A Covid és hasonló új vírusok megoldás lenne a “klímaváltozásra”, azt tekintetbe véve, hogy a születéskor várható élettartamot csökkentik?
Ez alapján már jócskán csökkent.
Ha az emberek kevesebbet élnek, tegyük fel max 60 évet azzal már bekövetkezne a Bill Gates által megálmodott 15%-os populáció csökkenés?
Jórészt a csúnya, gonosz, profitorientált gyógyszeriparnak köszönhetjük ,hogy ma már nem kell 8-10 gyermeket szülni ahhoz ,hogy 2-3 megélje a felnőtt kort. Na meg eltűnt illetve visszaszorult jópár betegség (gondolom téged sem s a környezetedet sem sanyargatja gyakran kanyaró, gyermekbénulás, szamárköhögés, veszettség, mumpsz stb. Csak ,hogy említsek párat). Nem csodatevő az orvostudomány, de többre vittük vele mint mikor a halállal volt egyenlő egy lábtörés. A magyar egészségügy meg pláne pocsék, de gondolom nem csak idehaza próbálkoztál. Nem tudom az érintett problémáidra van-e gyógymód vagy legalább tüneti kezelés fejlettebb országokban.
S ha már személyes példákból indulunk ki mondhatjuk ,hogy a modern orvoslás mentett meg engem is mert ha nincs akkor születésem után nem sokkal … hát, ha nem is halok meg de nem itt lennék. És ebből mit lehet levonni? Semmit. Vagy is pontosabban azt ,hogy 1-1 esetből nem lehet globális, mindenhova mindenkire kiterjedő következtetéseket levonni. Neked több egészségügyi problémád is van s azt mondod nem tudtak segíteni az orvosok. Kívánom ,hogy jobban legyél ugyanakkor ez nem azt jelenti ,hogy akkor az orvoslás az egy kalap sz@r s jobb is ha nem lenne. Látjuk, tudjuk ,hogy mi lenne nélküle s valamiért senki se kívánja azt de azért az orvosok ekézése az megy.
Btw, ha az orvoslás olyan nagyon profitorientált, önző s csak a pénz mozgatja akkor pont az az érdekük ,hogy minél tovább élj. Ugye aki egyszer kigyógyul az lesz beteg később, de aki meghal az nem 🤷
#86/#89
És még mindig mennek a légbőlkapott, alátámasztatlan összeesküvselméletek!! Csont nélkül!!!!
92
Nem mennek de aki közgazdaságtant végzett ez tudja hogyan működik egy részvénytársaság például.
Egy refluxban mi olyan nehezen kezelhető amúgy az orvostudomány számára? És nem, nem gyógyításról van szó, mert tudom, hogy gyógyíthatatlan.
Természetesen Magyarországon próbálkozom. Abban a magánban, amivel sok munkáltatónak van szerződése.
“minimális befektetéssel akarnak elérhető legmagasabb hozamot”
Ezt úgy írod mintha nem törekedne kb mindenki erre. Vagy van olyan (az élet bármely területén) ,hogy valakik a minimális haszonra törekednek túllőtt befektetéssel?
“Magyarán a biztosra mennek. Legtöbbször 40-50 éves gyógyszereket használnak.”
Ha pedig megjelenik valami –látszólag teljesen– új akkor megy a felháborodás ,hogy “így-úgy emberkísérlet, majd ha tesztelik 10-20…-50-100 évig akkor talán elhiszem ,hogy biztonságos”.
Ez meg még a mesterséges sport káros hatásaihoz:
A fent lefotózott kajákhoz meg még annyit, hogy oké, hogy csak egy része mesterséges az adalékanyagoknak, de ettől még egészségtelen kaják sajnos.
Ismét egy maratonos cikk...
"A fent lefotózott kajákhoz meg még annyit, hogy oké, hogy csak egy része mesterséges"
Egy része mesterséges???? Összesen egy (1!!!) darab olyan összetevő volt a három ételben, ami nem fordul elő a természetben!!! És ezen kívül még egy, ami előfordul, de valószínűleg mesterségesen állították elő!!!
Az meg simán lehet, hogy egészségtelenek, csak ez egy csomó hagyományos ételre ugyanúgy igaz! A hagyományos húsételek sok zsírt tartalmaznak, a füstöltek még potenciálisan karcinogéneket is, a lekvár tele van cukorral, a vaj tele van zsírral, a tejtermékek egészségességével kapcsolatban is merült fel bőven kérdőjel. Szóval akkor mire is alapozva állítod, hogy a mostani ételek egészségtelenebbek, mint a korábbiak???
sadam87
Mit akarsz mondani azzal, hogy "megint egy maratonos cikk"?
Azt, hogy a futás csak egy bizonyos szint felett árt? Amúgy pont futok, tehát ha tudod, mi az a "bizonyos szint", akkor érdekelne, mert nekem az a bajom, hogy erről nulla információ. Lehet, hogy már nekem is magas a troponin szintem a futástól - sőt....
Éppen ez a baj azzal, hogy a természetes életmódunk helyett egész nap ülünk, és az 5% a szabadideje terhére való sportolással próbál ellensúlyozni - a maradék 95% nem csinál semmit.
Mi az, amennyi kell, mi az, ami éppen elegendő, mi az, ami mindent átmozgat? Mi az, ami már elegendő (egyáltalán van ilyen? kétlem), de semminket sem terheli túl?
Van ismerősöm, sohasem sportol, de rendszeresen fizikai munkázik kertészetekben és otthon, saját kertben. Kézzel kaszál és emellett a szokásos munkák facsemetékkel, egyebekkel.
Izmos karja van, jó testzsírszázaléka és olyan állóképessége, hogy az valami elképesztő.
Vagy a 10 km vagy a 21 km futás AMATŐR versenyen (mint amiről a maratonos cikket hoztam) még nem árt? Honnan tudni ezt? Miért nincs erről információja senkinek sem?
Rengeteg hobbifutó a maximális pulzusának 80-85%-ával fut és heti akár 20-30-40-50 km-eket. Pont rájuk vonatkozik a "már megint egy maratonos cikk".
De ha testépítő lennék, akkor biztos azzal példálóznék, hasonló problémák vannak ott is.
Ahogy az összes mesterséges sport esetén is.
"Azt, hogy a futás csak egy bizonyos szint felett árt? "
Igen azt. Minden mozgásra igaz, hogy ha túlzásba viszi az ember, akkor már káros.
"Amúgy pont futok, tehát ha tudod, mi az a "bizonyos szint""
Nem tudom, mi az a "bizonyos szint", mert általában valószínűleg nem is létezik ilyen. Függ az egyéni alkattól, edzettségtől, stb. Az általad linkelt cikkben írják:
"Megfelelő edzettség nélkül nem ajánlott maratoni versenyen részt venni."
Meg azért sem lehet egy adott pontot mondani, mert nyilván vannak káros és előnyös hatásai is, és ezek egyensúlyán múlik a dolog. Az ízületeknek például valószínűleg már kis dózisban sem túl előnyös, a keringéssel más a helyzet.
"Ahogy az összes mesterséges sport esetén is."
Nagyon tetszik ez a "mesterséges sport" kifejezésed. Az ősember biztosan nem futott sohasem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!