Most komolyan nem lehet kiköltözni Amerikába?
Jövőre befejezem a gimit, kb 12 éves korom óta tervezem, sőt nem is tervezem, TUDOM, hogy én Amerikában fogok élni, dolgozni. Persze sosem gondoltam hogy csak úgy fogom magam és kimegyek, aztán azonnal kapok államolgárságot, de azért amiket most olvasok eléggé elszomorítanak, ilyeneket olvasok, hogy csak akkor kapsz zöldkártyát ha hozzámész amerikai állampolgárhoz, vagy ha mondjuk híres ember vagy, vagy olyan szakmád van [nem leszek híres kutató meg ilyenek szóval erre esély sincs..]
Egyszerűen nehezemre esik felfogni, hogy ennyire lehetetlen lenne elköltözni egy országba. Amiket olvasok azok mind azt jelentik, hogy az USA egy teljesen bezárt ország, ahova beköltözni bizony lehetetlen, mert azért valljuk be nem sokan vagyunk akik pont szerelembe esnek egy amerikaival vagy épp olyan munkánk van stb.. most komolyan ennyire nehéz lesz kijutnom? Nem mintha ez visszatartani, mert én igenis kifogok menni csak sokkal nehezebb lesz mint gondoltam. Most rosszul vagyok.
22:11-es!
Hazaszeretetből nem tudsz megélni, és gyereket nevelni!
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:33
A világban való szétnézés és esetleg minimális ideig ott tartózkodás nem probléma én is tervezek már rég elmenni Angliába mert tetszik a hely gondolkoztam is azon hogy néhány évig később dolgozhatnék is ott de ott lakni azzal a tudattal hogy én nem közéjük való vagyok nem maradnék.
21:16
csak közlöm, hogy a románok szabadon vállalhatnak munkát Magyarországon, mint EGT állampolgárok ;) és szabadon létesíthetnek állandó lakcímet is
22:18, lehet, de idehaza (még) nem is közösítenek ki, csak mert magyar vagy. Odakint pedig megint csak egy önkényes munkaelvevőt fognak látni benned. A bevándorló nem élvez elsőbbséges az amerikainál állásügyben. Az "Amerika a lehetőségek földje" szlogen már egy ideje meghalt. Felszolgálónak jó leszel a McDonaldsba, de abból te fogsz eltartani senkit, még magadat se.
22:21, előbb tanulj meg írni, azután csaholj közösségi oldalakon, kistacskó. Rossz kutya, helyedre.
Mindkettőnek ment a mínusz.
Szia!
Ne foglalkozz az irigy, "hunistákkal"....sok ilyen talál meg engem, mindböl árad a rosszindulat és irigység. Ha nem jó neked M.o.-n, akkor lépj. Ez az okos megoldás, nem pedig arra várni hogy fenn az "okosak" majd megoldják, vagy sirni hogy elvesztettük az ország nagy részét és hogy jajj mert az ösök..ami elmult elmult. Szeretem a hazámat, de nem fogom a gyerekem jövöjét szemétre dobni csak hogy ott éljek.
Ahogy feljebb vki nagyon okosan leirta: "Hazaszeretetből nem tudsz megélni, és gyereket nevelni!"
Én Arizonában élek, és minden itt eltöltött percem cáfolja ezeket a feljebbi rosszmáju megjegyzéseket:
"nagy munkanelkuliseg nem alomorszag"- igen, nagy a munkanélküliség, de távolról sem akkora mint M.o.-n, és az sem mindegy az USA mely részén élsz. Itt Phoenixben pl csak az nem kap munkát aki nem akar(és aki illegális)....
Bár egyedül itt is nehéz megélni egy fizuból, (a megélhetési szinvonal is városfüggö, Phoenixben és Houstonban van jelenleg a legjobb helyzet)ketten normál fizuból millioszor kényelmesebben élünk mint otthon tennénk M.o.-n. Otthon volt hogy éheztem, pedig mindig keményen dolgoztam...de ebbe ne menyjünk bele.
Erre reagálnék, hogy ne légy félrevezetve: "Odakint pedig megint csak egy önkényes munkaelvevőt fognak látni benned. A bevándorló nem élvez elsőbbséges az amerikainál állásügyben. Az "Amerika a lehetőségek földje" szlogen már egy ideje meghalt. Felszolgálónak jó leszel a McDonaldsba, de abból te fogsz eltartani senkit, még magadat se."
Hát...:):):) ha permanent resident vagy, (vagyis zöldkártyás) akkor senki nem fog különbséget tenni közted vagy egy amerikai között. Én elvégeztem itt egy tanfolyamot, még ki sem kerültem a suliból, de már több helyre is felvettek volna, a munkáltato közölte velem, hogy nagyon szereti az európaiakat, mert szorgalmasak és jó munkaerök. !! Szégyen hogy otthon nem becsültek meg, de itt igen....ennyit a hazaszeretetröl....
Nem tudom más államokban hogy megy, de itt soha senki nem nézett le/ki engem sehol. Mindenki kedves és segitökész volt, soha nem tapasztaltam olyan rosszindulatot amilyet Magyarországon még akkor sem amikor alig beszéltem a nyelvet.
Korodhoz képest nagyon tájékozott vagy. Ritka. Gratu! Szerintem nézegesd át a nagykövetség oldalát, személy szerint az egyetemet vagy szintén az Au-pair-kedést ajánlom, mert onnan továbbjuthatsz a ZK-ig. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!