Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mégis hogyan kaphat Magyarorsz...

Mégis hogyan kaphat Magyarországon tudományos fokozatot az, aki nem elég intelligens hozzá?

Figyelt kérdés

Boldogkői Zsoltra célozok.

A hitvitákban teljesen lejáratta az ateizmust, de a topik eredeti témájánál maradva a Covid-19-el kapcsolatos vitát is elbukta Toroczkai Lászlóval szemben. Boldogkőinek biológus professzorként le kellett volna iskoláznia Toroczkait, ehelyett az történt, hogy Toroczkai volt az, aki simán legyőzte Boldogkőit. A politikus sokkal felkészültebb volt, sokkal nagyobb tudással rendelkezett, olyan adatot is hozott, amiről Boldogkői nem is hallott, így nem is tudott rá megfelelően reagálni.

Tehát több vitát is elbukott professzorként, egyszerűen nem értem, hogyan állíthatnak ki PhD címet egy ilyen rendkívül buta embernek.

2022. jún. 29. 10:53
 71/91 anonim ***** válasza:
94%

'Nekem gyerekkorban kimérték az intelligenciámat 68-as."

Hmmm... akkor ez mindent megmagyaráz. IQ 70 a debilség határértéke.

[link]

2022. júl. 1. 17:49
 72/91 sadam87 ***** válasza:
92%

Akkor mivel rágalmazással vádolnak, erre még reagálnék. EA következő állításaidról írtam, hogy hazugság.

1."- Boldogkői az amerikai kutatásra semmit sem tudott mondani."

Ez tényszerűen nem igaz, 36:36-tól reagál rá.

Egyébként kibogarásztam a képet, amit Toroczkai mutogat. Valóban egy WHO adatbázis alapján készült (bár nehezen tudom elkészíteni, hogy a WHO-nál készítették volna, a továbbiak alapján). Egy olyan adatbázis alapján, ahol a potenciális(!!) mellékhatás bejelentéseket tartják számon. És ahol kifejezetten hangsúlyozzák, hogy nem lehet az adatbázis alapján a mellékhatások valószínűségeit megállapítani, és nem alkalmas gyógyszerek biztonságosságának megállapítására (hiszen nem igazolt mellékhatásokról van szó). Így a kezelések megalapozására sem alkalmas.

[link]

[link]

Szóval Toroczkai egy olyan adatbázis alapján próbál az oltások bizotonságosságára következtetést levonni, ami nem is alkalmas erre. (Boldogkői egyébként mondja is, hogy az, hogy egy tünet az oltások után jelentkezik nem jelenti azt, hogy ezt a tünetet az oltások okozzák. Ami tökéletesen egybevág azzal, amit az adatbázis kezelői írnak az adatbázisukról. Szóval, de, tudott rá mit mondani, méghozzá elég jól.)

2. "Az ateizmus meg tudományos kérdés, hiszen a kettő - ateizmus és tudomány - együtt jár."

Nos, nézzük mennyi katolikus egyházi személy (pap, szerzetes, stb.) volt, aki jelentős tudományos munkát végzett:

[link]

Hoppáka! Nem tűnik kevésnek! Közöttük van például Gregor Mendel, a genetika atyja is. (Meg Jedlik Ányos is, akit te még csak említésre sem méltattál, hiába hoztam fel őt is példának.) Meg még sok 19-20. századi kutató, nem csak középkori.

Van katolikus tudósok listája is (bár ezt elismerem, elég bizonytalan, kit vesznek ide), elég sok Nobel díjas is van rajta.

[link]

Nem nagyon érzem úgy, hogy a vallásosság és a tudományos munkásság kizárná egymást.

3. "Az ateizmus meg tudományos kérdés, hiszen a kettő - ateizmus és tudomány - együtt jár."

Lásd a korábbi válaszomat.

4. "A kereszténység mindig is hátráltatta a tudományt, az egész középkor a sötétség jegyében zajlott."

Lásd a korábbi válaszomat. De megemlíthetnénk a középkori szerzetesrendek szerepét a tudás megőrzésében, bővítésében. Sőt, az első egyetemeket is a katolikus egyház szervezet. (Jó, lehet vitatkozni, mit értünk egyetemen, de az európai egyetemek egyértelműen katolikus gyökerekre vezethetők vissza.)

[link]

Ahogy bemutattam, a fenti állításaid tényszerűen, könnyen igazolhatóan hamisak. Nos itt én két lehetőséget látok: vagy tudatlanságól hamisak az állításaid, vagy hazudtál. (Felmerül még a logikai tévedés esete, de az itt nem nagyon tud szerintem játszani.) Nos legyünk optimisták, és mondjuk, hogy csak tudatlansából írsz hamis állításokat. Ekkor:

1. A Toroczkai-Boldogkői vitát te magad idézted be mint forrást már a kérdésedben. Ezek után elég érdekes, ha nem tudod, mi van benne. Persze ha nem voltál képes végignézni vagy értelmezni, akkor én kérek elnézést, hogy hazgusággal vádoltalak.

2. Te magad döngetted a melledet, hogy mennyit tudsz a Bibliáról és a vallásokról. Na most akkor vagy ez az állításod nem volt igaz (= hazugság), vagy pedig annak ellenére állítod, hogy a keresztényésg mindig hátráltatta a tudományt, hogy tisztában voltál vele, hogy nem igaz. Azaz hazudtál.

¯\_(ツ)_/¯

2022. júl. 1. 17:50
 73/91 Kólauborkával ***** válasza:
82%
Döntsed, de akkor engedd meg az egyetemeknek is, hogy annak adjanak diplomát, aki elvégzi a képzésüket és ne annak, akinek te gondolod, hogy jár…(ugye itt vissza kanyarodtunk az eredeti kérdésedhez).
2022. júl. 1. 17:52
 74/91 sadam87 ***** válasza:
77%

"Sokkal inkább egy kocsmapolitika jellegű Boldogkői-fikázást akartál."

Ezt mondjuk konrkétan el is ismerte a 48. válaszában:

"A topik eredetileg csak Boldogkőiről szólt volna, mert káros közszereplőnek tartom."

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

2022. júl. 1. 17:55
 75/91 Tevenyereggyarto ***** válasza:
77%

“Ezt mondjuk konrkétan el is ismerte a 48. válaszában”

S most utóbb pedig azt írta ,hogy nem kimondottan róla szólt volna csak leragadtunk a példánál, idézve:”Rosszul fejeztem ki magam, mert a kérdés eredetileg egy jelenségről szólt volna. De leragadtunk a példánál.”

Gondolom itt a fő kérdésre célzott mert arra illik a szöveg. Szóval most is vagy hazudott a Kérdező vagy csak “rosszul fejezte ki magát” 🤷

2022. júl. 1. 18:01
 76/91 A kérdező kommentje:

Nem arra utaltam, hogy az IQ-m 68-as, hanem a 68-as válaszolónak ment az a válaszom. Bár gondolom ezt te is észrevetted, és szándékosan kötekedsz.

sadam87

Te akarsz engem tanítani, amikor kiderült, hogy vallásos vagy? Lasd itt:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Az engem nem érdekel, ha hülyének néznek. Az sem érdekel ha azt gondolják téveszméim vannak. Az viszont már nagyon nem tetszik, amikor hazugsággal vádolnak. Bár ismerve az emberi pszichológiát, most erre fogod csavarni a beszélgetést.

De ha már hazugságról beszélünk, mit lehet mondani egy olyan emberről, aki egy bizonyítottan hamis vallást követ? És erre most hozok érveket:

A szent könyvedben a Pál apostol neve alatt futó levélből mindössze 7 az övé bizonyos szakértők szerint, az összes többi nem. Valaki más írta őket, aki azt hazudta, hogy ő Pál.

- És az megvan, hogy a keresztények meghamisították Flavius írását, és ami ma a görögben van - tudod, amit ti használtok apologetikai okokból - koholmány?

- Vagy beszéljek még a Nagy Konstantini adománylevélről, ami szintén koholmány, de megalapozta a kereszténység hatalmát?

Mellesleg a gúnyolódó stílusod mennyire keresztényi?

Az ateizmus az igazság, a vallás meg téveszme.

2022. júl. 1. 18:11
 77/91 anonim ***** válasza:
77%

Na, megvolt az ex cathedra kijelentés.

Senki nem vonhatja kétségbe, hisz a névtelen bölcs mondta! 🤣🤣🤣🤣🤣

2022. júl. 1. 18:13
 78/91 A kérdező kommentje:

Rosszul fejeztem ki magam. Ő példa volt, az butaságra, rajta keresztül próbáltam szemléltetni a téveszmés tudósokat. De mivel a topik elment ennek az esztelennek az irányába, így megfeledkeztem másokról.

Mert lehetett volna olyan káros tudósokról is beszélni, mint Jhon Lennox, Paul Davies.

2022. júl. 1. 18:17
 79/91 A kérdező kommentje:

Gondolom te is valami hívő vagy.

JHVH gyerekeket gyilkolt meg a Bibliában erre vannak, akik őt imádják.

Inkább rohadnék a pokolban, minthogy neki behódoljak (ha létezne)

Az ateizmus az igazság, a vallás pedig téveszme. De ez a topik eredetileg a káros tudósokról szólt volna, akire csak egy példa volt boldogkői.

2022. júl. 1. 18:19
 80/91 anonim ***** válasza:
77%
Durván küldetéstudatos vagy, ideje lenne pszichológushoz fordulnod... :)))
2022. júl. 1. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!