Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem fogadják el az...

Miért nem fogadják el az emberek az evolúciót?

Figyelt kérdés

Akik nem fogadják el, azoknak rossz hírem van, mert ez nem egy olyan dolog, amit az határoz meg, hogy pl. milyen a kedvünk, nem az a fontos, hogy tetszik-e, avagy sem. Ez egy tudományos tény (mármint, hogy ez egy létező, valós folyamat. Gyakran hallom, még szakértőktől is, hogy "nem voltunk ott", így valóban nehezen megtapasztalható, de attól még bizonyítható. Mi az, hogy "nem voltunk ott"? Nekem ez úgy hangzik, mintha azt akarná vele mondani az illető, hogy ez a folyamat már leállt (persze van az a (szintén gyakran hangoztatott tévhit), hogy az emberi evolúció leállt, de ez is hülyeség, aki nem érti, hogy miért, annak szívesen leírom). Mellesleg pont, hogy "ott voltunk". A paleontológia, már régóta "visszarepít az időben", a modern genetikai kutatások, pedig még jobban alátámasztják a leszármazási kapcsolatokat. Ha már itt tartunk, nem értem, hogy evolucionisták, miért mondják magukat darwinistának, mikor a neodarwinizmus a jelenleg elfogadott (kibővített) evolúciós szemlélet.

Szóval nem igazán értem, hogy ennyi (nem annyi, amennyit leírtam, hanem sokkal több) bizonyíték mellett, miért nem képesek elfogadni ennek a nagyszerű folyamatnak a valódiságát.

2017. aug. 21. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
15%

"Attól függetlenül, hogy természetesen az egyik oldalnak igaza van. "

Jah....neked mi ??? :XD.

2017. aug. 21. 20:32
 32/80 A kérdező kommentje:

Kedves Mojjo!

Be kell látnom (bár fájó), hogy tényleg nem lehet arra ösztönözni a kreacionistákat, teistákat stb., hogy elgondolkodjanak a tényeken, ezért teljesen igazad van. Bocsánat kéréssel, pedig igen is tartozom, mert teljesen jogtalan volt, amit írtam. Ennek nincs értelem. Mi leírunk valamit, ők leírnak más valamit és ennyi, nincs konklúzió, konszenzus. Engem érdekelne a "másik oldal" véleménye is, csak ha alapvető tudományos téziseket, tételesen hamisnak neveznek, akkor a vita, már a kezdetektől fogva meddő.

Amit írtál a darwinizmusról, az nagyon érdekes, én eddig még nem találkoztam a kifejezés pejoratív értelmezésével. Pl. Dawkins is írt ilyen jellegű könyvet. Folyam az Édenkertből - Darwinista elmélkedés az életről (River Out of Eden: A Darwinian View of Life).

2017. aug. 21. 20:37
 33/80 Mojjo ***** válasza:
86%

@30: Érdekes. Akik ezzel foglalkoznak, sőt, ennek szentelik az életüket, úgy tudják bizonyítva van.

@31: Az általam ott leírtak szempontjából ez teljesen lényegtelen.

2017. aug. 21. 20:38
 34/80 A kérdező kommentje:

Kedves #31/32

Itt nem arról van szó, hogy Mojjo "oldalának van igaza". Ez nem az "ő oldala", itt nem erről van szó, hanem arról, hogy, AMIT ÁLLÍT, az szisztematikusan igaznak bizonyul (de nem azért, mert Mojjo állítja)

2017. aug. 21. 20:40
 35/80 Mojjo ***** válasza:
97%
@32: Dawkins anyagilag érdekelt abban, hogy figyelemfelkeltő, erős címet adjon az írásainak. Tudod, ami triggereli az embereket :)
2017. aug. 21. 20:41
 36/80 A kérdező kommentje:

Hát ezt nem gondoltam volna róla...

De legalább "megvilágosodtam". Mondjuk tényleg nem túl szerencsés szó, hiszen nem magát a személyt, Darwint követjük, hanem az evolúciós elméletet (természetesen azt sem követjük, csak elfogadjuk), ellentétben pl. a sztálinizmussal, ahol valóban a személyt követik.

2017. aug. 21. 20:48
 37/80 A kérdező kommentje:

+ Mojjo:

Akkor milyen kifejezéseket javasolsz a vitatottak helyett?

Darwinizmus? (itt konkrétan az alapvető, Darwin által leírt koncepcióra gondolok)

Neodarwinizmus (a darwinizmus és a genetika társulása)

2017. aug. 21. 20:50
 38/80 anonim ***** válasza:
16%

"@31: Az általam ott leírtak szempontjából ez teljesen lényegtelen."

Nem lényegtelen, hiszen ha a veled vitázónak van igaza, akkor a te összes aggályod visszaszáll rád, de mint hogy te úgy értetted, hogy neked van igazad, akkor ez azért elég nagyképű, hogy te osztod az igazságot.

Miért nem mojjokerdesek.hu az oldal? Te elolvastad a fősodrású tudomány elképzeléseit, mást nem és ezt tartod az egyetlen igazságnak. Aki nem ért veled egyet azt meg leoltod...

Szerintem is van evolúció, azonban mivel ez nem bizonyított, így releváns más vélemény is. Főleg olyan, ami magában foglal némi környezeti hatásra történő változást.

Igazából te kérdező, szintén eldöntötted, hogy miben hiszel. Benne is van a kérdésedben, hogy miért nem fogadják el. Hát azért mert nem bizonyított. No meg azért amiről itt még nem volt szó, hogy ha az evolúció igaz, akkor te kedves kérdező Mojjóval együtt a majomtól származtok. Duena meg én akik nem hiszünk benne meg mondjuk Istentől. Egészségetekre ;-)

2017. aug. 21. 20:50
 39/80 A kérdező kommentje:

Na azért ilyen mélyre ne süllyedjünk...

Igen... a majom témára gondoltam.

Kedves barátom, a biológia nem definiál, olyan taxont, hogy majom, ezért nem is állítja, hogy tőlük származunk.

2017. aug. 21. 20:55
 40/80 Mojjo ***** válasza:
82%
@38: olvasd el újra, amit írtam. Próbáld meg értő jószándékkal átrágni magad rajta. Ha valami nem világos, segítek. Sőt, segítek most: van egy örökös vita, ezer és egy topicon keresztül, hozzászólások tízezreivel, ami emberek mérhetetlenül sok óráját emésztette fel. Ugyanakkor még soha senkinek nem sikerült meggyőzni a másik felet semmiről, sőt, többnyire senkit nem is igazán érdekel a másik fél véleménye. Bár tény, hogy az egyik oldalnak igaza van, a hozzászólásom lényege, hogy mind én magam, mind mindenki más - álljon bármely oldalon - feleslegesen öli az idejét ezekben a vitákban. Érted már, miért lényegtelen, hogy az általam képviselt oldalnak van-e igaza, vagy sem?
2017. aug. 21. 20:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!