Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a tudat nem lenne a világ...

Ha a tudat nem lenne a világ sem létezne? Hol lehet ennek utánaolvasni természettudományban?

Figyelt kérdés

David Icke az ébred már az oroszlán első részében http://www.youtube.com/watch?v=wbVZmmg3V0c a végefelé azt mondta, hogy a tudósok szerint, ha tudat, pl emberi tudat nem lenne akkor a világ sem lenne. Valami olyasmit ecsetelt, hogy az emberi tudat miatt van anyagi világ.

Ezt meg tudnátok mondani, hol lehet tudományosan utánanézni ennek ? Miből jöttek erre rá ? Minden ezzel kapcsolatos kutatás érdekelne. köszi:-)

2013. júl. 24. 19:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
Igen, te valószínűleg a határozatlansági elvről olvastál, amit nagyon sokan így értelmeznek, de ettől még nem így van :)
2013. júl. 25. 05:57
 12/75 anonim ***** válasza:
100%

Nem a határozatlansági elvről olvasott (illetve lehet, hogy azt is olvasta, de ez nem onnan jön).

A világot és benne az embert régóta vizsgálja az ember. E témával leginkább a filozófusok foglalkoznak, már legalább 2500 éve. Nagyon sokféle filozófiai megközelítés létezik a világ dolgainak magyarázatára. Ezek közül egy a a 18. században alkotott szubjektív idealizmus. Ez a nézetrendszer egyebek között azt vallja, hogy az anyagi világ csak az elme szüleménye, valójában csak a szellem létezik, az anyag annak leképezése. Ha ezt a nézetet elfogadnánk, akkor valóban azt kellene mondanunk, hagy a tudat nélkül nem létezik az anyagi világ.

Ez tehát egy létező filozófiai irányzat, amelynek azóta is vannak követői (főleg a vallási irányzatokban), és persze rengeteg exhibicionista szélhámos próbál megélni belőle. E tekintetben tehát semmi köze Heisenberghez, annál sokkal régebbi kitaláció. Hogy az említett úriember közönséges szélhámos, vagy ennek az irányzatnak a lelkes híve, az tulajdonképpen lényegtelen.

2013. júl. 25. 08:48
 13/75 Tom Benko ***** válasza:

A filozófiai részben. Icke-ről meg a pszichiátriai részben, mint alany.

Attól, hogy "olvasta valahol", még nem jelenti azt, hogy igaz, erre pont az ő könyvei a legjobb példa.

2013. júl. 25. 11:47
 14/75 anonim ***** válasza:
100%

Igen valószínűleg, ha óra után odamennék egy tanárhoz és megkérdezném, hogy:

-Tanár úr! Egy olyan kérdést szeretnék feltenni, hogy az anyag létezhet-e tudat nélkül, vagy mindent csak a gondolataink teremtenek?

(Gondolom itt már alakulna nála egy enyhe agyvérzés)

-Miért kérdez ekkora sületlenséget?

-Hát mert gyakorikérdéseken volt egy illető, aki feltett egy kérdést én válaszoltam neki legjobb tudásom szerint, de le lettem hurrogva, hogy nem értek hozzá, kérdezzem meg öntől.

-Na látja fiam, ezért nem kell ilyen oldalakra menni "okoskodni"...

Szóval ebbe így belegondolva, én rád bízom a téma boncolgatását és megfejtését..

2013. júl. 25. 12:26
 15/75 Platypus ***** válasza:
100%

Ez nem természettudomány, hanem tudományfilozófia. Szolipszizmus néven nézhetsz utána. A kifejezés latinul annyit tesz, "egyedül én létezem". Arról szól, hogy egyedül a saját létezésedben lehetsz biztos, minden mást csak a tudatod szűrőjén át ismersz. Az is lehet, hogy csak képzeled a világot. Érdekes gondolat, de nem vezet sehová, ezért a tudomány nem foglalkozik a következtetéseivel. Ha a világ nem létezik, akkor tök mindegy, hogy milyennek képzeled, vizsgálni sem érdemes.

[link]

2013. júl. 25. 16:43
 16/75 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, sőt egyáltalán nem korholna le, ha megkérdeznéd tőle, hanem azt látná, hogy egy értelmes ember, aki tudásra szomjazik :-D

Megmondhatod, hogy David Icke, mire alapozza, honnan olvasta ezt és gondolom elmondja ha tudja.

2013. júl. 26. 02:23
 17/75 anonim ***** válasza:
Bizonyára a tanár maga is nagy David Icke rajongó lehet, mi? ;)
2013. júl. 26. 02:33
 18/75 anonim ***** válasza:
87%
Egy normális professzornak azt mondod, hogy "David Icke ezt mondta..." páros lábbal fog kirúgni :)
2013. júl. 26. 08:32
 19/75 anonim ***** válasza:
21%
, amennyiben ez a normális professzor egy ló.
2013. júl. 26. 10:48
 20/75 A kérdező kommentje:

Nem hiszem egyébként, hogy David Icke ennyire elfogadhatatlan lenne az egyetemi tanárok között. Legfeljebb a Rotchildek szapulása miatt, félnek hogy őket is megszivatják, ha bántják a hatalmat. Szocializmusból átjött beidegződés lehet ez.

Mindennek nekem kell utána járnom ? A fórumon a kulcsszavak alapján ezt találtam. Valami ilyesmit hallottam én is http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__magia-okkultizmus__4..

Ez most mit jelent? hogyan kell érztelmezni? Icke is erre gondolt? Mi ennek a fizikai valósága?

2013. júl. 26. 13:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!