Az ember evolúciója ?
Most van egy vitám egy másik kérdésben ,hogy az embert mért nem tartom az evolúció folyamatához.
1. Probléma számomra maga a fogazat.A mi fogazatunk növényevő.Míg az evolúciós elmélet szerint a majom lemegy a fáról ,és vadászni kezd.Vagyis húsevő lesz.Ha az evolúció folyamatát nézzük, az embernek mára már húsevő fogazatnak kéne legyen.De mivel növényevő a fogaztunk, így azt sem értem minek ment le a fáról a majom, mikor alapból növényevő.Így a bot és a kő sem kell neki.
A másik dilemmám az ,hogy az embernek semmi olyan testi funkciója nincs ,ami beleillene ebbe az evolúciós folyamatba, ami az állatoknál jól észrevehető.Tehát nincs éles köröm amivel mondjuk védekezhet vagy vadászhat, nincsen szarva amivel védekezhet, nincs farka hogy dinamikusabb mozgása ,legyen ,nincs bundázata vagy vastag bőre amivel az időjárási viszonyoktól védekezik, nincs éles fogazata amivel védekezik ,vadászik,nincs páncélzata, vagy méregmirigye, se jó látása ,se jó hallása, se jó szaglása.Egyszerűen nem illik ide.Se fára nem illik ,se földre igazán nem illik, se föld alá nem illik.
Olyan mind ha az embernek mem lenne evol7ciós története, hanem csak idecsöppen a semmiből ,és azonnal bothoz meg kövekhez nyúl a túlélés érdekében, mert nem alkalmazkodott a környezethez.
3. Pedig az ,ha az evolúciós folyamatokhoz ragaszkodunk, akkor azt jelent ,hogy minden állatból kialakulhat egy emberszabású intelligens lény ,amely két làbra állhat.Még sem történt ilyen tudtommal.
Akkor még egyszer:
Az, hogy az emberhez hasonlóan más majmok is lemásztak a fáról (bár az utóbbiak csak rövid időkre) még nem azt jelenti, hogy az evolúciónak hasonló módon kell dolgoznia minden esetben.
Én akár hogy nézem ,egy élőlény ,csak akkor tudna ilyen gyorsan intelligenciára váltani ,ha egyszerűen nem illik bele a környezetbe, így azonnal az intelligenciájára kell hagyatkoznia.
Így én úgy gondolom az ember evolúciós elmélete szerintem kamu.De természetesen tévedhetek.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Igen ,azok mind a rituálé részei, de bele is illenek a környezetükbe.
Nem tudom érted e.
Pl. voltak áttelepítédek más állatokkal.
Két dolog történt, vagy kihalt, vagy sikerült az attelepítés.És az áttelepítés nrm az intelligencia végett sikerült, hanem mert beleillett a környezetébe.
Tehát az hogy a majom el kezd szerencsétlenkedni a botokkal, szerinte full kockázat lett volna, és véleményem szerint ki is halt volna, mert hátráltatta volna egy új szokás.
"Azért érdekes, mert egy evolúciós folyamat elsősorban a testi funkiókra hat"
Csak te próbálsz hamisan úgy tenni, mintha így lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!