Teremtés vagy evolúció?
Szent Ágoston ismerte fel, ha azt állítják, Isten az idő kezdetétől (akár "végetlentől végtelenig") létezett, tehát Isten létezését az időben magyarázzák, az problémát okozhat, ha kiderül, hogy az idő maga nem végtelen. Ezért azt mondta: Isten teremtette az időt is (és minden mást), Isten az idő fölött áll, ezzel kikerülte ezt a támadást.
Kunflex, amit levezetsz Isten nem létéből, igaz. Ez az igazság. (Persze a vadász példa nem jó, mert az a célja, hogy elejtse, hazavigye és megsüsse vagy eladja, stb.)
Az idő korlátos a múltban. Ez a megfigyeléseinkből adódik. Volt egy időpont, ami előtt 1 másodperc nem valósult meg, mert az univerzum akkor nem létezett.
"Emberek, ennyire nincs kézzel fogható bizonyíték az evolúcióra, hogy terelünk jobbra, terelünk balra, mintha pokitikusok lennénk?"
Tobben is mondtunk... az, hogy te ezt teljes mertekben ignoralod, az csak teged es a HITEDET minositi. Mivel latszik, hogy el sem gondolkodtal az eled letett ervekre, teljes mertekben ertelmetlen barmifele tovabbi erofeszites, mert csak egy provokator troll vagy.
"kézzel fogható dologra lennék én kíváncsi. Nem elméletekre és felsorolásokra, hanem például egy leletre."
Aham, ezek szerint te az a fajta ember vagy, aki magjara kuldte volna azt, aki azt allitja, hogy a Fold a Nap korul kering, mert megis milyen "kezel foghato" bizonyitek van ra? Figyi, milyen bizonyitekokat tudnal erre az allitasra felhozni? Vagy csak ELHISZED azt a tudomanyos meset, hogy a fold a nap korul kering? :-D
döncike!
Jó a felvetésed, igazad van, nem fogadom el, mert nem tudsz bizonyítékot hozni, hogy a Nap körűl mi keringünk és nem fordítva.
De nem állítottam, hogy a Föld forog a Nap körűl, miután erre szintén nincs bizonyíték számomra. Viszont az én szemszögemből tök mindegy, hogy melyik forog melyik körűl, mert részemről sem az egyik, sem a másik semmit nem változtat. Az viszont, hogy a "tudomány" azt állítja, hogy a semmiből lettünk, az állatokból vagyunk, és nincs célunk, mert mindennek a vége pusztulás, ezek olyan tételek, melyek bizonyítást követelnek. Ez viszont már nem mindegy az én szemszögemből, hogy mi a válasz, de az, hogy mi forog mi körűl, nekem tök mindegy. Felőlem az Orion-köd is lehet az univerzum közepe, semmit nem változtat semmin. De ha azt mondod, hogy majomszármazék vagyok, egysejtűből lettünk ilyenek, és a halál után nincs semmi, akkor nincs következménye a tetteimnek, elmegyek egy bankba, lelövök mindenkit, majd végigerőszakolom a várost, rágyújtok, iszok, füvezek, mert kit érdekel, hogy egy év múlva, vagy 20 év múlva halok meg, akkor legalább úgy élek, ahogy akarok.
"De ha azt mondod, hogy majomszármazék vagyok, egysejtűből lettünk ilyenek, és a halál után nincs semmi, akkor nincs következménye a tetteimnek, elmegyek egy bankba, lelövök mindenkit, majd végigerőszakolom a várost, rágyújtok, iszok, füvezek, mert kit érdekel, hogy egy év múlva, vagy 20 év múlva halok meg, akkor legalább úgy élek, ahogy akarok."
Vilag eletemben megvetettem az olyan embereket, akik csak azert viselkednek "ember" modjara, mert egy teremto isten megkoveteli toluk. Az embertarsainkkal valo torodes es a felelos magatartas az evolucios gondolattal nem all ellentetben, ezt csak aok allitjak, akik vallasi bigottizmusban szenvednek. Az ismeroseim kozott tulnymo tobbsegben vannak az ateistak, es meg kell, hogy mondjam joval ertekesebb tagjai a tarsadalomnak, ami az altaluk vegzett munka erteket, a gyermekeik szamara megtermetett csaladi meleget, a tagabb kozossegben betoltott szerepuket illeti. Egyatalan nem igaz az altalad felvazolt "tipikus ateista" kep.
Az eroszakolasra pedig leginkabb azt tudnam mondani, hogy egy katolikus siman elkovetheti az altalad leirt szornyusegeket, majd vasarnap elmegy a templomba, meggyon es kesz.... fel van oldozva. Megsem teszik ezt a katolikusok, es miert? Ha te csak azert nem, mert ezt mondja az isten, akkor egy beteg allat vagy! A tobbseg azert nem, mert az emberi termeszet nem ilyen. Es kapaszkodj meg, az ateistek se ilyenek.
A bolygok mozgasarol leirt gondolataidat inkabb nem is kommentalom. Maradjunk annyiban, hogy az is teged minosit.
döncike, tévedsz, nem vázoltam általános dolgokat, magamról beszéltem. Én csinálhatnám ezt, avagy amazt, ki, vagy mi az, mi megállít? Te? Mert? 200 év múlva egy ember nem lesz, ki emlékezne rád...Sem így, sem úgy, és hiába végzel el hatalmas dolgot, Zrínyire sem emlékeszik senki, mára pusztán már csak egy név. Mi a törvény, mi megállíthat? A ti törvényeitek? Áthágom, és? Én alkotok magamnak szabályokat, de lehet, hogy ellentétben állnak a tieitekével, és? Mint mondottam, senki nem lesz, ki rám, vagy rád emlékezni fog pár száz év múlva, mint ahogy dédnagyapádra sem emlékszik senki, és teljesen mindegy, hogy mit tett 70-90 év alatt mára már.
Ez az evolúció. Fejlődni akarsz? Lépj ki mások törvényeiből, és mindent megtehetsz. Mekkora értelem....
"nem vázoltam általános dolgokat, magamról beszéltem. Én csinálhatnám ezt, avagy amazt, ki, vagy mi az, mi megállít?"
Ezt irtad: "elmegyek egy bankba, lelövök mindenkit, majd végigerőszakolom a várost, rágyújtok, iszok, füvezek, mert kit érdekel, hogy egy év múlva, vagy 20 év múlva halok meg, akkor legalább úgy élek, ahogy akarok."
Ebbol az derul ki, hogy igy akarsz elni, csak az tart vissz, hogy ez az istened parancsa ellen van.
"Mi a törvény, mi megállíthat?"
Most legyel oszinte: csak azert nem gyilkolsz, mert tiltja egy torveny??? Ugye nem vagy ekkora allat??? Ha nem, akkor miert kellene egy isten, aki megtiltja? Ha isten azt mondana, hogy olj, akkor olnel?
" Én alkotok magamnak szabályokat, de lehet, hogy ellentétben állnak a tieitekével, és?"
Ez teljes mertekben irrelevans ebben a kerdesben. Az egyen minden eseteben azt a szabalyrendszert kell kovesse, amit a kozossege alkot. Kulonben a kozosseg kiveti magabol. Ez minden tarsadalomban igy volt. A vallasos katolikus, es a modern materialista idokben is.. ezen senki nem valtoztathat, mert a tarsadalom, isten letetol vagy nemletetol (es hittol) fuggetlenul igy mukodik.
"mondottam, senki nem lesz, ki rám, vagy rád emlékezni fog pár száz év múlva, mint ahogy dédnagyapádra sem emlékszik senki, és teljesen mindegy, hogy mit tett 70-90 év alatt mára már"
Ennek a kerdes szempontjabol mi a jelentosege? Ha nincs evolucio, akkor ki fog emlekezni a dednagyapadra? Es ha van? Nincs kulonbseg.
"Ez az evolúció. Fejlődni akarsz? Lépj ki mások törvényeiből, és mindent megtehetsz. Mekkora értelem...."
(nincsenek olyanok, hogy masok torvenyei!!) Ez egy szelsosegesen individualista felremagyarazasa az evolucios gondolatnak: ha az egyen nem koveti a csoport altal ra kenyszeritett iranyt, akkor a csoportbol kivetik, es mivel az egyen, a csoporton kivul nem eletkepes, nem tud tuleleni, nem jelent stabil evolucios valtozast. A viselkedes kiveszik, a csoport tobbi tagja (istenhittol fuggetlenul), az elrettento peldat latva jobban koveti a felallitott szabalyokat. (ez a buntetesvegrehajtas mindenkori celja)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!