Most komolyan nem lehet kiköltözni Amerikába?
Jövőre befejezem a gimit, kb 12 éves korom óta tervezem, sőt nem is tervezem, TUDOM, hogy én Amerikában fogok élni, dolgozni. Persze sosem gondoltam hogy csak úgy fogom magam és kimegyek, aztán azonnal kapok államolgárságot, de azért amiket most olvasok eléggé elszomorítanak, ilyeneket olvasok, hogy csak akkor kapsz zöldkártyát ha hozzámész amerikai állampolgárhoz, vagy ha mondjuk híres ember vagy, vagy olyan szakmád van [nem leszek híres kutató meg ilyenek szóval erre esély sincs..]
Egyszerűen nehezemre esik felfogni, hogy ennyire lehetetlen lenne elköltözni egy országba. Amiket olvasok azok mind azt jelentik, hogy az USA egy teljesen bezárt ország, ahova beköltözni bizony lehetetlen, mert azért valljuk be nem sokan vagyunk akik pont szerelembe esnek egy amerikaival vagy épp olyan munkánk van stb.. most komolyan ennyire nehéz lesz kijutnom? Nem mintha ez visszatartani, mert én igenis kifogok menni csak sokkal nehezebb lesz mint gondoltam. Most rosszul vagyok.
és még annyit, hogy nem az ő hibája, hogy jobb életet akar magának
igaz, hogy ha mindenki elmegy, tovább romlik az itt maradók helyzete, de ti mit tennétek a helyébe???
Hogy miért "osztjuk az észt"?? Mert kérdeztek minket....:):):) És nem hiszem hogy ez ész osztásnak minösül...inkább segitség.Az az ész osztás, amikor te meg a hasonlók Nemtudomholvan falváról magyarázzák meg hogy itt az USA-ban milyen xar az élet mert olvasták a Kiskegyedben meg hallották a tvben...vagy mert volt itt 1 évet....mert ha volt is itt vki egy ideig, csak azt tudja mondani hogy ö hogy élt az ö körülményei között valoszinüleg PR státusz nélkül, esetleg vendégmunkásként, ami pedig megint totál más mint ha állampolgárként él itt valaki....
Mindenki döntse el maga, hogy ki az aki jobban átlátja milyen az USA. Az aki kitudja honnan beszél ki tudja mit, vagy az aki itt éli a mindennapjait állampolgárként...:)
Az amerikai átlagemberekröl nekem is az a tapasztalatom, hogy sokan nem tudják mi az a H2O2 vagy más olyan dolgokat nem tudnak felnöttek amit mi magyarként általános iskolában tanultunk, mégis többre viszik az életben és sokkal boldogabbak mint a magyarországi túloktatott magyarok....és szerintem nem az a fontos hogy tudok-e számológép nélkül ezreket összeszorozni, hanem az, hogy tudok-e mit adni a gyerekem szájába, tudom-e fizetni a tanittatását, tudok-e biztos jövöt biztositani neki és hogy én magam éhezem, vagy kényelmes boldog életet élek átlag munka mellett....mert én itt mindezt megtehetem, én itt kényelmesen élek...te ott nem...miért? Mert Magyarországnak 1000 éves multja van, a magyarok okosak és szereted a piros fehér zöldet, ugyhogy te nem mozdulsz onnan sehova...sok sikert...
Te próbálkozz ott, mi próbálkozunk itt. Meglátjuk ki jut többre....
Minél többet vagyok távol M.o.-tól, annál jobban látom mennyire rosszindulatú és irigy nép vagyunk....mire vágunk fel?? Az ezer évvel ezelötti focibajnokokra, az ijainkra meg a Honfoglalásra?? Jesus....
PHX, azt hiszem a kiutazással elveszítetted az oly' nagyra becsült magyar bunkóságodat és irigységedet is. Miért van az, hogy akik mint laknak mindig sokkal normálisabban és értelmesebben tudnak válaszolni, mint akik itthon ragadtak? Úgy látszik a közeg is hat ránk.
Nálad a pont, tetszik a stílusod és teljesen egyet értek veled.
Kedves turbómagyarok pedig csak tépjétek tovább a szátokat és próbáljatok meggyőzni nálatok jóval tapasztaltabb és talpraesettebb embereket arról, amiben valójában ti sem hisztek.
Mi vagyunk egy nép? Vagy egész Kelet-Európa egy nép? Szerintem pedig az egész világ lakossága olyan, mint én, mindenhol a "testvéreimet" látom... de ha te nem...
kedves utolsó! ezt félre ne értsd, nem azért mondom, de:
miért kell leáltalánosítani????? nem minden magyar bunkó...., de tény hogy sokan igen
akad pár normális ember is
Kedves PHX!
Azt szeretném toled megkérdezni,hogy mennyivel konnyebb az au pair kedés után zoldkártyát vagy akár csak ideiglenes tartozkodást szerezni az USA-ban?Mert az egyik válaszodban irtad.En a 1 ev utan szeretném ottmaradni tanulni ,de tudom hogy nagyon drága az egyetem.Szerinted milyen reális megoldás lenne erre?
Szeretném megkérni azokat akinek van kedve és kb 10-15 szabad perce ,hogy toltse ki ezt a kérdoívet.Elore is koszonom
Au-pairkedés
Nem ugy értettem hogy könnyebb zöldkártyát szerezni ha kijössz babysittelni, hanem ugy, hogy mivel itt leszel, akadhat lehetöség. Mondjuk megismersz egy helyes fiut/lányt akivel összeházasodsz, ez már meg is oldotta a dolgot...vagy olyan embert ismersz meg, akinek cége van és felvesz téged, elintézi neked a munkavállalói vizumot. Ez is egy jó lehetöség, mert bár ez még nem hozza magával a zöldkártyát, megintcsak hozza magával a lehetöségét...
Hogy itteni egyetemre onnan hogyan lehet bejutni nem tudom, otthoni egyetemeken biztosan meg tudják mondani neked. Igen, nagyon drága itt az egyetem, egyedül biztos hogy nem tudod kifizetni hacsak nem vagy nagyon jó anyagi körülményekkel megáldva.:) de úgy legyen. :)
Másik válaszolóknak: Nem látom hogy az illetö aki meg lett vádolva általánositással melyik mondatában nevezte általánosan bunkónak az összes magyart....
Nem hiszem hogy elvesztettem a bunkóságomat, nem emlékszem hogy az lettem volna otthon :):) de biztos van olyan aki nem igy gondolja. :) Próbálok segiteni ha tudok. Miért tartanék vissza egy hasznos infot ha segithetek vele másnak...szerintem ez természetes.
Mellesleg ne aggódjatok, itt is vannak bunkó magyarok szépszámmal...nemhogy összetartanának itt is ölik egymást, irigykednek a másikra...nem értem....elég nagy szégyen.
Otthon nagyon kevés olyan emberrel találkoztam aki nem volt irigy, pletykás és rosszindulatu. Vannak de kevesen. Ez sajnos igy van. Ezen nem fennakadni kell hanem változtatni rajta....
Elnézést most látom hogy nem is feleltem végülis a lényegre...
ha ki tudsz jönni babysittelni, arra van külön au-pair vizum, ami 1 évre szól, ezt meghosszabbitani tudtommal nem lehet, mindenképp haza kell menyj és csak nem tudom mennyi ideig tartó otthontartózkodás után jöhetsz vissza megint 1 évre au-pairnek. De ne vegyél tölem kézpénznek semmi vizummal kapcs.dolgot, inkább vedd csak irányadónak talán...nézz fel a nagykövetség oldalára, ott leirják pontosan hogy hogy van ez.
Kicsit utánanéztünk már, mert mi is akarunk sittert, :):) de még nincs gyerek, nincs kihez...jelentkezö persze van böven szerencsére családból is, már csak baby kell hozzá :):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!