Teremtés vagy evolúció?
tegnap 16:31
Cáfoljak meg ezt meg azt? Megcáfolom, ha először megcáfolod előttem Isten létezését. :) Oké, most jön, hogy bebizonyítom az evolúciót, ha bebizonyítod Istent.
Én azt mondom, hogy az egyikhez nyitott szem, nyitott fül, és hit kell, a másikra azt mondom, hogy szintén hit kell, de ti azt mondjátok, hogy az tudomány. Ti magatok állítjátok, hogy tudomány, ha viszont az, akkor bizonyítsátok be, mert a tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló tevékenység és az ezen tevékenység során szerzett ismeretek összessége. A tevékenységnek bárki által megismételhetőnek kell lennie és végeredményben azonos eredményre kell vezetnie ahhoz, hogy az eredményt tudományos eredménynek nevezhessük. A tudomány eredménye egyetemes érvényű. Akkor???
Az utolsó hivatkozás arra bizonyíték, hogy vannak feltűnési viszketekségű emberek, de nem hinném, hogy ez az ősrobbanásos világkialakulás teóriájának avagy az evolúciós bizonyíték alapja lenne.
Van valószínűsége hogy van Isten. De először magyarázzátok meg ti hogy mi is Isten pontosan?
Én úgy hiszem olyasfajta Isten létezik akinek nem volt választása amikor megszületett az Univerzum. Gyakorlatilag egy szimmetriatörés volt. De te úgy se fogod fel. Olyan Isten amilyet a Biblia leír csak az emberek fejében létezik. A többi szavadra meg inkább nem reagálnék. Majd ha rendelkezel valami kis tudással a témában akkor beszélhetünk.
"Ti magatok állítjátok, hogy tudomány, ha viszont az, akkor bizonyítsátok be, mert a tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló tevékenység és az ezen tevékenység során szerzett ismeretek összessége."
Az evolucio tudomanyo llitas, alatamasztasara tudomanyos bizonyitekok vannak. Akinek ez nem eleg, az ne tegyen fel tudmanyos kerdeseket.
"döncike válasza:
"Emberek, ennyire nincs kézzel fogható bizonyíték az evolúcióra, hogy terelünk jobbra, terelünk balra, mintha pokitikusok lennénk?"
Tobben is mondtunk... az, hogy te ezt teljes mertekben ignoralod, az csak teged es a HITEDET minositi. Mivel latszik, hogy el sem gondolkodtal az eled letett ervekre, teljes mertekben ertelmetlen barmifele tovabbi erofeszites, mert csak egy provokator troll vagy."
"döncike válasza:
"kézzel fogható dologra lennék én kíváncsi. Nem elméletekre és felsorolásokra, hanem például egy leletre."
Aham, ezek szerint te az a fajta ember vagy, aki magjara kuldte volna azt, aki azt allitja, hogy a Fold a Nap korul kering, mert megis milyen "kezel foghato" bizonyitek van ra? Figyi, milyen bizonyitekokat tudnal erre az allitasra felhozni? Vagy csak ELHISZED azt a tudomanyos meset, hogy a fold a nap korul kering? :-D"
Döncike, szerintem meg te vagy a provokatív troll ;)
Az ateisták és azok akik Isten létezésében hisznek MIND szinte ugyanolyan erkölcsi és etikai tulajdonságokkal rendelkeznek.
Az ateisták(=evolucionisták) azért jó emberek, mert abba a társadalomba próbálnak meg beilleszkedni, amit az emberi civilizáció hosszú idők alatt felállított.
Azok akik Isten létezésében hisznek, azért jó emberek, mert megpróbálnak a Isten adta törvények szerint élni.
Való igaz, mindkettőben találunk hasonlóságot, és ez bezavaró, de attól még el lehet különíteni, hogy miért vagyunk jó emberek.
Mindkét fél nagyon "udvarias" előre engedi, hogy bontakozzon ki a másik (cáfold meg előbb te a teremtést/evolúciót).
Röviden:
Cáfolat az evolúcióra: le van írva a Bibliában, ma miért nem tapasztaljuk a jellemzőit? Ma miért nem alakulnak ki új élőlények?
Cáfolat a teremtésre: csak hablaty, aminek semmi tudományos magyarázata sincs, olyan mintha hinnénk abban a mesében, hogy a tündér teljesíti három kívánságunkat.
Az evolúció folyamatosan, most is működik, és azért nem tapasztaljuk mert generációkon keresztül, az élettartamunkhoz képest jóval lassabban működik.
A Repülő Spagettiszörny egyházat 2005-ben alapították válaszul arra, hogy néhány iskolában amerikában az evolúció helyett az intelligens tervező elméletet kezdték oktatni. [link]
Itt a Rep.Spagettiszörny egyház elérhetősége: [link]
Kunflex ne trollkodj.
"Az evolúció ma is működik."
Létrejönnek új fajok? Melyik a legutóbbi faj, amely létrejött?
Régiből újabb fajok jönnek létre? Melyek ezek? Melyik az amelyik legutóbb jött létre?
"kunflex válasza:
"Döncike, szerintem meg te vagy a provokatív troll ;) "
Szerintem teljesen korrekt volt az analogia, annal is inkabb, mert a kerdezo is elismerte, hogy nem tud kezzelfoghato bizonyitekot mondani az elmeletre, sot nincs is meggyozodve rola. Abban az idoben, amikor az inteligens dizajnert neven lehetett nevezni (isten), es ez volt az uralkodo nezet, olyankor bizony aki ilyen eretnekseget allitott, mindenfele "kezzelfoghato" bizonyitek nelkul, annak ez lett a sorsa. Szerencsere a tudomany ezen joval tulhaladott, nem csak az a tudomanyos bizonyitek, amit kezbe tudsz venni. Ez sajnos azzal a kellemetlen mellekhatassal jart, hogy a tudomanyos igazsagok megertese igenyel egyfajta absztrakcios keszseget, inteligenciat, jartassagot a tudomanyos modszertanok alkalmazasaban. Azok az emberek, akik erre nem kepesek, vagy lustak, butak, nincs idejuk ezzel foglalkozni, azok kenytelenek ezekben a tudomanyos modellekben HINNI. Ebbol sajnos sok felreertes szarmazik:
-a tudomanyos modellekben csak hinni lehet /es kell.
-azt allitva, hogy valaki nem HISZ egy allitasban, az szkeptikussa valik, es ezzel automatice a tudomany fole kerul.
Mivel ez a magatartas nagyon konnyu, nem igenyel kulonosebb erofeszitest szeles korben terjednek az altudomanyos es ezoterikus iranyzatok. Mint pl. az ID.
"Az ateisták és azok akik Isten létezésében hisznek MIND szinte ugyanolyan erkölcsi és etikai tulajdonságokkal rendelkeznek. "
Mivel a regeteg vallas parhuzamos kialakulasa, letezese ellenere minden kulturaban az alapveto erkorcsi normak ugyan azok, ezert szerintem esszeru feltetezni, hogy ezek belenk kodolt magatartasformak, amiktol csak extrem esetben van elteres. (gyermekkori traumak, mas szemelyisegi zavar)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!