Egyetértetek azzal, hogy Richard Dawkins megcáfolta Isten létezését?
Nemrég olvastam el a fent említett szerző "Isteni téveszme" című könyvét, és nagyon jónak találtam. Ez alapján tényleg valószínűsíthető, hogy nincs Isten.
Ti mit gondoltok? Richard Dawkins érvei mennyire meggyőzőek?
"Sem az energiamegmaradás, sem a tehetetlenség törvénye (lendületmegmaradás) nem korlátlan érvényű törvények már."
Ez meg olyan 20. századi érvelés. A planck görbe alatti terület valóban végtelen, csak aztán kitalálták a kvantáltságot, és mindjárt nem volt az.
Sem az alagúthatás sem a határozatlanság nem sérti a termodinamika főtételeit, illetve ami sértette volna, arról kiderült, hogy mégse.
Különben az atomenergia örökmozgó lenne, de az uránigénye miatt tudjuk, hogy nem az.
Az a baj veletek vallásosokkal, hogy kiforgatjátok az ateisták szavait, mivel képtelenek vagytok normális érveket felhozni isten létezése mellett. És emiatt bölcsnek hiszitek magatokat.
Miért kéne hinni egy olyan dologban, aminek a létezésére soha semmilyen bizonyíték nem szolgált?
Mit tisztázzunk? Alkottál egy istenfogalmat, hogy szerinted az az a dolog, amihez az ókori Mezopotámiában imádkoztak, hogy legyen szép az idő és jó a termés, aztán, hogy rájöttek, hogy az egésznek több köze van a meteorológiához.
Erre a logikára alapozva mondod azt, hogy az ősrobbanás sokkal legitimebb, mint egy isten aki teremtett, mert csak. Mert meteorológia. Az ősrobbanásra nincs bizonyíték egyenlőre, és láthatóan pont úgy borítja fel az alaptételeket, mintha legalábbis isten teremtette volna az univerzumot.
"Akkor vezesd le az érveidet Isten és az Ősrobbanás igazolható kapcsolatában."
Valójában én sosem mondtam olyat, hogy Isten felel az ősrobbanásért. Csupán annyit, hogy az ősrobbanásban hinni isten nélkül semmivel sem tudományosabb, mint istennel.
Nektek van az a beletörődésetek, hogy Isten nem létezhet, mert az eddigi istenekről kiderültek, hogy nem léteznek.
Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy nincs bizonyíték az Ősrobbanásra. Számtalan bizonyíték létezik rá, csak képtelenek vagytok utánanézni az állításaitoknak...
Az ősrobbanás létére utal a deutérium viszonylag gyakori előfordulása, a háttérsugárzás, a világegyetem tágulásának mértékéből is levezethető és még rengeteg egyéb bizonyíték van rá.
És ezzel szemben ott áll isten, akinek a létezésére semmilyen bizonyíték nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!