Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mégis hogyan kaphat Magyarorsz...

Mégis hogyan kaphat Magyarországon tudományos fokozatot az, aki nem elég intelligens hozzá?

Figyelt kérdés

Boldogkői Zsoltra célozok.

A hitvitákban teljesen lejáratta az ateizmust, de a topik eredeti témájánál maradva a Covid-19-el kapcsolatos vitát is elbukta Toroczkai Lászlóval szemben. Boldogkőinek biológus professzorként le kellett volna iskoláznia Toroczkait, ehelyett az történt, hogy Toroczkai volt az, aki simán legyőzte Boldogkőit. A politikus sokkal felkészültebb volt, sokkal nagyobb tudással rendelkezett, olyan adatot is hozott, amiről Boldogkői nem is hallott, így nem is tudott rá megfelelően reagálni.

Tehát több vitát is elbukott professzorként, egyszerűen nem értem, hogyan állíthatnak ki PhD címet egy ilyen rendkívül buta embernek.

2022. jún. 29. 10:53
 21/91 anonim ***** válasza:
88%

19: ez egy troll.....

Fogadjunk, még érettségije sincs. Valami elvakult Toroczkay-hívő...

Csapkod jobbra-balra, keresi a fogást a tudósokon.

Boldogkői NEM infektológus, nem virológus. Pont annyit ért a témához, ami a biológussága alapján elvárható.

2022. jún. 29. 16:11
 22/91 A kérdező kommentje:

"Szóval neked az a bajod, hogy Boldogkői nem ismeri az összes létező kutatást, ami a COVID oltásokkal kapcsolatban kérszült?"

>Ha már egy vitára készül fel, akkor ismerhetné, a legújabb kutatásokat...

"Fejtsd már ki kérlek, hogy miben befolyásolja a vírus elleni védekezést"

>Nem mindegy, hogy egy mesterségesen létrehozott, vagy egy evolúció által létrejött vírusról van szó. Miféle védekezés... A média felfújta ezt a vírust. Általában normális volt a lefolyása azoknál a fiataloknál, akik elkapták... (pl. húgom). Én azért adattam be a vakcinát, mert beijesztettek, hogy nagyobb valószínűséggel kaphatok trombózist a vírustól.

"Mert mondjuk pont 0 bizonyíték van arra, hogy a vírus mesterséges eredetű lenne."

>Azt te nem tudhatod. A Covid-19 fertőzés politikai kérdés volt. A médiába az került be, amit a kormányok jónak láttak, mert nem akartak tömeghisztériát.

"Várom a bizonyítékaidat!"

>Mire akarsz bizonyítékot? Hogy Freund érzelmi alapon vallásos, vagy hogy a vallások nem igazak?

"Ami mondjuk messzebb van az élet kialakulásától, mint Makó Jeruzsálemtől."

>Egy frászt. Aminosavak jöttek létre, amik az élet alkotóelemei. Letrejöhetnek tehát más alkotó elemek is, amiből kialalkul az élet.

Isten biztosan nem létezik, az életet pedig biztosan nem teremtette senki, ezt tudjuk.

"És ez mennyiben bedolyásolja a neurobiológiai munkásságát?"

A vallásos emberek nem eléggé racionálisak. Aki abban hisz, hogy Jézus a vízen járt, angyalok, ördögök léteznek, méghogy valamiféle tervező alkotta az életet (ki alkotta a tervezőt?) abban nem bíznék meg.

2022. jún. 29. 16:27
 23/91 A kérdező kommentje:

"Csapkod jobbra-balra, keresi a fogást a tudósokon."

Megadtam egy linket, ahol Boldogkői egyik vitáját ízekre szedte egy PhD-s ember. Boldogkőin tehát nem nehéz fogást találni, mert vitára nem alkalmas. Meg Nagy Gergely is meg le tudja győzni.

2022. jún. 29. 16:30
 24/91 anonim ***** válasza:
72%

OMG....! :-D :-D :-D

Ez egy elvakult ateista troll lehet... :))

2022. jún. 29. 16:30
 25/91 anonim ***** válasza:
86%
23: akkor nézd meg, hogyan feszítette keresztre egy tv-s vitában a homeopátiás anyafőmestert... :-D :-D :-D
2022. jún. 29. 16:32
 26/91 sadam87 ***** válasza:
80%

">Ha már egy vitára készül fel, akkor ismerhetné, a legújabb kutatásokat..."

A Barcelonás mondjuk két éves, de örülök, hogy nálad ez a "legfrisebb kutatás". 🤣🤣🤣

Egyébként tessék, a Google Scholar 4 640 000 cikket talál COVID-19 témában.

[link]

Oké, például 2022-esből még csak 51 ezret...

[link]

Tényleg gáz, hogy nem olvasta el az összeset...

De persze az nem baj, hogy Toroczkai úgy osztja az észt, hogy a legalapvetőbb tudományos elvekkel sincs tisztában...

"Nem mindegy, hogy egy mesterségesen létrehozott, vagy egy evolúció által létrejött vírusról van szó."

1. Amihez mondjuk annak, hogy Spanyolországban vagy Kínában találták meg először, semmi köze.

2. Látom, hogy látványosan nem zavar, de m ég egyszer jelzem azért finoman, hogy az égvilágon semmi nem utal mesterséges eredetre.

"A média felfújta ezt a vírust."

Világszerte pár millió halott (komoly korlátozások, oltás, stb. mellett) tényleg felfújásnak tűnik...

"Általában normális volt a lefolyása azoknál a fiataloknál, akik elkapták... (pl. húgom)."

Valóban. És?

1. Azt mondjuk a világ létező összes helyén elmondták, hogy főleg idősekre veszélyes.

2. Mondjuk 1 ezrelék eséllyel súlyos tüneteid lesznek tőle. Az egész addig nem érdekes, amíg nem te vagy az a bizonyos ezredik ember.

(Egyébként köszönjük, hogy te is hoztál egy szép példát az anekdotikus érvelésre. Pont mint Toroczkai...)

[link]

"Én azért adattam be a vakcinát, mert beijesztettek, hogy nagyobb valószínűséggel kaphatok trombózist a vírustól."

Ami mondjuk így van...

"Azt te nem tudhatod. A Covid-19 fertőzés politikai kérdés volt. A médiába az került be, amit a kormányok jónak láttak, mert nem akartak tömeghisztériát."

Én a tudományos publikációkról beszélek, nem a médiáról. Értem én, hogy neked lövésed nincs a tudományhoz, de lassan talán leeshetne, hogy ez egy tudományos kérdés...

"Mire akarsz bizonyítékot? Hogy Freund érzelmi alapon vallásos, vagy hogy a vallások nem igazak?"

A másodikra.

"Egy frászt. Aminosavak jöttek létre, amik az élet alkotóelemei. Letrejöhetnek tehát más alkotó elemek is, amiből kialalkul az élet."

🤣🤣🤣🤣

Nehéz eldönteni, hogy a tudatlanságod vagy az érvelésre való képtelenséged súlyosabb! Tessék, egy kis olvasnivaló a témában (éppen csak a felszínét karcolgatja...):

[link]

"Isten biztosan nem létezik, az életet pedig biztosan nem teremtette senki, ezt tudjuk."

Esetleg arra a kérdésre is kegyeskednél válaszolni, hogy honnan?

"A vallásos emberek nem eléggé racionálisak. Aki abban hisz, hogy Jézus a vízen járt, angyalok, ördögök léteznek, méghogy valamiféle tervező alkotta az életet (ki alkotta a tervezőt?) abban nem bíznék meg."

Mivel neked annyi közöd nincs a racionalitáshoz, mint a tyúknak az ábécéhez, ugye megbocsájtasz, ha ebben a kérdésben nem téged fognak mérvadónak tekinteni.

"Megadtam egy linket, ahol Boldogkői egyik vitáját ízekre szedte egy PhD-s ember. Boldogkőin tehát nem nehéz fogást találni, mert vitára nem alkalmas."

Mint emltítettem, Torockainak nem nagyon volt olyan megszólalása a vitában, amibe ne lehetett volna belekötni, vagy nem volt szimplán hazugság. (Boldogkői tételesen meg is csinálta.) Innentől kezdve elég egyértelmű, hogy a "kérdésben" feltett állításod hamis, függetlenül attól, Boldogkői mit művelt más vitákban.

2022. jún. 29. 16:44
 27/91 anonim ***** válasza:
85%
Tipikus kérdésként megfogalmazott HAMIS állítás, amit a kérdező kiírt legfelül.
2022. jún. 29. 16:46
 28/91 A kérdező kommentje:

Látom, sadam87, jól szórakozol. Neked nem szokásod nevető szmájlikat rakni a kommentbe, de most mégis telepakoltad vele a hozzászólásodat. Nahát, csak nevess akkor. Ha biológusként végeztél, és még mindig nem jöttél rá arra, hogy a vallás nem igaz, és hogy az életet nem teremtette senki, akkor sajnos te is menthetetlen vagy, mint a kreacionisták.

De azért felhívom a figyelmed Ehrman professzor egyik cikkére:

"..De a Biblia jó keresztény kutatói – beleértve az élvonalbeli amerikai protestáns és katolikus kutatókat is, el fogják neked mesélni, hogy a Biblia tele van hazugságokkal, még akkor is, ha ők nem hajlandók ezt a kifejezést használni. És íme az igazság: az Új Testamentum sok könyvét olyan emberek írták, akik hazudtak az identitásukról, azt állították, hogy híres apostolok – Péter, Pál vagy Jakab – miközben nagyon jól tudták, hogy valaki mások. Modern szóhasználattal élve ez hazugság és az olyan könyvet, amit valaki olyan ír, aki hazudik az identitásáról, hamisítványnak nevezzük." (Bart D Ehrman)

Forrás, és teljes cikk itt: [link]

Ugyanilyen hazugság az iszlám is, amit Mohamed talált ki. A vallás úgy ahogy van téveszme, mítoszteremtő csalók rakták össze. Tehát nem Isten, így nem is lehet igaz az, hogy Isten teremtette az életét.

Isten nem létezik, a Világegyetem a semmiből jött letre az örökös infláció buborék képződései következtében, az élet kémiai elemeit pedig a csillagok gyártották le, amik VÉLETLENÜL összeálltak.

A Boldogkőis meg a Covidis érveidre már nem is reagálok. Úgyis az van, hogy te már eldöntötted: neked van igazad.

2022. jún. 29. 17:17
 29/91 sadam87 ***** válasza:
96%

Látom, nem sikerült lekövetni a gondolatmenetemet. Nem írtam, hogy teremtve lett az élet egy szóval sem. Csak ha már habzó szájjal acsarogsz a vallások ellen, gondoltam csak rákérdezek, hogy ugyan támaszd már alá valamivel az állításaidat! Ami mondjuk nem ment. Például erre az állításodra: "Egy frászt. Aminosavak jöttek létre, amik az élet alkotóelemei. Letrejöhetnek tehát más alkotó elemek is, amiből kialalkul az élet." bármelyik full ateista abiogenezis kutató felszisszene. (Hogy nehogy ezt is félreértsd: temészetesen lehetséges, hogy ugyanígy létrejött a többi építőelem is. Csak épp ezt bizonyítani is kéne. Ami egyáltalán nem olyan egyszerű. Amit te is tudnád, ha az ész osztása helyett esetleg elolvastad volna az általam linkelt Szathmáry cikket.)

De nem ez a slusszpoén. Hanem az, hogy miközben azon sírsz, hogy miért nem fogadják el Toroczkai teljesen légből kapott agymenéseit tudományos körökben, dogmatikusan (és véletlenül sem érvekkel alátámasztva) tagadod Isten létét, és hogy az élet teremtve lett volna. Azért ez egy gyönyörű példa az önmagadnak való ellentmondásra.

"Tehát nem Isten, így nem is lehet igaz az, hogy Isten teremtette az életét."

Ez megint egy gyönyörű logikai bakugrás: nem Isten írta a Bibliát/Koránt, így tuti nem ISten teremtette az életet? 🤣🤣🤣

"Isten nem létezik"

A bizonyítékod erre az, hogy?

"Neked nem szokásod nevető szmájlikat rakni a kommentbe, de most mégis telepakoltad vele a hozzászólásodat."

Nehéz az "érveidre" mást reagálni.

"A Boldogkőis meg a Covidis érveidre már nem is reagálok."

Ezt megértem. Nehéz olyasmit csinálni, amire nem vagy képes.

2022. jún. 29. 18:04
 30/91 A kérdező kommentje:

Bizonyítottam az Ehrman cikkel, hogy a vallásos szerzők nem mondanak igazat. Ha pedig nem mondanak igazat, akkor az sem igaz, amit az istenről írnak. Mert istent az emberek taláták ki. Ez a logikai kör így zárul.

A tudományos kutatások pedig annyira zártak, hogy semmilyen istennek nincs már hely. 100%, hogy semmilyen isten nem létezik, mert nincs neki hely, nem tud hol letezni, és nincs is rá szükség, mert minden megy nélkül is. Meg van cáfolva az istenit.

"Nehéz olyasmit csinálni, amire nem vagy képes."

Aki 2022-ben még bizonyítékot kér isten nemlétére, annak felesleges bármit mondani.

2022. jún. 29. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!