Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Evolúció: milyen folyamat...

Evolúció: milyen folyamat során alakult ki a csont az élőlényekben?

Figyelt kérdés
szept. 19. 18:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/123 Jeffrey Spender ***** válasza:
100%

# Pombe

Mely Ediakara-kori lágytestű élőlényből lett a Pikaia ?

szept. 25. 15:37
 42/123 Pombe ***** válasza:
47%

"ne beszélj mellé, itt most nem a laborkörnyezetről beszélünk."

Pedig a laborkörülményekben lezajló evolválás se előre kiszámítható, mert nem tudjuk, hogy milyen evolúciós kísérleteket, milyen eredménnyel fognak végrehajtani 50 év múlva.

A te logikád szerint akkor az űrhajóépítés is véletlenszerű, hiszen nem tudható, milyen űrhajók lesznek 100 év múlva, és nyilvánvalóan lesznek véletlenek is, amik majd meghatározzák az űrhajó elkészültének időpontját, alakját, kivitelezését stbstb. Pl. a Szaturnusz legnagyobb holdjának felszínén, a Titanon, hatalmas metánból és etánból álló tavak vannak, és oda majd egy spéci tengeralattjáróval felszerelt űrhajóval fognak menni, ami totál véletlen lesz. Ha ez a hold nem lenne, akkor sosem készítenénk majd ehhez a közeghez való spéci technikájú tengeralattjárót és űrhajót.

szept. 25. 15:44
 43/123 anonim ***** válasza:
31%

40

"A szelekció nem véletlenszerű, és kész."

A dobókockás játék véletlenszerű? Dobsz a kockával: 1-es. Majd lépsz 1-et, és azt mondod: nem véletlenül léptem 1-et, hanem mert a kocka azt mutatta "és kész" :D így érvelsz te.

szept. 25. 15:46
 44/123 Pombe ***** válasza:
52%

A szelekció ez.

Szükség van egy 5-ösre, ezért 100 kockával egyszerre dobok, és akkor tuti lesz közötte 5-ös, és azt nem véletlenszerűen kiválasztom.

Én így érvelek.

szept. 25. 15:52
 45/123 A kérdező kommentje:
Pombe-től nem kérek több kommentet. Nem tetszik a stílusa, hozzáállása a dolgokhoz. Ne írjon ide.
szept. 25. 15:58
 46/123 Pombe ***** válasza:
51%

Jaj, de kár...

Elnézést. Mivel tudnálak kiengesztelni? Esetleg adnál útmutatót arra nézve, hogy neked milyen válaszok felelnének meg?

szept. 25. 16:05
 47/123 anonim ***** válasza:
26%
Szükséged van egy 5-ösre? Véletlenül arra? Véletlenül. Itt most konkrétan nem a szelekció véletlenszerűségét fejtegetem, hanem ennek okát, ami a környezet véletlenszerűsége, még ha visszacsatolva az evolúció is alakítja a környezetet valamennyire. Összességében a folyamat véletlenszerű ezek alapján, a tudomány szerint, nemde? Mondom összességében, de ezt te nem érted, szerintem. vk
szept. 25. 16:07
 48/123 A kérdező kommentje:

Ne írj többet ide, légyszíves. Ennyi az egész.

szept. 25. 16:14
 49/123 Pombe ***** válasza:
39%

"Összességében a folyamat véletlenszerű ezek alapján"

Igen. Egyetértek. Hiszen írtam, hogy az evolúció története nem egyenértékű a darwini evolúcióval, vagyis magával az algoritmus működésével. Az előbbi nem kiszámítható, és természetesen a véletlenek befolyásolják.

De azt is említettem, hogy ez minden létező folyamatra is igaz lesz, amelyiknek a története a végtelenbe tart. A technika alakulása is összességében véletlenszerű is egyben. Aszerint fog alakulni, hogy milyen új anyagokra lelünk, milyen fizikai lehetőségek állnak rendelkezésünkre, ill. saját magunk is előre nem kiszámítható problémákat teremtünk... stbstb.

Pl. a klímakatasztrófa réme arra ösztönzött minket, hogy intenzíven kutassunk az autók működtetéséhez szükséges alternatív üzemanyagok után. A kutatásaink során olyan problémákba ütközünk, amikre előtte álmainkba se gondoltunk volna, és nélkülük sose fedezzük fel azt, amit a probléma megoldására kitalálunk.

szept. 25. 16:25
 50/123 Pombe ***** válasza:
39%

"Ne írj többet ide, légyszíves. Ennyi az egész."

Csak indokolj, légyszi. Ennyi az egész.

szept. 25. 16:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!