Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a tudat nem lenne a világ...

Ha a tudat nem lenne a világ sem létezne? Hol lehet ennek utánaolvasni természettudományban?

Figyelt kérdés

David Icke az ébred már az oroszlán első részében http://www.youtube.com/watch?v=wbVZmmg3V0c a végefelé azt mondta, hogy a tudósok szerint, ha tudat, pl emberi tudat nem lenne akkor a világ sem lenne. Valami olyasmit ecsetelt, hogy az emberi tudat miatt van anyagi világ.

Ezt meg tudnátok mondani, hol lehet tudományosan utánanézni ennek ? Miből jöttek erre rá ? Minden ezzel kapcsolatos kutatás érdekelne. köszi:-)

2013. júl. 24. 19:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/75 anonim ***** válasza:

Ha a tudat nem lenne a világ sem létezne?

De létezne. Nekem személyesen legalábbis ez a véleményem.

Hol lehet ennek utánaolvasni természettudományban?

Sehol. Ez filozófia, metafizika. Ezzel a természettudományban sehol nem tudsz rákeresni.

2013. aug. 9. 16:02
 52/75 anonim válasza:
74%
Sehol, mert ilyen hülyeséget nem állít a természettudomány.
2013. aug. 10. 22:57
 53/75 A kérdező kommentje:
Vagy csak nem tudsz róla. A növényeknek és baktériumoknak is van tudata.
2013. aug. 11. 15:23
 54/75 anonim ***** válasza:
84%

És hol tartják? A citoplazmában úszkál a tudat? Esetleg csak úgy van?

És mi volt azelőtt, mielőtt lett növény és baktérium? Azelőtt a kőnek is volt tudata?

Egyre több és több fölösleges változót viszel be - innen meg már lehet tudni, hogy rossz úton jársz :D

2013. aug. 11. 15:25
 55/75 anonim ***** válasza:
92%
A növényeknek és baktériumoknak nincs tudata. A tudatos gondolkodáshoz memória, nyelvi központ, és nem utolsó sorban intelligencia szükséges. Mondanom sem kell, hogy a növényeknek és baktériumoknak nincs nyelvi központja, és intelligenciája sincs, ami elengedhetetlen a tudatos viselkedéshez.
2013. aug. 11. 15:29
 56/75 Tom Benko ***** válasza:
100%
Definiáld a tudatot!
2013. aug. 12. 09:09
 57/75 anonim válasza:

"A növényeknek és baktériumoknak is van tudata."

Ezt a nappaliban, a köldöködet vakarva találtad ki?

2013. aug. 13. 08:56
 58/75 anonim ***** válasza:
15%

31-es vok és mivel azt dupla nulláztátok, most amit csinálok, úgy hívják: házhoz megy a pofonért. De most reménykedem, hogy nem csak olyan infantilis olvassa, aki azt hiszi, attól igaza lesz, ha lepontyoz másokat (magyarul vitaképtelen).

Tehát szerintem: minden egy tudatállapot kifejezése. A természet a baktériumon keresztül (IS) mondja ki önmagát. Így az nem pontos, hogy "tudata van" A fentebb említett tudatos gondolkodás a legmagasabb tudatállapot a hierarchiában ( az állatok gondolkodnak, csak éntudatuk nincs, ezért van amit kettővel fentebb írt valaki az intelligenciával és a beszéddel kapcsolatban).

Az éberség fokozásával növelhető. Az ember egy napon belül is végigéli ezeket a tudatállapot szinteket.

Az alvás fázisaiban -legmélyebb a kő tudatállapottal rokon ("mélyen aludtam, mint a kő, álomtalanul") majd a növényi és az álmodó tudatállapot jellegzetesen az állati tudatállapot szinttel szolidáris, a vágyak világa. Ébren emberi tudatállapot van és ihletett és intuitív állapotban ez "feljebb" van. Ha ez nem így lenne, egyszerűen nem lehetne megérteni egy műalkotást, nem lehetne létrehozni sem, és nem lehetne semmi "újat" felfedezni" A keleti buddhista, taoista tudatállapotra ható gyakorlatok a metafizikai éberség fokozásáról szóltnak eredetileg (most nem mennék bele, hogy ezt ma 99.99%-ban rosszul, károsan tanítják, csinálják, eredetileg a tradicionális iratokat olvasva ez egyértelmű) Az, hogy minden tudat és annak kifejeződése a buddhista tradíció így mondja: "mindennek buddha-tudata van". Olvasni viszont meg kell tanulni. Hiába írta meg Shakespeare a Lear királyt, ha nem tudom olvasni ( az olvasás szót tágabb értelemben használva, ha színházban figyelek és látom, értem, az is "olvasása")

-aa-

2013. aug. 13. 09:48
 59/75 Tom Benko ***** válasza:
72%
És még mindig nem mondtál semmi érteleset.
2013. aug. 14. 09:13
 60/75 anonim ***** válasza:
0%
(nem baj Tom, ne is törődj vele, én egy ilyen eset vagyok, értel)
2013. aug. 14. 09:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!