Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a tudat nem lenne a világ...

Ha a tudat nem lenne a világ sem létezne? Hol lehet ennek utánaolvasni természettudományban?

Figyelt kérdés

David Icke az ébred már az oroszlán első részében http://www.youtube.com/watch?v=wbVZmmg3V0c a végefelé azt mondta, hogy a tudósok szerint, ha tudat, pl emberi tudat nem lenne akkor a világ sem lenne. Valami olyasmit ecsetelt, hogy az emberi tudat miatt van anyagi világ.

Ezt meg tudnátok mondani, hol lehet tudományosan utánanézni ennek ? Miből jöttek erre rá ? Minden ezzel kapcsolatos kutatás érdekelne. köszi:-)

2013. júl. 24. 19:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/75 anonim ***** válasza:
93%

Ilyet nem mondtak tudósok.

Icke úgy hazudik, hogy remek politikus lenne belőle...

Tudat nélkül is van anyagi világ - ilyenformán nincs kapcsolat. A tudat csak egy reakció a világra, egy eszköz, amivel a túlélés és a szaporodás hatékonyabb lett.

Ezzel az erővel akkor a világ abban a pillanatban kezdett létezni, ahogy az ember megjelent? Vannak ilyen nézetek, de ezek a vallásosok között találhatóak, a tudományban semmi helyük nincsen :)

2013. júl. 24. 19:19
 2/75 A kérdező kommentje:

David Icke nem maga találta ezt ki valahol már Én is hallottam erről ezelőtt. Mutatott egy science folyóírat címlapját meg kvantumfizikai elméleteket. ezek a források nemlehetnek hamisak, mert akkor lebukott volna.

Szerintem jobban teszed, ha te is utánanézel és nem zsigerből reagálasz!

2013. júl. 24. 19:35
 3/75 anonim ***** válasza:
95%

a filmet nem néztem, (bocs ,nincs idő) csak a kérdésben levőkre:)

Tudat nélkül anyag- ezt kivétel nélkül mindig csak tudat állapította meg. Az anyag nem reflektál magára (főleg nem emberi szóval) Ez jelent valamit - legalább annyit, hogy tudat nélküli anyag a tudósok tudományos hipotézise.

Heisenberg írt erről- ha érdekel kikeresem, és mailben átküldöm - hogy a tudósok vágya, az "objektív megfigyelés" - és sajnos pont ez nem lehetséges. Mindig jelen van az Alany a tárgy megfigyelésekor. Bohr is elírta többször, döbbenten: a részecskék máshogy viselkednek, ha figyelik-

a fizikai idealizmus, mint ideológia igen érdekes, mert a tudósok méréseiből és megfigyeléseiből alakult ki.

A kérdés nem a természettud.-hoz tartozik. Létszemléleti , ontológiai, gnoszeológiai kérdés (filozófiához tartozik)

mailben küldök hozzá irodalmat, itt nincs kedvem a gyk-n, a sok objektív anyag lepontoz, és meguntam.

A buddhizmus - mint létszemlélet, mint metafizikai tradíció- főleg ezzel foglalkozik. Egyetlen tudati lét van - ezt járja körül, és könyörtelen logikával be is bizonyítja.- A nyugati filozófiák dilemmája, hogy a tudat határozza meg a létet (idelalista) vagy a lét a tudatot (materialista) duális, anyag és szellem kettősségére visz csak - de a tudati lét Egy. Ehhez nagyon is sok jó írást ajánlhatok (mailben) valamint ezt SAJÁT tapasztalatként kell megközelíteni átgondolni- ezek a tradicionális buddhista gyakorlatok.

-aa-

2013. júl. 24. 20:02
 4/75 anonim ***** válasza:
*Bohr is LEírta
2013. júl. 24. 20:04
 5/75 anonim ***** válasza:
David Icke egy barom :D
2013. júl. 24. 20:45
 6/75 anonim ***** válasza:
100%

Icke az egyik leghülyébb ember akit "ismerek"..

Utánanéztem, fizikusnak tanulok..

2013. júl. 24. 21:00
 7/75 anonim ***** válasza:
86%

Ember!

A világunk már 13 milliárd éve létezett, amikor még tudat nem volt sehol!

2013. júl. 24. 21:05
 8/75 anonim ***** válasza:
100%

Naszóval..

Heisenberg nem írt olyat, hogy tudat nélkül nincs anyag. Neki a határozatlansági relációt köszönhetjük, amiben azt fejti ki, hogy nincs pontos mérés a fizika világában, minden mért adat csak közelítő érték.

Az objektív megfigyelés egy félreértett téma. Pont emiatt, mert ahhoz, hogy ilyen témákat fel tudjon fogni valaki, nem elég a középiskolás fizika/matek. Többek között ezért magyaráznak bele minden hülyeséget a relativitásba és a téridőbe. A megfigyelő és a mért adat közötti összefüggés a kétrés kísérletnél volt először megfigyelhető, de ez nem bizonyított semmit, csak a fény kettős tulajdonságát, miszerint egyszer hol részecskeként, hol pedig hullámként funkcionál.

Tudat nélkül nincs anyag? A tudat nem önálló dolog, sok minden függvényében jön létre. Tetszés szerint módosítható, manipulálható, vagy akár meg is szüntethető. Ha nincs anyag, nincs világ a tudat sem tud létrejönni önmagában. Nincs elektromos jel az agyban, nincsenek neuronok, nincsenek idegek. Ezek nélkül aligha funkcionál bárki tudata.

2013. júl. 24. 21:11
 9/75 anonim ***** válasza:
87%

Hülyeség, az anyagi világ milliárd évek óta létezett azelőtt mielőtt megjelent az ember.

Eleve szánalmas, hogy egy focista akar beleugatni a tudományba.

2013. júl. 24. 22:47
 10/75 A kérdező kommentje:

Értem a fenntartásotokat David Icke személye ellen, de ezeket nem ő találta ki ! Valahol olvasta, sőt már Én is olvastam ilyenről valahol régebben tudmányos témában, már persze nem tudom felidézni milyen kontextusban és hol, ezért kérdezem itt.

A videoban amit linkeltem volt egy science folyóírtaból is kép és ez ténleg megjelent, ezenkívűl amerikai tudományos lapokban régen adtak ki ilyesmi elméleteket.

Aki azt írta fizikushallgató, az még lehet nem tanulta. Esetleg megkérném, hogy ezt kérdezze meg a kvantumfizika tanárától, hátha az tudja miről van szó és hol lehet elolvasni. A tudat nem pusztán emberi tudatot jelent. Előttünk itt élhettek más civilizációk vagy extradimenzionális lények. Régen nem volt a bolygóknak csillagoknak alakjuk csak gomoly gázfelhők voltak így tudom.

2013. júl. 25. 01:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!