Az oltások logikájában van egy bukfenc?
"És szerinted nem lehet egy orbitális kamut úgy előadni, hogy úgy tűnjön, mintha megfelelne a tudományos módszertan követelményeinek?"
Hát nem igazán, pont ezért léteznek ezek a követelmények.
#41 Tegyük fel, hogy egy informatikai szaklapban olvasod az alábbiakat:
"A Javascript - elődjével, a Javával ellentétben - objektumorientált nyelv, ezért szerver oldalon futtatva közvetlen memóriacímzést alkalmazhatunk benne."
Hihetőnek hangzik, igaz? Pedig minden egyes mondatrész baromság benne, még a következtetések is. Szóval mi garantálja, hogy covid témában nem írnak valami hasonló bullshitet?
Nagyon jó. Azt szerencsére nem nehéz megállapítani, hogy az oltásoknak milyen hatása van. Ahhoz a beugró annak megértése volna, hogy a korreláció nem jelent ok-okozati összefüggést.
(De ha már az anekdotikus érvelésnél tatunk: nekem elég sok ismerősöm oltatta be magát - kb. az összes. Az égvilágon senkiről nem tudok, hogy bármi gondja lett volna ettől. Olyanról mondjuk hallottam, hogy valaki meghalt volna COVID-ban (két eset). Csak nem volt oltva, vagy csak közvetlen a betegség előtt kapta el az oltást. Persze ez az égvilágon nem bizonyít semmit, csak úgy látom, a komplexebb érvelés nem megy át.)
"És szerinted nem lehet egy orbitális kamut úgy előadni, hogy úgy tűnjön, mintha megfelelne a tudományos módszertan követelményeinek? "
Kinek felejen meg? Mert aki nem ért hozzá, annak könnyen. Aki ért hozzá, ott elég nehézkes. Most akkor felmerül a kérdés, hogy miért azok akarnak okosabbak lenni a tudományterület művelőinél, akik nem értenek hozzá?
"Hihetőnek hangzik, igaz?"
Nem igazán. Ez pont az, amiről beszéltem. Egy szakszavakkal teletűzdslt szöveg, ami ellenben a tudományosság semmilyen kritériumát nem teljesíti.
Ha számodra ennyi a hihetőség kritériuma, hogy szakszavakat tartalmaz, akkor nem csoda hogy ennyire könnyen meg lettél vezetve áltudományos oltásellenes kamucikkek által.
Értem én, hogy saját magadból indulsz ki, de nem mindenki olyan, hogy nem tud olyat meghallgatni, aki nem ugyanazt gondolja, amit ő. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!