. 12:52
 29/88 anonim ***** válasza:
:)
2011. ápr. 26. 13:19
 30/88 valakiakitnemismersz ***** válasza:
56%
Falusi vagyok szóval eleget szoktam dolgozni több földünk is van és nem garfieldot nem vettem mert nem szeretem de a számítógépemet és sok mindent (amit napszámból szereztem) a saját pénzemből vettem meg.Attól hogy valaki fiatal még dolgozhat.Bunkó vagy. 14/f
2011. ápr. 26. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!