Evolúció: milyen folyamat során alakult ki a csont az élőlényekben?
Az assembler-es fogás elég gyenge, de ez van:
a "kezdetleges" kifejezés ami: nem zárja ki azt hogy még ma is használják.
Attól még egy régen kifejlesztett dologról van szó, ergo lehet kezdetlegesnek nevezni, ez az állítás nem állítja azt, hogy ma ne használnák, de hát mit várok egy "hess hess" kommunikáció használó valakitől? Hogy megérti? Nem, nem várom.
"Mellesleg akkor még más voltál."
Igen, veled szemben. Azóta jobban "megismertelek",(:D) és így álok hozzád.
Hess!
100
sadam, köszönöm a válaszod.
"A kvantum véletlen nem tudom, hogy jön ide (meg azt sem, hogy miért nem lehet leírni rendesen magyarul a kvantum szót)."
először a mondat () közti része: miért probléma? pombe le sem tudja írni, mégsem kötöttem bele, de most már akkor igen:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
29 es válasza. de sadam, akkor a technológiát miért nem teknológiának írják :Demindegy.
A kvantum véletlen hogy jön ide?
összességében igencsak ide jön, de felesleges.
Én folyamatosan összességében kérdeztem: ha pl a Nap Föld távolság véletlen, akkor az élet kialakulása is összességében véletlen a tudomány állítása szerint.
Jó tudom, adaptálódik a pocsolya... csak nagyon válogat a gödrök közt...nagyon kevés tetszik neki.
Hol volt az ősrobbanás pillanatában pl a Nap Föld távolság, stb determinálva? Itt jön be szerintem a kvantum véletlen.
Én még mindig itt tocsogok: véletlen hat a véletlenre: akkor ennek végeredménye összességében nézve is véletlen?
"először a mondat () közti része: miért probléma? pombe le sem tudja írni, mégsem kötöttem bele, de most már akkor igen:"
Megnéztem a linked.
#29 (Pombe)
"Jaj, megint ... qvantumos helyett: kvantumos"
Ő észrevette, hogy elírta, és kijavította. Te meg... ¯\_(ツ)_/¯
"A kvantum véletlen hogy jön ide?
összességében igencsak ide jön, de felesleges."
Te érted, hogy itt mit írsz?
"Én folyamatosan összességében kérdeztem: ha pl a Nap Föld távolság véletlen, akkor az élet kialakulása is összességében véletlen a tudomány állítása szerint."
Miért volna véltlen? Az élet nyilván olyan körülmények között alakult ki, ami megfelelő erre. Egyáltalán nem véletlen, hogy (a földi típusú) élet egy olyan bolygón alakult ki, ami pont olyan távol volt a központi csillagától, ami lehetővé tette a folyékony víz létezését.
Egyébként azt nem kétlem, hogy az élet kialakulásában véletlenszerű folyamatok is fontos szerepet játszhattak. De egyáltalán nem az élet kialakulásáról volt szó, hanem a természetes szelekcióról.
"Én még mindig itt tocsogok: véletlen hat a véletlenre: akkor ennek végeredménye összességében nézve is véletlen?"
És még mindig: szó nincs arról, hogy véletlen hatna véletlenre.
1. véletlen: a környezet
2. véletlen: a genetikai mutációk.
rnd környezet szelektálja az rnd mutációkat: a végeredmény összességében nézve rnd. hm? :D
104:
"Ő észrevette, hogy elírta, és kijavította. Te meg... ¯\_(ツ)_/¯"
Én meg? Elírtam? ebbe belekötni... kákán is bifurkációs diagrammot keresni...
"A kvantum latin szó (quantum, jelentése mennyiség). A legáltalánosabban véve valami mérhetőnek az alapvető egysége. A kvantum a fizikában a legkisebb adag, amivel egy mérhető mennyiség növelhető. Az elektromágneses sugárzás kvantuma például a foton, egy adott frekvenciájú hullámszerű csomag."
én így írom: quantum. ezt szoktam meg valamiért. Nem helyes tán ?
"1. véletlen: a környezet
2. véletlen: a genetikai mutációk."
Nem véletlen: természetes szelekció. Ezt valahogy mindig kifelejted...
Na meg ahogy írtam az 55. válaszomban, az sem világos nekem, hogy miért is gondolod, hogy a környezet véletlen lenne.
"Én meg? Elírtam? ebbe belekötni... kákán is bifurkációs diagrammot keresni..."
Elírtad? Ha igen, akkor miért nem az volt a reakciód, hogy "bocs, elírtam". Miért Pombéra kezdesz rögtön mutogatni? Aki mellesleg maga írta le, és pontosította, hogy elírta. (Na meg igen makacs ez az elírásod, mert az 57. válaszod mellett a 67.-ben is előfordul.)
Az MTA helyesrás ellenörző oldala szerint magyarul nem.
Hiszen mint az általad idézett szöveg is mutatja, magyarul szabályosan kvantumnak írják. (Amúgy kösz az idézetet, semmi nem volt benne, amiről ne tudtam volna eddig is.)
Egyébként tőlem írhatod quantumnak is. Nyilván érhető. Csak azért jegyeztem meg, mert engem ilyen esetben zavar, hogy ha van bevett, általánosan használt magyar forma, akkor miért nem azt használjuk? De ez volt a legkisebb probléma a válaszoddal.
#102: "Az assembler-es fogás elég gyenge, de ez van:"
Ahhoz azért elég jó volt, hogy te magad beismerd, alaposan nagyot tévedtél (már ha tatyó te voltál tényleg, és nem csak hazudsz).
#102: "lehet kezdetlegesnek nevezni"
Ugye nem gond, hogy itt a vita nem erről szólt, hanem arról, hogy mi a különbség a compiler és assembler között, és mellesleg szóba került az interpreter és ahhoz kapcsolódóan a keretrendszer is (ill obj. orientált felületekről is). Eléggé nagy arc kell ahhoz, hogy te ezek egyikét se tudtad hova tenni, de megint fitymálsz, holott ezek a komolyabb programozási szinthez elengedhetetlen ismeretek. Te valami Flash kompatibilis- vagy HTML5 alatt írt script produkciót mutattál max. Felfogóképesség nuku, rosszindulat ezerrel, és még csúsztatsz is. Egyre rosszabb.
Ha te tényleg képes vagy legalább - mondjuk - JavaScript-ben progizni, akkor miért nem megy ez az egyszerű kérésem? Tényleg csak néhány sor.
Lökj már ide végre nekem egy egyszerű pszeudokódot a buborékrendezésre, de egy olyat, ami csak numerikus értékeket kezel, és a pozitív 100 és 200 közötti racionális számok halmazát.
Lássuk! Most nem mondom, hogy hess. Így megfelel? :)
Amúgy progizásból itt is befürödtél:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Pombe(#93): "Képzeld! Én még ilyet is láttam, és még ezt is progiztam így, egy TPA-t (érdekelt a múlt is).
A 0 és 1 variációját az itt látható billentyűkkel beállítottad, be-load-oltad a megfelelő memóriacímekre, és utána egy RUN billentyűvel (ha jól emlékszem) az egészet lefuttattad.
Vitapartnerem. Szerintem fejezd be a vergődést. Nem áll neked jól... :/"
Viszont itt a következő megjegyzésedből látom, hogy tényleg te voltál Tatyó: "Hiába progiztad, ha nem értettél meg belőle semmit, a megnyilvánulásaid alapján. A vergődést pedig a személyeskedés és a trágárság jellemzi."
Háááát, igen. Ugyanolyan ez is, mint te :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!