Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az oltások logikájában van...

Az oltások logikájában van egy bukfenc?

Figyelt kérdés
Oltasd be magad akkor is, ha nem vagy veszèlyeztetett, hogy megvèdd azokat, akik azok. Viszont az oltàs nem vèd a fertőzèstől, csak enyhíti a súlyos tüneteket. Kritikusan gondolkodva: ezek szerint aki oltatott ès nem veszèlyeztetett, az nagyobb esèllyel lett tünetmentes fertőző. Aki beoltatta magát az ugyanúgy átadja a fertőzést a veszélyeztetettnek, hiszen nem védi meg.

2023. ápr. 9. 13:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/104 anonim ***** válasza:
10%

"Viszont az oltàs nem vèd a fertőzèstől, csak enyhíti a súlyos tüneteket"

És pont ezzel máris csökkenti az esélyét, hogy megfertőzd a környezeted. Gondolkodj egy kicsit, vajon ki fertőz jobban? Aki enyhe tünetekkel, mondjuk egy kis lázzal, gyengeséggel megússza, vagy aki súlyos tünetekkel teliköhögi a légteret, amerre csak jár?

2023. ápr. 9. 15:34
 12/104 anonim ***** válasza:
66%

#11: a köhögést, meg a hapci cseppjeit megfogja a maszk, ezért is használják műtőkben igen régóta.

Viszont a kilégzett levegője ugyanúgy fertőző annak is, aki nem köhög. Én nem köhögtem, sőt csak előtte nap lázasodtam be, mikor a nyálkaháttyás gyorstesztem 1 perc alatt pozitív lett.

Mindenki mindenhol maszkot hordott, fertőtlenítettem, nem mentem szinte sehova, megis elkaptam azt a szart (2020 marcius)

2023. ápr. 9. 15:39
 13/104 anonim ***** válasza:
79%

Az oltás nem a fertőzéstől véd meg, hanem a betegségtől.

Plusz a betegség terjesztésétől.

Sajnos nem 100%

Viszont ezt már évek óta tudhatnád. Mi akadályozott meg a tájékozódásban?

2023. ápr. 9. 15:39
 14/104 anonim ***** válasza:
80%

"Gondolkodj egy kicsit, vajon ki fertőz jobban? Aki enyhe tünetekkel, mondjuk egy kis lázzal, gyengeséggel megússza, vagy aki súlyos tünetekkel teliköhögi a légteret, amerre csak jár?"

Az előbbi, mivel ő elmegy dolgozni, felszáll a buszra, bemegy a teszkóba, míg az utóbbi otthon fekszik az ágyban.

2023. ápr. 9. 15:40
 15/104 anonim ***** válasza:
60%

És te azt vetted észre, hogy az emberek kollektíve lelkiismeretesen és helyesen használták azokat a maszkokat?

Másrészről hogyne lenne már sokkal fertőzőbb, akiben az oltás általi immunizálás hiányában jobban képes elszaporodni a vírus? Pont ez az oltások lényege. Nem mágikus védőpajzsot vonnak köréd, hanem a te saját immunrendszeredet készítik fel előre a fertőzés elleni küzdelemre, így az kevésbé tud elszaporodni benned. Vagyis értelemszerűen kevesebb is jut belőled a környezetbe.

2023. ápr. 9. 15:43
 16/104 anonim ***** válasza:
10%

"míg az utóbbi otthon fekszik az ágyban."

Lol. Melyik mesevilágban? :D

2023. ápr. 9. 15:43
 17/104 anonim ***** válasza:
30%

#15 Sajnos az emberek rá voltak kényszerítve, hogy helytelenül használják a maszkokat. A maszk helyes használata az, hogy ha egészségesek vagyunk, nem vesszük fel.

#16 Mifelénk aki súlyos beteg, az ágyban fekszik. Aki képes felkelni, elmenni dolgozni, stb., az nem súlyos beteg.

2023. ápr. 9. 15:46
 18/104 anonim ***** válasza:
12%
Köhögés mellett az emberek többsége még bőven képes elmenni dolgozni. Sokan meg is teszik. Miközben oltással lehet hogy bármiféle köhögés nélkül is megúsznák ugyanazt.
2023. ápr. 9. 15:50
 19/104 anonim ***** válasza:
12%
#15: igazábólteljesen mindegy, ki hogy hordta a maszkot, mert a covid terjedesét nem akadalyozta. Ellenben az influenza, nátha es egyéb enyhébb cseppfertőzeses betegsegek kénytelenek voltak szuperfertőzővé mutálódni. Ez az egy haszna biztos megvolt.
2023. ápr. 9. 15:51
 20/104 anonim ***** válasza:
39%
#18 Hivatalos statisztikát nem tudok erről (valószínűleg nem véletlenül), de nekem az oltott ismerőseim jobban megszenvedték a covidot, mint az oltatlanok (köztük én). Ja, és az oltatlanok legfeljebb egyszer kapták el, míg az oltottak többször.
2023. ápr. 9. 15:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!