Miért nem fogadják el az emberek az evolúciót?
Akik nem fogadják el, azoknak rossz hírem van, mert ez nem egy olyan dolog, amit az határoz meg, hogy pl. milyen a kedvünk, nem az a fontos, hogy tetszik-e, avagy sem. Ez egy tudományos tény (mármint, hogy ez egy létező, valós folyamat. Gyakran hallom, még szakértőktől is, hogy "nem voltunk ott", így valóban nehezen megtapasztalható, de attól még bizonyítható. Mi az, hogy "nem voltunk ott"? Nekem ez úgy hangzik, mintha azt akarná vele mondani az illető, hogy ez a folyamat már leállt (persze van az a (szintén gyakran hangoztatott tévhit), hogy az emberi evolúció leállt, de ez is hülyeség, aki nem érti, hogy miért, annak szívesen leírom). Mellesleg pont, hogy "ott voltunk". A paleontológia, már régóta "visszarepít az időben", a modern genetikai kutatások, pedig még jobban alátámasztják a leszármazási kapcsolatokat. Ha már itt tartunk, nem értem, hogy evolucionisták, miért mondják magukat darwinistának, mikor a neodarwinizmus a jelenleg elfogadott (kibővített) evolúciós szemlélet.
Szóval nem igazán értem, hogy ennyi (nem annyi, amennyit leírtam, hanem sokkal több) bizonyíték mellett, miért nem képesek elfogadni ennek a nagyszerű folyamatnak a valódiságát.
#47/48
Köszönöm kedves hozzászólásod!
Olvastam A fajok eredtét , Darwin valóban nagyszerű természettudós volt. Elég szomorú, hogy nem érted, hogy miért írtam a sztálinizmust, de neked nem fogom külön elmagyarázni.
Amúgy nem tudom, arról hallottál-e, hogy Darwin agnosztikus volt.
1. Az evolúció nem fejlődés.
2. A redukcióra (mint egy válaszoló írt is egy példát) számos eset van a törzsfejlődésben. Pl. ilyen a galandférgek evolúciója, de még az embernél is hozhatunk példát, hiszen őseinknek volt péniszcsontja, nekünk azonban már nincs.
"Nem csak elvileg, gyakorlatilag is a Tudattól magára hagyott anyag a szétesés felé törekszik (entrópia)
Soha senki nem tapasztalt mást."
Akkor te még nem tapasztaltad ezek szerint, hogy a kicsi magból hatalmas fa lesz, és ehhez sem "Tudat", sem a termodinamika felrúgása nem szükségeltetik, csak fény, víz, levegő, meg talaj.
""És vajon miért haladt és halad a fejlődés a végtelenül egyszerű felől a végtelenül komplex felé?"
Nem halad semmi felé, csak változik. A zsákállatok pl egyszerűsödnek, az is evolúció. "
A zsákállatokból fejlődött állítólag az ember is ki, sok köztes állattal együtt. Minden faj fejlődik az evolúció szerint, miközben egyre komplexebb lesz minden.
" Elvileg az anyag a szétesés felé törekszik (entrópia) "
Zárt rendszerben. A Föld nem az."
De a világ az és benne minden csökkenő entrópia felé halad, holott fordítva kéne lennie :P.
Kedves Urak!
Már három példát is írtunk az evolúciós redukcióra... Az evolúciónál nem törvényszerű az, hogy az élőlények a komplexitás felé haladjanak.
"A zsákállatokból fejlődött állítólag az ember is ki, sok köztes állattal együtt. "
Nem igazán.
"De a világ az és benne minden csökkenő entrópia felé halad"
Te is egyetlen sejtből indultál ki, szóval a puszta létezésed is cáfolja az állításod.
@54: nem halad. Néhol lokálisan csökken, de globálisan nő. Amúgy semmi nem tiltja az entrópia lokális csökkenését, de amúgy még zárt rendszerben a globálisat sem. Statisztikailag, nagy léptékben nő - de időlegesen zárt rendszerben is csökkenhet spontán. Minél erőteljesebb és tartósabb a csökkenés, annál kisebb az esély a spontán megvalósulásra, de tetszőleges - de nem végtelen - nagymértékű és nagy időtartamú csökkenés sem nulla valószínűségű.
De ez az egész mellékes fizikai kitérő. A termodinamika II-nek, az entrópiának, ilyesminek semmi köze az evolúcióhoz. Akkor sem, ha egyesek szeretnék belekeverni.
Ja, aki pedig azt mondja, hogy magára hagyott rendszerben, tudat nélkül soha nem csökken az entrópia, annak ajánlom a befagyott pocsolyák tanulmányozását télen. Hogyan lesz a vízből jég? Hisz ez entrópiacsökkenéssel jár. Varázslat :)
""A zsákállatokból fejlődött állítólag az ember is ki, sok köztes állattal együtt. "
Nem igazán. "
Pedig de ! Az e szerint, folyamatos változással, miközben egyre komplexebbek lettek a fajok a gyűrűsférgektől a majmokon ét végül emberré lettél. Te ezt hiszed el. Gratulálok ! Légy vele boldog. ;-)
"De a világ az és benne minden csökkenő entrópia felé halad"
Te is egyetlen sejtből indultál ki, szóval a puszta létezésed is cáfolja az állításod."
Egy egyszerű sejtből lettem egy nagyon összetett, komplex szervegyüttes, azaz csökkent az entrópia, pedig nőni kellett volna. De hogy Mojóra is reagáljak. HA Nem a biológiai létet vesszük alapul ott is csökkent az entrópia, his rendezett csilagrendszerek alakultak ki rendezetlenül heverő ősrobbanás utáni spontán anyaghalmazokból, azaz itt sem stimmel valami. Nem jön ki ez sehogysem :XD.
"Pedig de ! Az e szerint, folyamatos változással, miközben egyre komplexebbek lettek a fajok a gyűrűsférgektől a majmokon ét végül emberré lettél. Te ezt hiszed el. Gratulálok ! Légy vele boldog. ;-) "
Mivel minden bizonyíték ezt támasztja alá. Kivéve a komplexitást, az még mindig hülyeség. Változásról van szó, nem komplexebbé válásról.
A zsákállatok pedig ettől még mindig nem az őseink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!