Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Aki szereti a kémiát, mit...

Aki szereti a kémiát, mit szeret benne?

Figyelt kérdés
Én sose szerettem a kémiát. Kétségtelenül elég rossz tanárunk volt, 2,5-ös osztályátlaggal. A dogákra csak reakcióegyenleteket kellett magolni, a tankönyvi anyagra kb. sose kérdezett rá. Nem is lehetett a tankönyvből tanulni. Én még az osztályátlag felett hármas-négyes voltam, de összesen lehetett 3 ötös, volt aki nagyon orvosira akart menni, a többi meg stréber, aki vért izzadva tanulta meg az anyagot, hogy kitűnő legyen. Amúgy mindig természettudományos érdeklődésű voltam, minden más természettudományos tárgyat imádtam, műszakin tanulok. Szóval nem tudom, hogy a kémia 1. teljesen más mint amilyennek én tapasztaltam vagy 2. ha olyan mint amilyennek tapasztaltam, miért szereti bárki is?

ma 11:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A tanulásban az oktató személye sokat számít. Másoknak jó tanára volt, és meg tudta nekik rendesen tanítani a kémiát. Te feltehetően azért nem szereted, mert rossz tanárod volt.

A kémia egy fontos tantárgy, mert a világban lévő anyagokra ad magyarázatot.

ma 11:14
 2/4 anonim válasza:
Általánosban utáltam a kémiát a tanár miatt, szakközépben "szerettem", mert fostam a tanártól. Inkább bemagoltam, megvolt az 5ös cserébe békén hagyott.
ma 11:46
 3/4 anonim ***** válasza:

érdekes volt, hogy mennyi különféle anyag van, melyik hogy viselkedik, mi bennük a közös, mi bennük a más, mi ennek a mögöttes oka

de az, hogy mi mivel lép reakcióba, olyan nagyon engem sem kötött le.

ma 12:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Szóval akkor máshol teljesen más az oktatás? Engem pont az zavart, hogy olyan anyagokkal, képletekkel foglalkoztunk, amivel sose találkoztam a való életben, a tanár nem mutatott ilyeneket, és mondjuk fizikával ellentétben szinte sose volt kísérlet. Ezért az egész nagyon elméleti volt, nem tudta senki se mihez kötni, olyan mint egy kitalált rendszer, aminek semmi köze a világhoz.
ma 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!