Az oltások logikájában van egy bukfenc?
"Viszont az oltàs nem vèd a fertőzèstől, csak enyhíti a súlyos tüneteket"
És pont ezzel máris csökkenti az esélyét, hogy megfertőzd a környezeted. Gondolkodj egy kicsit, vajon ki fertőz jobban? Aki enyhe tünetekkel, mondjuk egy kis lázzal, gyengeséggel megússza, vagy aki súlyos tünetekkel teliköhögi a légteret, amerre csak jár?
#11: a köhögést, meg a hapci cseppjeit megfogja a maszk, ezért is használják műtőkben igen régóta.
Viszont a kilégzett levegője ugyanúgy fertőző annak is, aki nem köhög. Én nem köhögtem, sőt csak előtte nap lázasodtam be, mikor a nyálkaháttyás gyorstesztem 1 perc alatt pozitív lett.
Mindenki mindenhol maszkot hordott, fertőtlenítettem, nem mentem szinte sehova, megis elkaptam azt a szart (2020 marcius)
Az oltás nem a fertőzéstől véd meg, hanem a betegségtől.
Plusz a betegség terjesztésétől.
Sajnos nem 100%
Viszont ezt már évek óta tudhatnád. Mi akadályozott meg a tájékozódásban?
"Gondolkodj egy kicsit, vajon ki fertőz jobban? Aki enyhe tünetekkel, mondjuk egy kis lázzal, gyengeséggel megússza, vagy aki súlyos tünetekkel teliköhögi a légteret, amerre csak jár?"
Az előbbi, mivel ő elmegy dolgozni, felszáll a buszra, bemegy a teszkóba, míg az utóbbi otthon fekszik az ágyban.
És te azt vetted észre, hogy az emberek kollektíve lelkiismeretesen és helyesen használták azokat a maszkokat?
Másrészről hogyne lenne már sokkal fertőzőbb, akiben az oltás általi immunizálás hiányában jobban képes elszaporodni a vírus? Pont ez az oltások lényege. Nem mágikus védőpajzsot vonnak köréd, hanem a te saját immunrendszeredet készítik fel előre a fertőzés elleni küzdelemre, így az kevésbé tud elszaporodni benned. Vagyis értelemszerűen kevesebb is jut belőled a környezetbe.
"míg az utóbbi otthon fekszik az ágyban."
Lol. Melyik mesevilágban? :D
#15 Sajnos az emberek rá voltak kényszerítve, hogy helytelenül használják a maszkokat. A maszk helyes használata az, hogy ha egészségesek vagyunk, nem vesszük fel.
#16 Mifelénk aki súlyos beteg, az ágyban fekszik. Aki képes felkelni, elmenni dolgozni, stb., az nem súlyos beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!