Tényleg visszafele menne az időben az ami gyorsabb a fénynél?
"A sötét anyagnak van hatása, hiszen kimérhető, hat az ismert anyagra, ezáltal tudunk következtetni a létezésére."
Persze, de CSAK gravitáció formájában ismerünk jelenleg hatást.
Azt írtam is.
Kérdés, hogy ebben a formában feltétlenül paradox lenne-e a létezése.
dq:
Tök jó, hogy belinkelted ezt a cikket. A konklúziót legalább elolvastad? Idézem:
"For those who insist on continuing to use the concept of relativistic mass, serious reflection and examination are required. Is it possible to have a completely consistent velocity-dependent mass integrated into the full theory of relativity? Here we have seen it can not. Thus, is it wise to use it even as a heuristic device, as it may lead to erroneous conceptualization? Later studies will require students to unlearn the concept as it is rarely employed in formal treatments."
"Miért hívod "sajátidőnek" a rendszerben levő események közötti t koordináta különbségét?
Olyan szép szó rá a "rendszeridő"."
Mert a kettő ugyanaz. De ha téged ezzel meg lehet téveszteni, akkor nem tudsz te semmit.
"Természetesen teljesen nonszensz hogy az egyik ember koordinátázása szerint az egyik esemény történik hamarabb, a másik ember szerint a másik. Ilyen nincs, nem is volt."
Két térszerűen szeparált eseményt vizsgálva ez a helyzet, akár tetszik neked, akár nem. Megint kiütközött, hogy egy laikus vagy, akinek fogalma sincs az alapokról sem.
A barmozásodat jelentettem a moderátoroknak. Ékes bizonyíték arra, hogy nem az én stílusommal van a baj. Meg arra is, hogy nem tudsz te tényleg az égvilágon semmit.
A te cikked meg a tieddel ellentétes konklúziót hoz ki.
Nem mintha ne lenne kismillióegy cikk erről. Ki ezt szereti, ki azt.
A cikket a benne található adatok miatt linkeltem, persze azok nem számítanak.
Wadmalac:
A gravitáció is hullámok formájában terjed. A lényeg az észlelhetőség. A tachionok paradoxonja egy elvi recept arra, hogy miért nem fordulhat elő ez a természetben a jelenlegi tudásunk szerint. A konkrét gyakorlati megvalósítása már részletkérdés.
> A c-nél gyorsabban mozgó dolog egy alkalmas vonatkoztatási rendszerből nézve úgy tűnik, hogy előbb ér célba, mint ahogy elindul. Ez pedig nonszensz.
> Két térszerűen szeparált eseményt vizsgálva ez a helyzet, akár tetszik neked, akár nem.
Az én cikkemet sem olvastad, mi? Az van benne, amit én is írtam: hogy a relativisztikus tömeg fogalma akkor kerül elő, ha a newtoni fizikában megszokott fogalmak viszonylatában akarod használni a tömeg fogalmát. Csak épp a relatvitáselmélet arról szól, hogy ezek értelmüket vesztik.
Rendkívül undorító a stílusod. Vagdalkozol ész nélkül, érvek nélkül, nem olvasol, nem értelmezel, nem gondolkozol, csak minősítesz.
A továbbiakban veled nem kívánok kommunikálni.
"A továbbiakban veled nem kívánok kommunikálni."
Menta zöldkéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!