Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A Covid és hasonló új vírusok...

A Covid és hasonló új vírusok megoldás lenne a “klímaváltozásra”, azt tekintetbe véve, hogy a születéskor várható élettartamot csökkentik?

Figyelt kérdés

[link]

Ez alapján már jócskán csökkent.

Ha az emberek kevesebbet élnek, tegyük fel max 60 évet azzal már bekövetkezne a Bill Gates által megálmodott 15%-os populáció csökkenés?

2022. máj. 21. 08:44
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/145 sadam87 ***** válasza:
85%

Azt írtam, hogy az élőlényekben természetesen megtalálható anyagok is vegyi anyagok.

"Az már évekkel ezelőtt feltűnt, hogy ebben a kategóriában csak a már bizonyítottat és elfogadottat szabad birkaként majmolni."

Látom, nem nagyon tudod, miről szól ez a tudomány nevű izé... Amúgy:

[link]

"Ha mondasz olyan sportot, ami a természetes, ősi fizikai munkához hasonlóan mozgat át és minimálisan árt, akkor a vizsgaidőszak után elkezdem."

Akkor végezz ősi, természtes fizikai munkát. 🤣🤣🤣

"De egyre több a fiatal."

Nem tudom, feltűnt-e, hogy jónéhány válasszal ezelőtt átküldtem egy linket grafikonnal, ahol látszik, hogy a fiataloknál gyakorlatilag alig van változás a rák gyakoriságában. Persze minek zavartatnád magadat a tényekkel...

Na jó, meguntam az ex has érvekkel való vitatkozást. További jó mulatást!

2022. máj. 21. 16:26
 52/145 sadam87 ***** válasza:
100%

"Akkor ezek szerinted nem rövidítik az életet egy rakás évvel?"

Te semmit nem olvasol el abból amit írtam???? Nézd már meg kérlek a 46. válaszomat!!!!

"Amúgy nem kétlem, hogy a légszennyezés káros az egészségre, és évekkel rövidítheti meg az életet. (Ezt konkrétan bizonyították is.) Ezzel az állítással semmi gond nincs."

"Futás ártalmas hatása pl:"

Te most komolyan egy maratonfutókról szóló cikkel érvelsz a hobbifutás nem egészséges volta mellett???? Parádés...

2022. máj. 21. 16:29
 53/145 anonim ***** válasza:
100%

Akkor szerinted mitől van az, hogy a marha egészségtelen életmód és körülmények ellenére nem vagyunk betegesebbek? Tegyük fel, nem vagyunk (nem hiszem el, de ezt hagyjuk akkor), hogy-hogy nem?

Az emberi szervezet közel sem tökéletes valami, sőt, tökéletlen.

Szóval akkor miért?

2022. máj. 21. 16:31
 54/145 anonim ***** válasza:
100%

sadam87

Jó, oké, rövidítik egy rakás évvel az élettartamot. De akkor miért is nincs igazam, amikor pont ezt írom?

Amúgy az én egészségügyi gondjaim nagy részéért a lakhelyemet teszem felelőssé mostmár, pláne, hogy az életmód abszolút nem befolyásolja őket.

Amatőr, hobbifutó maratonfutok szíve károsodik. Aki a futást választja sportnak, sokszor eljut a maratonig, félmaratonig és ezt okozza magának.

Igazából a természetes fizikai munka semmivel sem helyettesíthető.

2022. máj. 21. 16:43
 55/145 anonim ***** válasza:
82%

"Jó, oké, rövidítik egy rakás évvel az élettartamot. De akkor miért is nincs igazam, amikor pont ezt írom?"

Mert általánosítasz és túlzol, nem is kicsit. Kiragadsz egy extrém beteges példát, és közben "elfelejted", hogy az emberiség nagy részére a legkevésbé sem igaz a példád. Illetve hozol egy-két negatív tényezőt, és annak ellenére hogy az égvilágon semmi nem támasztja alá azokat, irreálisan túlzó következtetéseket erőltetsz beléjük.

2022. máj. 21. 17:15
 56/145 anonim ***** válasza:
31%

Mi túlzás és milyen példa az, ami extrém beteges?

Még mindig nem értem, hogy ha amit eszünk, az nem állat vagy növény, hanem laboratóriumban állítják elő, nem mozgunk és rossz a levegő, akkor mégis hogyan tudnánk egészségesek maradni?

2022. máj. 21. 17:18
 57/145 anonim ***** válasza:
77%

A születéskor várható élettartam az élveszületések halálozási életkorának átlaga (az 1 évnél fiatalabbak elhalálozását nem számítva) az adott évre.

Az elmúlt 2 évben születetteknek azért rontotta le a covid a várható élettartamukat, mert akkor olyan volt a helyzet. Ha az a helyet fennálna az egész életük során, akkor lenne annyi a várható élettartamuk

A covid hullámok már rég lejártak. Ez tovább nem befolyásol. Így a most pár éveseknek már nagyobb a várható élettartamuk, mint amit születéskor számoltak nekik. (Még ha azt is figyelembe vesszük, hogy a várható élettartam az idő előrehaladtával nő. A születéskor várható a legalacsonyabb.)

Bár már az is eléggé félrevezető az egészben, hogy a covidban pont az idősek haltak meg leginkább, ezzel rontva az átlagot. Ez a fiatalok várható élettartamát csak akkor befolyásolja, ha a covid az ők öreg korukban is jelen van...

2022. máj. 21. 17:27
 58/145 anonim ***** válasza:
82%

"Mi túlzás"

Hogy évtizedekkel megrövidült életet vizionálsz olyan hatások miatt, amik a statisztikai adatok alapjám egyértelműen nem okoznak ilyesmit, legfeljebb minimális mértékben.

Senki nem azt mondja hogy egy városban élve olyan marha egészséges a levegő. Csak hogy szemmel láthatóan nem fog az átlagember emiatt hamar meghalni, mivel nagyságrendekkel jelentéktelenebb a hatása, mint amit te belekélzelsz.

"milyen példa az, ami extrém beteges?"

A környezeted, ahol 30-40 évesen már mindenki haldoklik. Csak ugye ez egy extrém példa, ami bőven a világálag alatt van.

2022. máj. 21. 17:27
 59/145 anonim ***** válasza:
31%

"környezeted, ahol 30-40 évesen már mindenki haldoklik. Csak ugye ez egy extrém példa, ami bőven a világálag alatt van"

Nem írtam, hogy bárki haldokolta. Azt írtam, hogy több krónikus betegségünk is van.

De amúgy megfordítom. Akkor a mozgáshiány kvázi nem is befolyásol semmit?

2022. máj. 21. 17:33
 60/145 anonim ***** válasza:
85%

"De amúgy megfordítom. Akkor a mozgáshiány kvázi nem is befolyásol semmit?"

Dehogynem. Csak azt kéne felfognod, hogy a befolyásol egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy évtizedekkel hamarabb hal meg az ember. Lehet hogy vannak, akik igen, de sokkal többen vannak, akik nem, csak ez utóbbiakat te valamiért sosem veszed figyelembe.

2022. máj. 21. 17:37
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!