Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem fogadják el az...

Miért nem fogadják el az emberek az evolúciót?

Figyelt kérdés

Akik nem fogadják el, azoknak rossz hírem van, mert ez nem egy olyan dolog, amit az határoz meg, hogy pl. milyen a kedvünk, nem az a fontos, hogy tetszik-e, avagy sem. Ez egy tudományos tény (mármint, hogy ez egy létező, valós folyamat. Gyakran hallom, még szakértőktől is, hogy "nem voltunk ott", így valóban nehezen megtapasztalható, de attól még bizonyítható. Mi az, hogy "nem voltunk ott"? Nekem ez úgy hangzik, mintha azt akarná vele mondani az illető, hogy ez a folyamat már leállt (persze van az a (szintén gyakran hangoztatott tévhit), hogy az emberi evolúció leállt, de ez is hülyeség, aki nem érti, hogy miért, annak szívesen leírom). Mellesleg pont, hogy "ott voltunk". A paleontológia, már régóta "visszarepít az időben", a modern genetikai kutatások, pedig még jobban alátámasztják a leszármazási kapcsolatokat. Ha már itt tartunk, nem értem, hogy evolucionisták, miért mondják magukat darwinistának, mikor a neodarwinizmus a jelenleg elfogadott (kibővített) evolúciós szemlélet.

Szóval nem igazán értem, hogy ennyi (nem annyi, amennyit leírtam, hanem sokkal több) bizonyíték mellett, miért nem képesek elfogadni ennek a nagyszerű folyamatnak a valódiságát.

2017. aug. 21. 15:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 A kérdező kommentje:

Én nem értek a kvantumfizikához, de régebben leveleztem a kvantummechanika egyik professzorával, és ő tételesen kijelentette, hogy az, hogy istent a kvantummechanikával lehet magyarázni, az hazugság.

Kérlek kifejtenél néhány dolgot, mert ezeket nem nagyon tudom összerakni:

"Az univerzumban minden energia. Az energia pedig információ!"

"Mi az atom? Energia."

"Itt nem Istenről van szó, hanem egy magasfrekvencián rezgő, tudattal rendelkező energia áramlásról!"

Ezek nekem elég zavarosak, de majd Mojjo hátha többet ért, ha akar írni (U.i.: Bocsi, hogy leugattalak, valóban nagyon sok ilyn kérdés van, de kifejezetten hasznos, mert meg lehet vitatni azt, hogy isten és evolúció nem egy placcon játszanak. Nem mellesleg az evolúció nem egy ideológia. Amúgy ha unalmasnak találod ezt a kérdést, akkor nyugodtan írd le a véleményed, a darwinizmus és neodarwinizmus kérdésről, mert kíváncsian várom, hiszen ezt is felvetettem a leírásban).

2017. aug. 21. 18:45
 22/80 anonim ***** válasza:
89%

"És még ti gondoljátok magatokat okosoknak? Röhej! "

Szó sincs róla, attól még tisztában vagyok alapvető tényekkel.

Mondjuk azzal, hogy a kvantumfizika soha semmilyen téren nem foglalkozott az evolúcióval, ergo eleve nincs semmi alapja sem értelme kvantumfizikával példálozni egy evolúcióról szóló kérdés alatt.

"Akkor megértenétek, hogyan működik körülöttetek a világ! Mert amit eddig tanultatok, annak 3/4 része hazugság!"

Miért is? Kvantum szinten nem minden ugyanúgy működik mint makroszinten. És? Ettől még amit eddig felfedezett a tudomány, az miért lenne hazugság? Semminek sem változott meg a működése egyik napról a másikra, a hegységek ugyanúgy képződnek, a kontinensek mozognak, a gravitáció, az evolúció is ugyanúgy működik ma is, mint a kvantumfizika előtt.

Hol itt a hazugság szerinted?

2017. aug. 21. 18:59
 23/80 anonim ***** válasza:
82%

"Akkor megértenétek, hogyan működik körülöttetek a világ! Mert amit eddig tanultatok, annak 3/4 része hazugság!"

Taníts minket, mester. Ez is lehetne egy mező a bingón: "mert kvantumfizika!" Az igaz, hogy az iskolában tanított ismeretek leegyszerűsítettek, elnagyoltak, hogy az... egyszerű emberek is megértsék. De semmiképpen sem hazugságok.

2017. aug. 21. 19:05
 24/80 Duenna ***** válasza:
14%

21es Kérdező + 22-es!

Amint mondtam, tanulmányozzátok a kettősrés kísérletet, ami a kvantumfizika fogalomkörébe tartozik!

Van egy foton, amit kettévágnak. A két fotont 20 kilométerre távolítják el egymástól, tehát nincsenek egymás közelében. Amikor az egyik fotonnal csinálnak valamit, a másik foton, amelyik 20 km-re van, és nem látja a párját, azonnal reagál, és ugyanazt csinálja. Vajon miért, és ez hogyan lehetséges? Ha ezt megértettétek, akkor léphetünk a következő lépcsőfokra, addig csak szájtépés van a ti oldalatok felől!

2017. aug. 21. 19:39
 25/80 anonim ***** válasza:
88%

Még mindig az evolúció a téma, szóval kinek a részéről is megy a szájtépés, kedves Duenna?

Hova menjünk tovább ha már az is kifog rajtad, mi az hogy evolúció?

2017. aug. 21. 19:44
 26/80 A kérdező kommentje:

Egyet kell, hogy értsek. Mellesleg ez az oldal szabályzatával ellentétes (ne off-olj!).

Amúgy azt nem értem, hogy ha mi ennyire materialisták, liberálisok (mondjuk ez nem igazán tudom, hogy jött ide) vagyunk , te pedig spirituális mester, meg nem tudom mi vagy, és mi semmit sem tudunk a kvantummechanikáról, ezért az egész tudományhoz hülyék vagyunk, ellenben te mindenhez értesz, hogy nem tudod megérteni és elfogadni az evolúciót, amely alapvetően egy nagyon egyszerű és nagyszerű gondolat (persze részleteiben már igen bonyolult).

2017. aug. 21. 19:51
 27/80 Mojjo ***** válasza:
95%

@21: Sorry, nem nagyon kívánok bővebben írni. Duenna egy egyen-ezós, nem igazán lehet vele mit kezdeni, de nem is kell. Nyugodtan hagyjátok, eljátszik magának, aztán majd megunja. Természetesen az írásaiból a kötőszavakat sem szabad elhinni - valószínűleg sírvafakadna és kegyelemért könyörögne, ha akár egy kezdő szintű kvantumfizika kurzust - na meg minden előtanulmányt, ami hozzá szükséges - el kéne végeznie. Az ilyen embereknek fogalmuk sincs, hogy miről szól a fizika, hogy az nem hangzatos és varázslatos mesék összessége, aminek hiszik, és nagyon nagyon más beállítódottságúak, mint amit ez a tudományág megkövetel, szóval a valós fizikatanulás kínzás lenne számukra.

Viszont hiába írnék bármit, vagy ír bárki más, konszenzus úgysem születik. Sem evolúció témában, sem kvantumfizikában, sem semmiben. Ezért untam meg ezeket a kérdéseket. Van csomó kérdés, ahol úgy alakul ki diskurzus, sőt, néha vita, hogy a másik felet is érdekli, amit írunk. Ezeknél a kérdéseknél erről nincs szó. Van két oldal, mindkettő kölcsönösen hülyének nézi a másikat és nem érdekli őt a másik oldal véleménye, illetve az ő szemszögéből agymenése. Attól függetlenül, hogy természetesen az egyik oldalnak igaza van. Teljesen terméketlen topicok ezek, és nem érzem, hogy megtérülne bármilyen szinten a beléjük fektetett energiám.

Nem kell bocsánatot kérned tőlem, én kérek tőled. Az, hogy azokat a mémeket betettem ide nagyban a fentiek miatt volt: egyszerűen frusztrál, hogy 500 ilyen topicban vagy 5000 hozzászólást megírtam, és úgy érzem, a világon semmi értelme nem volt.

2017. aug. 21. 20:08
 28/80 Mojjo ***** válasza:
95%

De még egy gondolat, ha már kérdezted a #21-ben, meg a kérdésedben is.

"Ha már itt tartunk, nem értem, hogy evolucionisták, miért mondják magukat darwinistának"

Az evolúció tényét felismerő és elismerő emberek magukat sem evolucionistának, sem darwinisténak nem mondják. Mint ahogy a gravitáció tényét felismerők sem mondják magukat gravitácionistának, vagy newtonistának, vagy einsteinistának. Az evolucionista/darwinista kifejezések gúnyszavak, amit az evolúciót elutasító emberek aggatnak az emberiség műveltebb felére. Ezzel az evolúció tényét elismerőket mintegy ideológia követőinek, illetve egy ember (darwin) nézeteit szajkózóknak állítják be. Ilyen egyszerű.

A fő kérdésedre pedig az a szintén egyszerű válasz, hogy mert nem fér bele a világnézetükbe.

2017. aug. 21. 20:14
 29/80 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert úgy hiszik, hogy Isten a bibliai időkben tudományos híreket is közvetített a prófétáknak. Mivel Isten nem hazudik, és a próféták sem, ezért minden szava igaz, ma is használható Isten által hitelesített tudományos könyvként.
2017. aug. 21. 20:18
 30/80 anonim ***** válasza:
13%
Nincsen bizonyítva az evolúció egyáltalán. Az egy tévhit hogy bizonyítva van, mert nincsen. Amíg valami nincsen bizonyítva, nyugodtan lehet hinni az ellenkezőjét.
2017. aug. 21. 20:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!