Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem fogadják el az...

Miért nem fogadják el az emberek az evolúciót?

Figyelt kérdés

Akik nem fogadják el, azoknak rossz hírem van, mert ez nem egy olyan dolog, amit az határoz meg, hogy pl. milyen a kedvünk, nem az a fontos, hogy tetszik-e, avagy sem. Ez egy tudományos tény (mármint, hogy ez egy létező, valós folyamat. Gyakran hallom, még szakértőktől is, hogy "nem voltunk ott", így valóban nehezen megtapasztalható, de attól még bizonyítható. Mi az, hogy "nem voltunk ott"? Nekem ez úgy hangzik, mintha azt akarná vele mondani az illető, hogy ez a folyamat már leállt (persze van az a (szintén gyakran hangoztatott tévhit), hogy az emberi evolúció leállt, de ez is hülyeség, aki nem érti, hogy miért, annak szívesen leírom). Mellesleg pont, hogy "ott voltunk". A paleontológia, már régóta "visszarepít az időben", a modern genetikai kutatások, pedig még jobban alátámasztják a leszármazási kapcsolatokat. Ha már itt tartunk, nem értem, hogy evolucionisták, miért mondják magukat darwinistának, mikor a neodarwinizmus a jelenleg elfogadott (kibővített) evolúciós szemlélet.

Szóval nem igazán értem, hogy ennyi (nem annyi, amennyit leírtam, hanem sokkal több) bizonyíték mellett, miért nem képesek elfogadni ennek a nagyszerű folyamatnak a valódiságát.

2017. aug. 21. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/80 anonim ***** válasza:
100%

"az emberi méltóságot ledegradálják, hogy az ember=állat, az botrány"

Megkérdezhetem, hogy mi bajod van az állatokkal? Némelyik emberségesebb, mint egyes emberek. Sőt.

2017. aug. 22. 19:47
 72/80 Mojjo ***** válasza:
100%
@71: szimpla felsőbbrendűségi komplexus.
2017. aug. 22. 19:49
 73/80 anonim ***** válasza:
27%
#68 Nyomjad még a kretént, még jobban röhög a vakbelem :)
2017. aug. 22. 20:19
 74/80 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

,,(nem kérek senkitől szavakba-kifejezésekbe belekötést, ez az én folyton alakuló világképemből ered, és ennyi időt szántam erre, nem foglalkozhatom többet ezzel)"

Ezazz! Dőlj csak hátra elégedetten! Még véletlenül se merüljön fel benned az, hogy esetleg több természettudományos ismeretre lenne szükséged a témával kapcsolatban... :/

Amúgy nincs neked változó világképed! Csak hiszed, hogy van! Beleragadtál az ezoterikus marhaságokra épülő gondolatvilágodba, amiről úgy véled hogy igaz, mert tetszik neked. Lenézed a tudományt, ami megmutatta az embernek mi van az érzékszerveinken túl. Hogy működik a világ valójában. Te meg csak fészkelődsz tovább a középkori szintű gondolatvilágodban.

Éld át a művészetek adta örömöt, ami az agyadban termelődő endorfin, oxitocin, dopamin, szerotonin, tiroxin hatására érzel, és gondolt azt, hogy ez valami magasztos isteni érzés... így majd nem sérül a világképed... :/

2017. aug. 23. 09:54
 75/80 anonim ***** válasza:
70%

[link]

2017. aug. 23. 14:25
 76/80 Mojjo ***** válasza:
100%
@75: Wow, ez érdekesnek tűnik! Bár nem nekem linkelted, de köszi, ezt valahogy beszerzem.
2017. aug. 23. 14:34
 77/80 A kérdező kommentje:
Valóban remek könyv, de ettől a véleményem nem változott meg. Ha az evolúciót tárgyaljuk, ott nincs helye a művészetnek. Pláne, olyan zavaros kontextusban, mint, ahogy a válaszoló írt.
2017. aug. 23. 14:56
 78/80 anonim ***** válasza:

Kérdező, a könyvet épp azért ajánlottam annak a válaszolónak, hogy lehet kevésbé zavaros, ezoterikus kontextusban is tárgyalni a tudományt és a művészetet.

Szívesen Mojjo :)

2017. aug. 23. 17:01
 79/80 A kérdező kommentje:
Ja bocsi, elnéztem, azt hittem, hogy nekem írtad, de az én válaszom, ugyebár a #69 volt.
2017. aug. 23. 20:12
 80/80 anonim ***** válasza:
Jaj.
2021. ápr. 30. 03:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!