Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Evolúció: milyen folyamat...

Evolúció: milyen folyamat során alakult ki a csont az élőlényekben?

Figyelt kérdés
szept. 19. 18:02
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/123 Pombe ***** válasza:
42%

Ezeknek semmi köze a csont kialakulásához, se az univerzum állandó változásához, se ahhoz, hogy megmagyarázd, miért kezdted el személyeskedve, gyűlölettől habzó szájjal minősíteni a programozói képességeimet, sőt, arra se adtál semmiféle magyarázatot, hogy egyáltalán miért vagy ennyire engesztelhetetlenül mérges rám?

Valamiért erre találtam - tök véletlenül: "Az individuálpszichológia vezette be a kisebbrendűségi komplexus fogalmát. Eszerint az ember születésétől fogva az egója felsőbbrendűségi érzésétől vezéreltetve arra törekszik, hogy uralkodjon környezetén, és hatalmát afelett erősítse."

Kezdheted, ahogy írod, de csak magaddal játszhatsz. Mondjuk - a látszatválaszok rengetegét gyártva - eddig se nagyon csináltál mást.

Miért ennyire leküzdhetetlen probléma neked az, hogy valamiben valaki jártasabb, mint te? Pl. sadam nálam jártasabb a biológiában, evolúcióbiológiában, genetikában, és alighanem még egy két tudományágban. :)

Tevenyereggyartonak is nem egyszer kénytelen voltam igazat adni, és így tovább.

Simán le mertem írni ezeket. Neked ezt tenni miért probléma mással szemben? - amikor még egy egyetem kapuját se láttad belülről, nem szólva az olyanokéról, amiket ez a téma érint.

Egyszóval...

Hess... hess... :)

szept. 26. 14:56
 92/123 anonim ***** válasza:
38%

Mégis itt vagy:D téged is próbáltak már innen elhessegetni:D

Szerintem ez jelent valamit nem?

Nagyon sok kérdésnél találkoztam már azzal, hogy pombét "kedvelik" :D úgy-e?

"Miért ennyire leküzdhetetlen probléma neked az, hogy valamiben valaki jártasabb, mint te?"

mert ennek eddig nem adtad semmi jelét itt, és máshol sem.

Van a lexikális tudásod, amit elismerek, jártasabb vagy sok mindenben , de amikor a saját fejedből analógiát állítasz vagy érvelsz, akkor mindig nagyon félre megy, amit nem értek...

sadam, tevenyereggyártó teljesen más mint te. Nem véletlenül habzok rád:D és nem vagyok ezzel egyedül szerintem... véletlenül?

Ők elég jól érvelnek, és a stílusuk is teljesen más, emberségesebb.Nem vagyok gyűlölködő, ellentétben azzal amit állítasz.

Beismerem, nem tudok programozni, csak egy gyerek szintjén, meg is mutatom, lehet nevetni rajta, nem vág földhöz, csak saját örömömből csinálom, és soha nem is tanultam ilyet, csak magamtól. Nem vagyok magasan, ezért nem is esek nagyot, nem félek, ha saját véleményem is van a dolgokról, amik néha szembe mennek a tudománnyal...de véleményeddel ellentétben nem teszek magasról a tudományos álláspontokra sem.

Na mindegy, nem vagyok phd-s és ezt nem is bánom.

Tessék itt a tudományom a progizással kapcsolatban:

[link]

egymásba írok egykét ciklust, feltételeket szabok, de nem tudom mi az az ojjektum...

majd arra is sor kerül egyszer talán, de ha nem az sem baj. Tudod nem mindenki azért nem megy egyetemre mert hülye hozzá. És az egyetem sem jogosít fel téged arra, hogy engem gyűlölködőnek vagy putyinimádónak titulálj.

szept. 26. 15:29
 93/123 Pombe ***** válasza:
46%

#92: "Mégis itt vagy:D téged is próbáltak már innen elhessegetni:D"

Én az általad #90-ben felvetett témát hessegettem, nem téged. Semmi olyan elvárásom nem lehet veled szemben, hogy te innen menj el, vagy ne szólalhass meg. A @Kérdező azt hiszi, hogy lehet ilyen elvárása, csak mert egy kérdést kiírt. Természetesen a kérdés kiírása nem jár semmiféle olyan alanyi joggal, hogy ettől ő a tulajdonosává válna a rovatnak.

#92: "de amikor a saját fejedből analógiát állítasz vagy érvelsz, akkor mindig nagyon félre megy, amit nem értek..."

De azért ugye azt észrevetted, hogy pl. Tevenyereggyarto ezt írta neked?:

#61: "Tényleg nem érted amit írnak vagy csak élvezed a figyelmet?"

Ő értette, és baromira csodálkozik, hogy neked ez miért nem megy. sadam is pontosan értette a részemről írt véletlenről írtakat, és ő is csodálkozott, hogy egy egyszerű állításon mit nem tudsz felfogni (sadam): "Egy úton véletlenszerűen vannak elszórva kátyúk. Te úgy mész rajta, hogy kikerüld őket. Szerinted a mozgásod véltelenszerű?"

Szerintem teljesen érthetőek voltak az analogonjaim, és jól magyarázták a tudomány álláspontját. Ne haragudj, ha csak arra tudok gondolni, hogy vagy komoly gondok vannak a felfogóképességeddel, vagy egyszerűen dafke gyűlölködsz (én az utóbbira tippelek). Tevenyereggyarto is el volt képedve azon, hogy mit nem tudsz felfogni az #59-es társasjátékos megjegyzésen, amikor ez nyilvánvalóan akár egy végzős, értelmes ált. iskolás gyereknek se okozna gondot.

Oké, hogy megkritizáltad azt, miszerint nem látod működőképesnek azt a rendszerszemléletet, amiben az Univerzum állandó változása egyúttal azt is jelenti, hogy minden lehetséges változaton átmegy, de erre ugye ott volt az entrópia magyarázatom, és a többi... Mi tehát még az ellenérzésed ezzel kapcsolatban?

A @Kérdezőnek ez az alapállítása: "Véletlen volt. A földi élet is véletlen, véletlenül kialakult, ahogyan véletlenül az ember is megjelent."

Ez az állítás elképesztően nevetséges!!! Konkrétan hülyének nézi a szakembereket. Ők is látják a képet:

[link]

Hogy lehet azt hinni az evolúcióbiológusokról, hogy szerintük egyetlen egy bolygón, és csak itt, olyan véletlenek tömege jött össze egymás után megállás nélkül, hogy ez a sor kialakuljon??? Hogy lehet ilyen imbecillisnek nézni a tudomány képviselőit? Azok csinálják ezt a szalmabáb érvelést, akiknek halvány lövetük sincs az evolúció működéséről, vagy ismerik, de azt is tudják, hogy a nép tök hülye az evolúció elmélethez, mivel a plebsz az elméletből csak a véletlen szót ismeri, és az ilyen hittérítő propagandistának az a célja, hogy totál idiótákként mutassa be a biológusokat és evolúcióbiológusokat, paleontológusokat... stb.

És te beálltál az ilyen hittérítők mögé. Vagy tudatosan, vagy mert egyszerűen nincs elég eszed megérteni az evolúció működését (attól félek, inkább a tudatos az igaz).

Nem kellene olykor magadra nézve is önkritikusan nézni? Még mindig itt a kérdés, hogy ismered az egy szem őrültről a viccet, amelyik szembemegy a forgalommal, és az őrült csak azért nem képes értelmezni tudja maga körül a tényeket, mert ehhez nem elég értelmes, vagy nem eléggé körültekintő, vagy mert túlontúl öntelten magát képzeli mindenek fölé?

#61: "sadam, tevenyereggyártó teljesen más mint te."

Akik velem értettek egyet. Szóval mi a helyzet azzal a viccel?

Én ugyanazt mondom, amit ők, csak a modorom kibírhatatlanná válik, ha látom a butaságot és a hazudozást, ill. ők idővel egyszerűen rálegyintenek ezekre, és nem veszik fel makacsul a küzdelmet (pl. sadam, ahogy a @Kérdezőről látta, hogy értelmetlenség... röppent is). De más különbség nincs. A helyes érveket el kell fogadni a kibírhatatlan nagyképűtől, a gonosztól is, mint ahogy a jótól és szerénytől is.

#61: "Tessék itt a tudományom a progizással kapcsolatban:"

Oké. Ügyes, de én azt javasolnám, hogy a programozásról akkor beszélgessünk (és akkor sértegessük ezzel a másikat), ha az a téma.

szept. 26. 16:28
 94/123 anonim ***** válasza:
51%
És pombe, ahhoz is vastag bőr kell, hogy te hessegess el engem valaki kérdése alól, miközben már előtte a kérdező téged nyilvánított nemkívánatossá... ez vagy te. Én meg orosz imádó... mikor konkrétan leírtam, a véleményem ami határozottan semleges, de te értelmetlen, vagy azt kell feltételezzem, okkal, nem pedig személyeskedésből.
szept. 26. 16:33
 95/123 anonim ***** válasza:
51%
a sz4rt vissza a lóba, tipikus esete ez most részedről.
szept. 26. 16:34
 96/123 anonim ***** válasza:
51%

hess...hess...?

ezek szerint:

A dedós gyerek orrában fütyörésző vezérfikának is fejlettebb kommunikációs képessége van mint neked pombe.

progizás? mutass már valamit.

szept. 26. 16:45
 97/123 Pombe ***** válasza:
34%

#94: "És pombe, ahhoz is vastag bőr kell, hogy te hessegess el engem valaki kérdése alól, miközben már előtte a kérdező téged nyilvánított nemkívánatossá... ez vagy te."

Oké, visszavonom. Neked a felfogóképességeddel vannak komoly gondok, és nem rosszindulatból vagy ilyen. Ez vagy te. Így tényleg értelmetlen minden vita.

Magamtól(#93): "Én az általad #90-ben felvetett témát hessegettem, nem téged. Semmi olyan elvárásom nem lehet veled szemben, hogy te innen menj el, vagy ne szólalhass meg. A @Kérdező azt hiszi, hogy lehet ilyen elvárása, csak mert egy kérdést kiírt. Természetesen a kérdés kiírása nem jár semmiféle olyan alanyi joggal, hogy ettől ő a tulajdonosává válna a rovatnak."

Szerintem megint az a helyzet, hogy ezt Tevenyereggyarto és sadam is értette. Csak neked nem megy. :D

Csá!

szept. 26. 16:48
 98/123 anonim ***** válasza:
66%

Azért nézd meg a 96-osat, abban van a lényeg.

ki érit ezt hogy hess hess :D baromfinak nézel tudom :D

szept. 26. 16:54
 99/123 Pombe ***** válasza:
48%

#96: "progizás? mutass már valamit."

Miért kéne? Én nem sértegettelek ezzel. Említettem, hogy programozok is, ha kell. Vagy elhiszed, vagy nem.

De azért...

Ugye ezt írod ebben a topikban: "még régen tatyó voltam"

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

Pombe(#103): "Az assembler (továbbiakban asb) nem kezdetleges, ma is használják gőzerővel, ott..."... stb.

Miért kellene nekem többet igazolnom ennél itt?

Mellesleg akkor még más voltál. Elképesztő csoda történt ott a #106-ban (persze csak azóta nézek erre csodaként, amióta megtudtam, hogy milyen embert vagy): "és igen, assembler helyett comp-ot írtam, bénáztam, az assembly-t az assembler alakítja át."

Nem tudom később mi történt veled, de azóta elképesztően nagyképűvé, és vitaképtelen tahóvá változtál. Kár.

#96: "A dedós gyerek orrában fütyörésző vezérfikának is fejlettebb kommunikációs képessége van mint neked pombe."

Azért, mert mondtam neked, hogy hess, hess a témáról? Hát most itt egy munkatársamnak is ezt mondtam, amikor elém és a kávém közé állt. Vigyorgott egyet, és arrébb ment. Nem vagy kissé túl szenzitív? Mondhatni, betegesen? Vagy csak kétségbeesésedben kavarsz vihart a biliben? Ha nem találsz rajtam fogást, akkor önigazolás gyanánt gyártasz egyet? Hm? Azért ez is egy kicsit beteges..., bocs' :)

Ugye azért erről nem feledkeztél el mindezek előtt? - úgy hogy előtte semmivel se bántottalak meg itt:

Tőled(#81): "végtelen távol, még az évmilliárdoktól is...kb mint te és a programozás: látod ez is evolúció, a gyakorlócsendőrből pombe lett, a madár pedig a programozás: sokkal rövidebb, kifelezőbb lett."

Mellesleg ezt a madaras, gyakorlócsendőrös, kifelezőbb szóhalmozásodat alighanem magad se érted, de nyilván ez is valami sértegetés akart lenni... (kifejezőbb? - bár ez se sokat segít...) :D

Egyszóval újra tévedtem. Nem csak a felfogóképességeddel van baj, hanem rosszindulatú is vagy. Gyászos kombó. :(

szept. 26. 17:30
 100/123 sadam87 ***** válasza:
60%

"Teljesen értem amiket írsz, de erre nem kaptam választ: Hol kerül a rendszerbe a "nem véletlen" összességében?"

Rögtön ezzel kezdtem: "Nem véletlen. Ha véletlen volna, akkor nem függene a kátyúk eloszlásától. De függ."

Pont itt.

"Mi az alapvető különbség egy folyó közt ami arra folyik amerre a völgyek viszik, és közöttem, amikor a kátyúkat kerülgetem ?"

Semmi. A folyó folyása sem véletlen: mindig lefele folyik.

"És akkor most alapvetően determinizmus van, vagy létezik a quantum véletlen?"

A kvantum véletlen nem tudom, hogy jön ide (meg azt sem, hogy miért nem lehet leírni rendesen magyarul a kvantum szót). Makroszkópikus szinten a világ elég jól leírható determinisztikusan. Számos determinisztikus modellt használunk, ami remekül működik. Például ilyen a természetes szelekció modellje is.

szept. 26. 18:21
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!