Most komolyan nem lehet kiköltözni Amerikába?
Jövőre befejezem a gimit, kb 12 éves korom óta tervezem, sőt nem is tervezem, TUDOM, hogy én Amerikában fogok élni, dolgozni. Persze sosem gondoltam hogy csak úgy fogom magam és kimegyek, aztán azonnal kapok államolgárságot, de azért amiket most olvasok eléggé elszomorítanak, ilyeneket olvasok, hogy csak akkor kapsz zöldkártyát ha hozzámész amerikai állampolgárhoz, vagy ha mondjuk híres ember vagy, vagy olyan szakmád van [nem leszek híres kutató meg ilyenek szóval erre esély sincs..]
Egyszerűen nehezemre esik felfogni, hogy ennyire lehetetlen lenne elköltözni egy országba. Amiket olvasok azok mind azt jelentik, hogy az USA egy teljesen bezárt ország, ahova beköltözni bizony lehetetlen, mert azért valljuk be nem sokan vagyunk akik pont szerelembe esnek egy amerikaival vagy épp olyan munkánk van stb.. most komolyan ennyire nehéz lesz kijutnom? Nem mintha ez visszatartani, mert én igenis kifogok menni csak sokkal nehezebb lesz mint gondoltam. Most rosszul vagyok.
Csak nehogy olyan legyél, mint a sok balf@sz heti hetesbe beírosgató, hogy "Én most USA-ban élek és $4000-et keresek havonta bibi".
Az ilyeneket úgy állbavágnám... Minek ír ide? Vissza se jöjjön az ilyen!
Illegálisan egyszerü bejutni, de úgy nem leszel biztosítva stb...
nem kell zöldkártya ahhoz hogy munkavállalásit kapj.
magyarországra sem egyszerü ám bejutni munkát vállani pl kérdezz meg egy román vagy egy ukrajnai állampolgárt.
amerikában iszonyat nagy a munkanélküliség, szociális hálójuk elég rossz. amerika nem az álom ország. (mondom úgy hogy egy évet éltem ott)
de ha neked az akkor a legegyszerübb mivel nagyon fiatal vagy hivatalosan au-pair ként meny ki akßar fiu vagy akár lány. így megismered biztonságosan az országot és eldöntheted hogy tovább vagy haza mész.
sok hivatalos au-pair közvetítö van így biztosítva is leszel.
Előttem szóló: jó lehet neked, ha számodra ennyire jó a saját hazád.
Egyébként én ugyanebben a szituációban vagyok. Nekem sem lesz olyan szakmám, amivel ripsz-ropsz kint lehetnék, bár ki tudja, hogy a színészet ilyen-e... :) Egyébként szerintem egy kis kerülőúttal sokkal egyszerűbb helyzetben lennél, mégpedig Kanadán keresztül. Sokkal vendégszeretőbb nép, nyitottak és egyáltalán nem olyanok a külföldiekkel, mint USA. Ha pedig megvan a kanadai állampolgárság, onnan már lényegesen könnyebb az USA-t célbavenni.
Egyébként pedig a házasodás sem egy rossz dolog. Ha nekem meg lenne rá a lehetőségem, akkor meglépném, szégyen, nem szégyen. Nekem szükségem van az állampolgárságra, akkor azért meg kell tenni ezt-azt.
Aki leszólt, amiért 'el akarom hagyni a hazámat', üzenném, hogy az ilyen magyaros duma nem érdekel, de azért alig vártam, hogy valaki ilyen értelmes választ is benyögjön, köszönöm! :D Attól még, hogy te idegennek éreznéd magad más országban, nem biztos, hogy más is idegennek érzi magát..
Tudom, hogy pl. nővérek gyorsabban kapnak zöld kártyát, de hát az annyira nem az én világom.. Pestre megyek jövőre pénzügy-számvitellel, azért ez a diploma tudom, hogy Amerikában is sokat ér, persze így hogy Magyarországon végeztem nem, mivel egyértelmű, hogy inkább amerikai állampolgárt foglalkoztatnak még akkor is ha honosítom a diplomát.. nagyon sokat gondolkodtam, érdemes lenne-e Angliába kimenni BA diplomát csinálni, eddig megoldható lett volna TALÁN, de most hogy háromszorosára emelte a tandíjat ott is a kormány, már esélyem sincs azt visszavizetni soha..
meg nem hiszem, hogy angol diplomával többet érnék amerikai kivándorlásnál, még így sem, hogy az angol diplomák azért elismertebbek a tengerentúlon.
Illegálisan kimenni semmiképp nem fogok, hisz annak semmi értelme, én normálisan szeretnék élni ott biztosítással, stb... illegálisként ott élni, azon aggódni, hogy mikor toloncolnak haza azért elég durva dolog, főleg hogy utána nem mehetsz vissza évekig.. ezt nem kockáztatnám soha.
A házaságkötés meg megint nem egyszerű dolog, hol találok én olyan amerikait aki megteszi nekem, hogy hozzámjön, csakhogy nekem legyen zöldkártyám.. azért az sem egyszerű dolog :/
amúgy valaki írta, hogy kanadából könnyebb USAba átmenni ha Kanadában van állampolgárságod, de szerintem ez nem igaz ! attól még hogy ott van az USÁhoz közelebb, még mindig egy külön ország ugyanúgy mint bármelyik más.. max átjárhatsz munkát keresni vagy ilyesmi de letelepedni így sem könnyű...
eladni nem fogom magam senkinek, dolgozni szeretnék nem k*rválkodni :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!